Linux'te ustalaşmak istiyorum

-şerafettin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, ben Haziran'da Linux(Ubuntu) yüklemiştim. Ve gayet de sevdim, sonra sorunlar oldu sildim, artık VirtualBox'tan kullanıyorum. Ve Linux'teki Masaüstü yöneticilerinden GNOME ve KDE'yi denedim ve GNOME'yi sevdim artık UbuntuGNOME'yi kullanıyorum ve böylelikle büyük bir sevgi yarattı bu olay bende :) (Bu benim Linux geçmişim)

Esas soruya gelelim:Ben Linux'u çok sevdim ve artık Linux'te ustalaşmak istiyorum ve hatta geliştirme ekiplerinde bulunmak istiyorum. Nasıl ustalaşabilirim.

Not:Lütfen "He deyince olmaz" "Bunun için 2-3 Kodlama dilini bilmen lazım, bu da yıllar alır" gibi klişe ve olumsuz cümleler yazmayın. Sadece yardım istiyorum.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Arkadaşlar, ben Haziran'da Linux(Ubuntu) yüklemiştim. Ve gayet de sevdim, sonra sorunlar oldu sildim, artık VirtualBox'tan kullanıyorum. Ve Linux'teki Masaüstü yöneticilerinden GNOME ve KDE'yi denedim ve GNOME'yi sevdim artık UbuntuGNOME'yi kullanıyorum ve böylelikle büyük bir sevgi yarattı bu olay bende :) (Bu benim Linux geçmişim)

Esas soruya gelelim:Ben Linux'u çok sevdim ve artık Linux'te ustalaşmak istiyorum ve hatta geliştirme ekiplerinde bulunmak istiyorum. Nasıl ustalaşabilirim.

Not:Lütfen "He deyince olmaz" "Bunun için 2-3 Kodlama dilini bilmen lazım, bu da yıllar alır" gibi klişe ve olumsuz cümleler yazmayın. Sadece yardım istiyorum.
Bende bir ara başlıyacam kodlamaya ama insan üşeniyor valla kardeşim başlarsan yavaş yavaş c olur c++ olur öğrenmeye başlarsan niye olmasın kendini geliştire geliştire on numara yazılımcı olursun.İlk önce algoritma eğitimi alman lazım direk pat diye c ye başlama c++ a başlama ilk önce algoritmik şeyleri öğren for while if else gibi komutları he dersen sen öğrenmemişsin burda konuşuyorsun diye üniversitede algoritma dersleri aldım notlarımda yüksekti ama belli bir dil üzerine gitmedim tabi zamanla unuttum :)

-şerafettin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yok elbette iftira atmam da, bu algoritmik şeyler diyorsun ya hani, onları nasıl öğreneceğim? (daha doğrusu nereden?)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Nazmi Koç'un Gömülü Linux Sistemleri kitabı var. Kitap tabi ki özel bir alana ama giriş kısmında baya baya Linux'ü ve komutları anlatıyor. Sistem çekirdeğini tanımanda yardımcı olur. Geri kalan ayrıntıları da zamanla kendin çözersin.

Reklam olur mu sanmıyorum ama D&R'ın internet sitesinde kendi mağzasına ve piyasaya göre baya uygun fiyata satıyorlar, ben oradan almıştım.

-şerafettin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nazmi Koç'un Gömülü Linux Sistemleri kitabı var. Kitap tabi ki özel bir alana ama giriş kısmında baya baya Linux'ü ve komutları anlatıyor. Sistem çekirdeğini tanımanda yardımcı olur. Geri kalan ayrıntıları da zamanla kendin çözersin.

Reklam olur mu sanmıyorum ama D&R'ın internet sitesinde kendi mağzasına ve piyasaya göre baya uygun fiyata satıyorlar, ben oradan almıştım.
Teşekkür ederim, ama satın almaya gerek yok çünkü pdf'si var :D
Gömülü_Linux_Sistemleri

Okumaya başlıyorum şimdi.

-şerafettin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardon beyler, yanlış alarm. Sadece iç kapağı ve içindekiler var. Mecburen satın almak zorundasınız :(

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Pardon beyler, yanlış alarm. Sadece iç kapağı ve içindekiler var. Mecburen satın almak zorundasınız :(

Yabancı kitaplarda Pdf'ten okumayı sıkıntılı bulmuyorum ama az sayıda olan yerli yazarları az veya çok desteklemek adına kitabın alınmasını öneriyorum. Kindle kullanıcısı olmama rağmen yerli kitapların telif haklı kitaplarının alınmasını isterim. Yabancı kitaplardan da beğendiklerimin orjinaline kitabı okuduktan sonra verme taraftarıyım çünkü dışarda kaliteli kalitesiz bir sürü kitap oluyor.

-şerafettin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yabancı kitaplarda Pdf'ten okumayı sıkıntılı bulmuyorum ama az sayıda olan yerli yazarları az veya çok desteklemek adına kitabın alınmasını öneriyorum. Kindle kullanıcısı olmama rağmen yerli kitapların telif haklı kitaplarının alınmasını isterim. Yabancı kitaplardan da beğendiklerimin orjinaline kitabı okuduktan sonra verme taraftarıyım çünkü dışarda kaliteli kalitesiz bir sürü kitap oluyor.
Güzel kitap mı?(Gömülü linux'ten bahsediyorum)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Güzel kitap mı?(Gömülü linux'ten bahsediyorum)

Bence güzel, kimisi okurken uf/puf diyebilir, bu komutlarını bu bilgileri kullanmam diyebilir ancak sonra da bu işletim sisteminin sıkıntı ne diye düşünüp kalır. Linux'ün nasıl çalıştığını anlamada çok yardımcı olacaktır.

Mesela adam terminalde zip/unzip olaylarını anlatıyor çekirdek ile ilgili bir konuda. Yani konu ile alakasız ufak tefek bilgi kırıntıları öğrenme ihtimaliniz yüksek.

Dosya sistemlerini öğrenirsiniz, açılıştaki ekrana yazılan o saçma sapan yazıların ne olduğunu biraz daha kavrarsınız, işletim sistemi açılırken hangi aşamalardan geçiyor öğrenirsiniz. Mesela Nvidia sürücüleri için kernel header dosyalarının neden gerektiğini ve neden "run level 3"'e geçmeniz gerektiğini doğrudan anlatılmasa da kavrarsınız.

Şirketimde gömülü sistemlerden alakasız sistem mühendisliği yapan bir abide görmüştüm ilk.

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Linux Mint kur. Yok böyle bir dağıtım. Dün kurdum 15. sürümü. Windows 8 ile birlikte çift boot kullanıyorum. Önce windows u kur sonra linux mint'i

14. sürümü 8 ay kadar kullandım. 15 e geçtim dün...

Bununla alış, sonra komutlara dal. Ubuntu repolarını kullanıyor ve ubuntudan daha istikrarlı çalışıyor ;)