Soru Linux'un yanına Ventoydan Windows kurmak

Reaksiyon puanı
43
Linux(Pardus 21.3 Gnome) kullanıyorum Ventoy'a Windows attım ama kurarken bazı dosyalar eksik diyor kururmuyor ne yapmalıyım Ventoydan boot etmeden önce Normal boot yerine Wim boot mu demeliyim bu arada Ventoyu MBR yükledim.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
WoeUSB ile eksik dosya diyor mu?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,591
Ben içeriği değiştirilmiş crack olan windows iso dosyalarını Ventoy ile kullanınca hata veriyor.
Orijinal yapılı windows iso dosyalarını kullanınca sorunsuz çalışıyor ventoy ile.

Orijinal İso dosyalarımı ventoy ile sadece 1 bellekte tutuyorum 64 gb bellek.
İçeriği değiştirilmiş iso dosyaları rufusla 16- 32 gb belleklere yazdırıp öyle tutuyorum.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Ben içeriği değiştirilmiş crack olan windows iso dosyalarını Ventoy ile kullanınca hata veriyor.
Orijinal yapılı windows iso dosyalarını kullanınca sorunsuz çalışıyor ventoy ile.

Orijinal İso dosyalarımı ventoy ile sadece 1 bellekte tutuyorum 64 gb bellek.
İçeriği değiştirilmiş iso dosyaları rufusla 16- 32 gb belleklere yazdırıp öyle tutuyorum.
WoeUSB de crackli Windows'larda güzel çalışıyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,591
WoeUSB de crackli Windows'larda güzel çalışıyor.
Rufus gibi 1 tek iso mu yazıyor?

Ventoy usb belleği yapılandırıyor. Ve içine istediğin kadar iso kopyala öyle çalıştırır. O yüzden iyi. Hem Linux isoları tutuyorum 64 gb bellekte hem Windows. Hepsinden de formatı çekip denedim.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Rufus gibi 1 tek iso mu yazıyor?

Ventoy usb belleği yapılandırıyor. Ve içine istediğin kadar iso kopyala öyle çalıştırır. O yüzden iyi. Hem Linux isoları tutuyorum 64 gb bellekte hem Windows. Hepsinden de formatı çekip denedim.
Balena, Ventoy sanki CD/DVD varmış gibi davranıyor ama Woe ile Rufus bir başka.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ventoyda niye çalışmadı onu bana söyleyin

Linux üzerinden özellikle uefi kurulum usb'si ise Windows söz konusu olunca WoeUSB kullanmak en sorunsuzu oluyor çok detayına inip sebebini bulma gereği hiç hissetmedim ama WoeUSB dışındaki araçlarla Windows usb'si hazırlayıp kurulum yaparken hep sorun yaşadım.

Reaksiyon puanı
43
Linux üzerinden özellikle uefi kurulum usb'si ise Windows söz konusu olunca WoeUSB kullanmak en sorunsuzu oluyor çok detayına inip sebebini bulma gereği hiç hissetmedim ama WoeUSB dışındaki araçlarla Windows usb'si hazırlayıp kurulum yaparken hep sorun yaşadım.
MBR kurdum Ventoyu