Lise Öğrencisi İçin Klasik Kitap Önerisi

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhabalar. Seneye YGS sınavına gireceğim.Siz ,başlıkla ne alaka diye sormadan ben hemen söyleyeyim :) Malumunuz bu sene sınavda Türkçe'de bayağı uzun paragraflar geldi.Öğretmenimiz bu tip soruları zorlanmadan yapabilmemiz için tek çarenin okumak olduğunu söyledi ve okuduğumuz kitapların klasik kitaplar olması gerektiğini defalarca vurguladı.Tabi ki sadece sınav için kitap okumak istemiyorum.Kendimi geliştirmek açısından da bunu istiyorum ancak her Türk gencinde olduğu gibi , kitaplarla pek aram yok :) Önerilerinizi buna göre yaparsanız sevinirim. Ayrıca kitabın her kısmında beni sıkmayacak , akıcı , sürükleyici bir kitap önerirseniz hiçte fena olmaz.Türk veya yabancı roman fark etmez . Kalınlık incelik fark etmez ( zaten çok saçma bir sorudur bu ) . Tarz fark etmez . Sürekli insanı meraklandıran , okuduktan bıktırmayan bir kitap olsun yeter.Gerisi size kalmış haydi hayırlı işler :)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Klasikler günümüz gençliğini sıkar. Çünkü onların ilgi alanlarına girebilecek bir şeyler bulmak gerçekten zor klasiklerde. Benim Türkçe öğretmeni olarak tavsiyem, siz ilgi alanınıza göre bir kitap seçin ve okuyun. Türü, tarzı hiç farketmez. Yeter ki okuyun. Anlama yeteneğinizi geliştirmek için ise bol bol makale okuyun yine ilgi alanlarınıza göre. Bir de hızlı okuma tekniklerine ucundan bulaşın. Ucundan diyorum, derine girmeyin, mantığı kavrayıp pratik yapın yeterli.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Klasikler günümüz gençliğini sıkar. Çünkü onların ilgi alanlarına girebilecek bir şeyler bulmak gerçekten zor klasiklerde. Benim Türkçe öğretmeni olarak tavsiyem, siz ilgi alanınıza göre bir kitap seçin ve okuyun. Türü, tarzı hiç farketmez. Yeter ki okuyun. Anlama yeteneğinizi geliştirmek için ise bol bol makale okuyun yine ilgi alanlarınıza göre. Bir de hızlı okuma tekniklerine ucundan bulaşın. Ucundan diyorum, derine girmeyin, mantığı kavrayıp pratik yapın yeterli.

Ben yinede denemek isterim :) baktım olmuyor , klasikler sıkıyor dediğiniz gibi yaparım.peki var mı acaba bir öneriniz ? Klasiklerden .

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
ben hiç kitap okumayı sevmezdim halada sevmem banada çok oku dediler. okumadım sevmiyorum napıyım :)
sonra gittim bilim ve teknik, ntv bilim, ntv tarih, chip... böyle dergiler aldım okudum çok yararını gördüm. 3 dergiyi tek günde bitirdiğim olmuştur tüm detaylarına kadarda okurdum. ygsde 33 netim vardı türkçeden :)

bence kendini geliştirmek içinde iyi bir seçenek olabilir istersen tarihi konuları öğrenirsin hemde teknolojiyi bilimi takip edebilirsin. genel kültürde olur tabi.

1 taşta kuş katliamı gibi bişey yani :)

okumak önemli bişey, bence okuduğunu anlamana yardımcı olmaktan çok kendini ifade etmek için daha yararlı bişeyler okumak. :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Hayvan Çiftliği - George Orwell
Bunun yanında bence de ilgi alanına göre kitap ve dergi bulup oku. Özellikle dergilerde güncel konularda olduğu için okurken daha az sıkılırsın.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Dünya klasikleri serisini tavsiye ederim. Suç ve ceza gibi..

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Kitap okumanın paragraf sorularına etkisi varsa çok azdır.Türkçeye özen gösterirsen ve dikkatliysen zaten her türlü daha iyi sonuç alırsın.

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=258856]buroodriver[/MENTION] YGS de Türkce Paragraf Cümlede Anlam vb. soruları cözebilmen icin günde en az 50 100 tane soru cözmen geretir pratik ve teknigini geliştirmen icin ben mesela paragraf cok cözdüm paragraf vs. soruları cok rahat cözebiliyom..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Klasik değilde şu kitapları önerebilirim . (Suzana Colins: Açlık oyunları1.2.3) , Paulo Coelho:Simyacı , Adam Fawer:Empati, Treivan:Şibumi, Adam Fawer:Olasılıksiz, (Umberto Eco: Gülün Adı)