Liseden Üniversiteye Atlama

yapayzekalı

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Arkadaşlar derslerim gerçekten berbat. Ancak bildiğiniz bilgisayar, yazılım, robotik tutkunuyum. Zaten nedeni de bu. Okuldan çıkınca koşa koşa eve gider masama oturur çalışmalarıma büyük bir zevkle devam ederim ve ders çalışamam. Bu yüzden puanlarım vasat. Şuanda arkadaşımla üzerinde çalışmış olduğumuz inmoov tarzı bir robot var. 3D tasarımlarını yapmaktayız. Şimdi asıl soruma gelmek istiyorum. Liseden üniversiteye atlayabilir miyim?
Çok iyi bir proje geliştirir isek böyle bir imkan mevcut mu?
Haberlerde hep görüyoruz 14 yaşında üni'ye gidiyor.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Açıkçası bilemiyorum ama geçmiş ve görmekte olduğun başarılar dikkate alınarak bir kurulca buna karar verilir olması mantıklı... Sen sadece robotik çalışmalara yönelsen bile fen ve matematik en azından ortalamanın üzerinde olmalı, geliştirmekte olduğunuz robot açısından okulda öğretmenlerinin bi katkısı var mı ya da haberleri var mı? Yardımcı olmaları umulur . Ha şu var robotik çalışmaların gerçekten iyidir ve "ALTIN" madalya kazanırsınız sizi en iyi lise ile ve üniversiteye yerleşmede ek puan ve burslar ile ödüllendirirler.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Böyle birşey Türkiye'de varmı bilmiyorum ama ortaokul lise çağındaki arkadaşlarımızın birincilik alan projeleri var direk geçiş gibi birşey duymadım tabi projeyede bağlıdır ama istediğin bölümü okumak istiyorsan çalışmalısın sadece projeye bağlarsan yani projem çok iyi diye düşünüp derslerine çalışmazsan ileride iş işten geçer..