Linuxcular bi YARDIM

PROVDR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar elimde bulunan bu eski dagitimi kurmak zorunda kaldim cunku kaprisli xp`den kurtulmam gerekiyordu, ama video ve ses dosyalarinda problem yasiyorum...:(
iste ekran goruntum;
ustteki video icin verilen hata asagidakinde zaten yaziyor mp3 dosyasi,
screenshotnk.png

yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
bu arada dagitim:<<ubuntu 6.10 desktop(maalesef goruntusu windowsa benziyor:blink:)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence uğraşma codecle.

"Sudo apt-get install vlc "

Bir sürü codec yüklüyor kendiliğinden. 29 Ekim'de yeni Ubuntu çıkıyor zaten, o zamana kadar idare edebilirsen tabi :)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yeni ubuntu güncelleştirme uzun sürmez inşallah...
Tahmini olan var mı boyutu hakkında :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence bir GB'den fazla olur.

Hem ben yukarda öyle yazdım ama o sürüm artık desteklenmiyor olabilir.

PROVDR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
non-free-codecs denilen gerekli bir paketi yükleyecekmişsin.

http://packages.medibuntu.org/intrepid/non-free-codecs.html

Bence uğraşma codecle.

"Sudo apt-get install vlc "

Bir sürü codec yüklüyor kendiliğinden. 29 Ekim'de yeni Ubuntu çıkıyor zaten, o zamana kadar idare edebilirsen tabi

teşekkürler arkadaşlar.
bu arada yusufsan21, galiba pardus 2009 kuracağım sanırım, KDE ortamı ubuntunun kullandığından(bilmiyorum) daha özellikli...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ubuntu'nun kullandığı Gnome. Evet Kde'nin daha çok programı var ve daha görsel ama Gnome daha hızlı ve daha kararlı.

Hem sadeliği sevenler de Gnome'u tercih etmeli.

Son olarak; yeni olduğun için bence daha az sorunlu bir sistem kur. Mandriva kurman senin için daha iyi olacaktır diyorum.

Mandriva'nın kullanımı da çok kolay ve tamamen Türkçe. O da istediğin Kde4 ile beraber geliyor. Hem kde'den sıkılırsan yanına Gnome veya Xfce veya lxde kurabilirsin.

Türkçe forumu da var, destek almak da kolay. Deposu da hem çok zengin hem de çok hızlı güncelleniyor. Dünyanın en çok kullanılan 5 dağıtımı arasında...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence bu Tehparadox bir yazılım. Her konuya aynı şeyleri yazıyor. :D

Haps abi insan yazının sonuna bir (!) işareti koyar :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yahu foruma altı üstü bir eklenti kurup yazılan yazıların baş harfini büyüğe çevirecekler bunu yapmak yerine herkese baş harfi neden büyük yapmadın dikkat et gibi uyarılarda bulunup insanı sinir ediyorlar madem bu kadar hassassınız kurun bi eklenti sizde uğraşmayın kullanıcıda :)

Fatih Aker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntu nun mandrake nın pardus un vb son stabıl surumlerını ındırıp kurman sanırım daha ılerı donuk bır yaklasım olur. cunku eskı bır versıyonla baska sorunlarda yasayabılırsın. en son guncel stabıl surum varken neden eskısıyle zaman kaybedesın kı ? : )