Linux'da İnternet Kotanızı Kontrol Eden Yazılım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Linux'da İnternet Kotanızı Kontrol Eden Yazılım

1zx60wk.jpg

IP Audit 1.0 Beta9

Tanıtım:

Linux kullanıcıları için gelen ve giden (download ve upload) verilerinizi hesaplayabileceğiniz mükemmel bir yazılım. Ayrıca yazılıma mevcut kotanızı yazdığınızda program sizi kotanızı aşmamanız için uyarıyor.

Eğer izin verdiyseniz belirttiğiniz kotadan sonra internet bağlantınızı engelliyor. Ayrıca istediğiniz bir tarihde (her ay başı örneğin) kotanızı sıfırlayabiliyor. Linux için daha iyisi yok.

Programın beta sürümünü kullanmak istemiyorsanız son stabil sürümünü sitesinden indirebilirsiniz. Program tüm linux sürümlerinde çalışabilmektedir. Programın tüm ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Daha fazla bilgi ....

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Daha kolay ve pratik bir şekilde öğrenmek isteyenler için;

ifconfig

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Daha kolay ve pratik bir şekilde öğrenmek isteyenler için;

ifconfig

Son kullanıcı olarak "df -h" , "xkill uygulama" yada "shutdown -h now" harici komut kullanmıyorum,konsol hakkında biraz bilgi edineyim dediğimde de sayfalarca klasör açma silme vb grafik arayüzde genelde işime yaramayacak komutlarla dolu dökümanlar buluyorum...

Ricam;son kullanıcının işine yarayacak,kullanışlı güzel komutlar içeren bir başlık açıp bilgilerinizi paylaşırsanız çok faydalı olacağına eminim... PDF'ye çevirip elimizin altında da tutarız...