Lisede yan sınıfat tanımadıgım bir kiz var nasil acilirim

XpekeLegolas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Beyler Lise 1 e başladım ortaokulda kızlar çok az konuşan çekingen biriydim ama kısa zamanda değiştim eskisi kadar çekingen değilim hazırlıkta haftasında bi kız görmüştüm hoşlanmiştim bugün aynı sınfa düşersek 3-4ay içinde açılabilirim die düşünüyodumayni sınıf denk gelmedi ne yapabilirim bi de kızın çevresi var gibi bende kendi halinde bir insanım ne yapabilirim okul yeni başladi belki arkadaş ortamina girerim ama orta okuldan arkadaşlar her tenefüs benimle ne biriyle tanışabiliyom ne önerirsiniz ortaokulda ki arkadaşlarim yanimda çoçukca hareketlerde bulunuyorlar biranda kesmek te istemiyom ilerleyen süreçte nasıl açılabilirim bu arada çevresi olsada çok egolu birine benzemiyor hanımhanımcık duruyor

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bize hayallerini anlatsana.

Kıza açıldın ve kız kabul etti.

Sonrası?

.....

Küçümsemek olarak anlama ama daha çocuksunuz be.

Kafayı daha startta kızlara verirsen o lise bitmeye biter de ya sonrası ne olacak?

12. Sınıfa geldiğinde 9. Sınıfa dönmek istesen de dönemeyeceksin ve yıllarını abuk subuk şeylerin peşinde koşarak geçirdiğini görecek ama pişmanlık fayda vermeyecek.

Gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklersen gerisi de yanlış gider.

Sen okulun başında niyeti bozmuş ilk düğmeyi yanlış iliklemek üzeresin.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Onun seni sevmesini sağlamaya çalış, yapacak başka bir şeyin yok. Duygularından bahset istersen, tabii cesaretin varsa. Ama ilk önce biraz yakın ol, doğru anı bekle ve unutma; hızlı davranmazsan kaybedersin. Bu arada, gerçekten sevdiğine emin ol. Sadece bir hevesse, direkt vazgeç.
Bize hayallerini anlatsana.

Kıza açıldın ve kız kabul etti.

Sonrası?

.....

Küçümsemek olarak anlama ama daha çocuksunuz be.

Kafayı daha startta kızlara verirsen o lise bitmeye biter de ya sonrası ne olacak?

12. Sınıfa geldiğinde 9. Sınıfa dönmek istesen de dönemeyeceksin ve yıllarını abuk subuk şeylerin peşinde koşarak geçirdiğini görecek ama pişmanlık fayda vermeyecek.

Gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklersen gerisi de yanlış gider.

Sen okulun başında niyeti bozmuş ilk düğmeyi yanlış iliklemek üzeresin.
Fazla büyütüyorsunuz. Haklısınız ama bir insanın sevgilisi olduğu zaman ders çalışamaz diye bir şey mi var? Belki gerçekten seviyordur, belki ileride evlenirler hiç belli olmaz ama belki de sadece hevestir, onu bilemem.

XpekeLegolas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Elbruz yanlış anlamıyorum cevabınada saygı duyuyorum bilmiyorum su ana kadar hep düzenli çalıştım notlarımda iyiydi iyi kötü kitapda okuyan bir insanım ve meslek olarak THKüniversitesinde pilotaj hedefliyorum ve sıkı çalışmayı düşünüyorum lise geçisde hocalar izmir fen falan bekliyodu ben hüsranla bölgemdekini bilekazanamadim haliule anadoluya gittim bu da biraz koydu tabi haklisin küçüğümde ne biliyim sen de hoşlanmıssındın birinden anla işte prki lise hakinda ne tavsiye edersin genel olarak görüşüne saygım sonsuz yanliş anlamadim

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bugünden bir hedefin olması çok çok güzel. Senin yaşındakilerin yüzde sekseni hele son sene gelsin bakarız modunda.

Lise 1 çok tehlikeli bir sınıf.

Senin hangi alanda ilerleyeceğini belirleyen ve temel bilgilerin verildiği bir sınıf.

Genelde öğrenciler liseyi ortaokulda olduğu gibi düşünüyor ve bir çok başarılı öğrenci ciddi derecede afallıyor.

Lisede sınıf tekrarı çok çok zor.
Ama başarı sınıfı geçmek değil.
Başarı 9. Sınıfta temeli sağlam kurmaktan geçiyor.

Çünkü 9’da temel sağlam olmayınca 10, 11 de öğrenci konulardan derslerden kopmaya başlıyor.

12’ye geldiğinde sınava kadar bu kadar konu nasıl yetişecek derken büyük sıkıntılar çıkıyor.

Üstelik olaya tek kişilik bakma şansın yok.
Bu işin bir de karşı tarafı var.

Sen iradenle kendini derslerden yana sıkıntı çekmeyecek şekilde ayarladın diyelim.

Peki ya karşıdaki kız ne olacak?
Belki onun geleceğini engelleyeceksin.
O senin yüzünden aklını derslere veremeyecek...

9. Sınıfta tıp kazanır çok zeki dediğimiz öğrencilerin üniversite sınavında barajı dahi geçmekte zorlandıklarını gördük.

Zekalarına denilecek en ufak laf yok pırıl pırıl gençler.

Ama 9 ve 10. sınıfta ipin ucunu kaçırdıktan sonra 12’de akıl başa geldiğinde çok geç kalmış oldular.

Çok güzel eğitim kariyer anlamında hayalleri varken 12’de üniversiteyi kazanamadığı için ikinci bir şans bile tanımadan evlendirilen ne kadar kız var bu ülkede tahmin dahi edemezsin...

Neyse ben karamsarın bu konuda can sıkarım beni dinleme ?

XpekeLegolas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bugünden bir hedefin olması çok çok güzel. Senin yaşındakilerin yüzde sekseni hele son sene gelsin bakarız modunda.

Lise 1 çok tehlikeli bir sınıf.

Senin hangi alanda ilerleyeceğini belirleyen ve temel bilgilerin verildiği bir sınıf.

Genelde öğrenciler liseyi ortaokulda olduğu gibi düşünüyor ve bir çok başarılı öğrenci ciddi derecede afallıyor.

Lisede sınıf tekrarı çok çok zor.
Ama başarı sınıfı geçmek değil.
Başarı 9. Sınıfta temeli sağlam kurmaktan geçiyor.

Çünkü 9’da temel sağlam olmayınca 10, 11 de öğrenci konulardan derslerden kopmaya başlıyor.

12’ye geldiğinde sınava kadar bu kadar konu nasıl yetişecek derken büyük sıkıntılar çıkıyor.

Üstelik olaya tek kişilik bakma şansın yok.
Bu işin bir de karşı tarafı var.

Sen iradenle kendini derslerden yana sıkıntı çekmeyecek şekilde ayarladın diyelim.

Peki ya karşıdaki kız ne olacak?
Belki onun geleceğini engelleyeceksin.
O senin yüzünden aklını derslere veremeyecek...

9. Sınıfta tıp kazanır çok zeki dediğimiz öğrencilerin üniversite sınavında barajı dahi geçmekte zorlandıklarını gördük.

Zekalarına denilecek en ufak laf yok pırıl pırıl gençler.

Ama 9 ve 10. sınıfta ipin ucunu kaçırdıktan sonra 12’de akıl başa geldiğinde çok geç kalmış oldular.

Çok güzel eğitim kariyer anlamında hayalleri varken 12’de üniversiteyi kazanamadığı için ikinci bir şans bile tanımadan evlendirilen ne kadar kız var bu ülkede tahmin dahi edemezsin...

Neyse ben karamsarın bu konuda can sıkarım beni dinleme ?
Yani 9da dersleri asıl teneli iyi at çalıştığın sürece diğer sınıflarda sıkıntı yaşmazsın diyorsun 10 11 de bi sevgili yapabilirsin diyorsun anladım kadarıyla

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Bir lise matematik öğretmeni olarak lisede böyle şeyler düşünme diyorum sana. Üniversitede yaşaman gerekli şeyler bunlar. Lisede eğitimine ve geleceğine odaklan.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Soru gayet iyiymiş, evet açıldın ve o da kabul etti ya sonrası?

Sonrasında yaşanacak duygular hep aynıdır; önce aşk zannedilir; kalbin atar, görmek bile heyecan yaratır, biraz kıskanılır, mesajlaşmalar geceler boyu sürer, doyuma ulaşılınca kavgalar başlar, ayrılıklar olur ve biter. Bir kaç zaman sonra bu olaylar zinciri aynen yaşanmak üzere başka biri seçilir.
Liseden sonra evlenecekler belki ne biliyorsun? diyenlere; liseyi bitireli uzun zaman oldu, lisede tanışıpta evlenenlerin sayısı 5 parmağımı geçmedi.
Tanıdığım çiftler mutsuz. Ayrılık aşamasına gelenlerde var ayrılanlar da, mecbur böyle kabul ettik deyip çekenler de.
Mutlu olan çiftlerimiz ise 1/100000.

O yüzden napıyoruz? Önce okulu bitiriyoruz..
Kız-erkek davaları yani sevgili olayları size ne sivil hayatta ne de okul hayatında hiçbirşey katmaz.