Liverpool 0-3 Real Madrid - Video, Maçın Özeti, Golleri | 22 Ekim 2014 Çarşamba

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
Son şampiyon Real Madrid, Liverpool deplasmanında 3-0'lık galibiyete uzanarak gövde gösterisi yaptı ve El Clasico öncesi moral topladı.

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

497501_heroa.jpg


Real attı, Liverpool baktı: 0-3


Şampiyonlar Ligi'nde son şampiyon Real Madrid, İngiliz devi Liverpool'a konuk olduğu maçta 3-0'lık skorla rahat bir galibiyet aldı. El Clasico öncesi moral bulan Madrid ekibinde Cristiano Ronaldo, Devler Ligi'ndeki 70. golünü attı.

YILDIZLAR SAHNEDE

Maça iki ekip de dengeli bir başlangıç yaptı. Ancak Real Madrid, ceza sahasına daha etkili olan ve kanatları daha iyi kullanan taraftı. Liverpool'sa uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Nitekim, konuk ekip aradığı golü bulmakta gecikmedi. 23. dakikada orta alanda topu alan Ronaldo, James'le verkaça girdi. Ceza sahasında topu enfes kontrol edip, Lovren'den kurtaran Portekizli yıldız, sağ ayağıyla topu Mignolet'nin uzanamayacağı köşeden ağlara yolladı, 0-1. Ronaldo, 28'de de kaleyi yokladı ama yay üzerinden çektiği şutta top az farkla yandan auta gitti.

MAKAS AÇILDI

30. dakikada Real Madrid'in kullandığı korner sonrasında boşta kalan topu Kroos aldı. Alman oyuncu, sol çaprazdan arka direğe ortasını kesti. Benzema, kafayı vurdu ve topu uzak köşeden ağlara yolladı, 0-2. Real'in baskısı bu golden sonra da kesilmedi. 38'de soldan sıfıra inen Ronaldo, Henderson'dan çalımla sıyrılıp ortasını yaptı. Kale ağzına gelen topu Mignolet, güçlükle tokatladı. 41. dakikada Kroos-Benzema ortaklığı bir kez daha ağları sarstı. Bu sefer kornerde topun başına geçen Kroos'un ortası sonrasında kale ağzında karambol yaşandı. Topu önünde bulan Benzema, topukla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı, 0-3. Fark üçe çıktıktan sonra Liverpool, tepki vermeye çalıştı. 43'te Henderson'ın pasını alan Balotelli, sağ kanattan ortasını kesti. Geriden gelen Joe Allen'ın gelişine şutunda top az farkla auta gitti. İlk yarının son anlarında ise orta alanda topu alan Coutinho, Kroos'tan sıyrılıp 30 metreden enfes bir şut çıkardı ama top direkte patladı. İlk yarı konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

DÜŞÜK TEMPO

İkinci yarıda maçın temposu ilk yarıya oranla bir hayli düşüktü. Real Madrid, hafta sonunda oynayacağı Barcelona maçını düşünüyormuş gibi aktif dinlenme çabası içindeydi. Liverpool ise cılız ataklarla rakibinin savunmasında boşluklar aradı. 67. dakikada Benzema'nın sol kanada açtığı pası alan Ronaldo, ceza sahasına girip sol ayağıyla sert bir şut çıkardı. Mignolet, köşeyi iyi kapattı ve topu çeldi. Bu pozisyondan iki dakika sonra Ronaldo gole bir kez daha yaklaştı. Sol kanattan Isco'nun ortasında Benzema, arkadaki Ronaldo'ya topu bıraktı. Moreno'dan topu kurtaran Ronaldo, şutunu çekti ama açıyı iyi kapatan Mignolet, son anda gole engel oldu. 73'teyse orta alanda topu kapan Benzema, sağ kanattan kontratağı sürükleyip topu ortaya çevirdi. James, yay üzerinde bekletmeden şutunu çekti. Top direğin dibinden auta gitti.

75. dakikada yerini Khedira'ya bırakan Ronaldo, Raul'e ait rekoru bu maçta kırma şansını yitirdi. 80. dakikada Benzema'nın şutunda savunmadan seken topu Modric, yay üzerinde tamamladı. Mignolet, bu sert şutu zorlanmadan kontrol etti. Kalan sürede iki ekip de başka gol bulamayınca üç puan İspanyol devinin oldu.

Bu skorla Real Madrid, 9 puana yükselirken; Liverpool, 3 puanda kaldı.

KAYNAK
 

nailasmu

Müdavim
Katılım
6 Mayıs 2013
Mesajlar
2,166
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Yaş
29
Ronaldo terlemedi attı+kazandı, balotelli çok terledi ve ortada
 
Üst