Linux'a Windows kurmak

FatihCavus1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba ben linux işletim sistemi kurdum ve windows u sildim şimdide geri windows yükleyecewm windows10 un iso dosyasısını indirdim lakim bunu usb ye yazdıracak uygulamaları linux ta kullanamıyorum acaba bilgisi olan linuxta çaışan bir uygulama önerebilir mi?

MrGrфn

Profesör
Reaksiyon puanı
1,290
UNetbootin programını kullanabilirsiniz.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Başlığa acil yazınca anında cevap alamazsınız. Bir daha yapmayacağınıza inanıyorum. Bilen arkadaşlar gördüğü gibi size destek verecektir.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Kod:
sudo apt install woeusb

-Komutu ile WoeUSB programını kurun.

-Terminali açın ve Windows 10 ISO dosyasının konumuna gidin veya seçenek varsa ISO dosyasının bulunduğu dizinde sağ tıklayıp terminal ile aça basın. Bu seçenek yoksa terminali açın ve "cd /home/kullanıcı/İndirilenler/" yazın. kullanıcı yerine kendi kullanıcı adınızı yazın İndirilenler yerineden ISO dosyasının bulunduğu klasörü.

-USB belleği takın ve terminale "lsblk" yazın ve USB belleğin aldığı ismi görün. sdx yani sd ardından bir harf olmalı. Ayrıt edemezseniz lsblk çıktısını buraya atın.

-"sudo woeusb -d Windows.iso /dev/sdx" yazıp entere basın şifreyi girin işlem başlasın. Windows.iso yerine ISO dosyasının ismini yazın.

Son düzenleme:

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba ben linux işletim sistemi kurdum ve windows u sildim şimdide geri windows yükleyecewm windows10 un iso dosyasısını indirdim lakim bunu usb ye yazdıracak uygulamaları linux ta kullanamıyorum acaba bilgisi olan linuxta çaışan bir uygulama önerebilir mi?
Elinizle UEFI ya da Legacy USB hazırlayabilirsiniz. Ben öyle yaparım hep.