Lion Bataryalar

menesus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar lion Bataryalarda hafıza etkisi var mı? genelde şarjım gün boyu yetiyor 30 a falan gerilediginde şarja takıyorum. 30'un altını bataryanın unutması dolayısıyla ömrünün kısalması gibi bir şey olur mu bir de tam şarj telefona ne gibi zararlar verir?

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Bu konu çok abartılıyor. Şarjda telefon oynamamak şartı ile dilediğinizce telefonu şarj edebilirsiniz.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Lo-ion bataryalar en sağlam bataryalardır. Ömrü li-po bataryalar kadar hızlı azalmaz. Şarj tak çıkar pek fark etmez

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
Eski tip bataryalarda dediğin olabilir ama Li-ion bataryalarda böyle bir sorun yok. İstediğin kadar şarj et, istersen şarjı yarıda kes veya akşam şarja tak, sabah al... Fark etmez. Pilin bir ömrü vardır ve bu tip senaryolar, artık Li-ion pili bulunan "yeni nesil" telefonlarda batarya ömrünü etkilemiyor. Sadece şarj esnasında telefonu kullanmamaya dikkat et. Yoksa pilin şişmesine sebep olursun.

draktepe

Asistan
Reaksiyon puanı
174
benim 5 senedir rutinim şu. telefonu şarjı dolunca hemen çıkarıyorum. bu sebeple sarja sabah takıyorum. eski telefonlarım olan note8 ve s21 ultra da ve yeni telefonumda da bu rüiutinim devam ediyor. sabah %30-40 olan sarj zaten çabucak doluyor. özetle geceden takıp uyumuyorum. orjinal şarj cihazı kullanıyorum. ilk gün nasıl şarj gidiyorsa hala da aynı şekilde devam ediyor. bu arada cihazlarda oyun hiç oynamadım. hep iş ve sosyal medya için kullandım.
oyun oynayacaklara önerim ise tablet (ipad) kullanmaları.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Eski tip bataryalarda dediğin olabilir ama Li-ion bataryalarda böyle bir sorun yok. İstediğin kadar şarj et, istersen şarjı yarıda kes veya akşam şarja tak, sabah al... Fark etmez. Pilin bir ömrü vardır ve bu tip senaryolar, artık Li-ion pili bulunan "yeni nesil" telefonlarda batarya ömrünü etkilemiyor. Sadece şarj esnasında telefonu kullanmamaya dikkat et. Yoksa pilin şişmesine sebep olursun.
Bu arada günümüzdeki bataryalar li-po bataryalar. Bir dönemin akıllı telefonlara geçişteki 3.000 mAh kapasiteli (li-ion teknolojisi ile en fazla 3.000mAh kapasiteye erişildi) bataryaları li-ion bataryalar.