Lisansım bitiyor

cnaaarecep

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bilgisayarımı formatlattım. Bir kaç aydır kullaıyorum. Şu anda bilgisayarım habire lisansınız dolmak üzere diyor. Sorun olurmu?

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,231
İnternetten Oem Key alabilirsin. 20TL'ye satılıyor. Sorun yapmaz diye tahmin ediyorum.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,787
Konu başlığının tamamen büyük harfle yazılması forum kurallarına aykırıdır. Ayrıca konu hakkında yardımcı olayım komut istemi üzerinden bu durum halledilebiliyor ya da uygun fiyatlı tek kullanımlık keyleri satın alıp aktif edebilirsiniz.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,787
Googledan ufak bir arama yap istersen.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Arkadaşlar bilgisayarımı formatlattım. Bir kaç aydır kullaıyorum. Şu anda bilgisayarım habire lisansınız dolmak üzere diyor. Sorun olurmu?
(Edisyona göre değişir ama) Microsoft işletim sistemlerini ücretsiz kullanım süresi (deneme süresi) genelde 30 gündür. Buna karşın bu süreyi aştığında da Windows'u pek tabii kullanabilirsin. Herhangi bir sorun olmaz ama gelen uyarı tabii bu şekilde sadece can sıkar.

(Geçici) bir çözüm; Windows'un etkinleştirme zamanlayıcısını sıfırlamak olabilir.
Komut istemini (CMD) yönetici olarak çalıştır
slmgr.vbs -rearm
Komutu gir Enter'la
Bilgisayarı yeniden başlat
Deneme lisansı süresi 30 gün sonraya ötelenir yani bir 30 gün daha kazanırsın. Bu işlemi toplamda 3 defa yapabilirsin.

İlerleyen zamanda bir ürün anahtarı almanı öneririm. İyi forumlar.