Linux vs Windows

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
ekran kartın nedir senin :) ati mi

Arkadaşlar hep düzgün konuşun, birbirinize saygılı davranın şeklinde yorumlar yapan biz kötü adamların bazen iyi adam olup, üyelerin kardeşçe anlaştığını görünce tebrik etmesini bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Birbirinize hep böyle saygı çerçevesinde, bildiklerinizi paylaşarak yardım etmeniz dileğiyle... Teşekkürler Haps, teşekkürler Krazky...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Kendine çok güveniyorsun galiba:

Hadi dene bakalım bir kaç kere makinanın aniden kapat aç.(Üstüste 3 kere denemen yeterli olacaktır.)
Hala takmışsın oyuna....
Microsoft sadece oyunlarda önde öylemi?Google bir sor; çok mu zor?
Aslında sizin gibilerle tartışmaya bile gerek yok.
Siz ancak fanatiklik yaparsınız.
Şirketlere git bak linux dağıtımlarını Windows Server önüne sadece firewall olarak kullanıyor.Önce bir araştırın sonradan ahkam kesin...

-----------------------------------------------------
@realmanager:
HapS uzman bir arkadaş...
Sizlerin HapSdan öğreneceği çok şey var...
Ayrıca ben hiç bir zaman kimseye uzmanlık yapmadım;yapmamda...
Sadece tecrübelerimi paylaşırım.

arkadasim bu sein anlattigin hikaye ,onu hesaplasan saten windows bazen hic olmadik yerde system32 hatasi niye veriyor :) yani bir msn ye girmek internette dolasmakmi cökertiyor windowsu ,simdi sana uygun bir ata sözü var yani ne yaparsan yap senin kafn degismez seklinde ama biraz abez kaciyor o yüzden söylemiyorum, Haps arkadas en ezindan sahip oldugu bilgi ile konusuyor sen neyle konusuorsun hapsin bilgisine siginarakmi

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@shakal:
HapS ne alaka?
Bir derdin varsa bana söyle...
Hadi söylediklerimin aksini ispatlayın...
Boş boş konuşmayın....
Hangi windows durduk yere system32 hatası veriyor?Win 95 mi;Xp mi? Hangisi?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
@shakal:
HapS ne alaka?
Bir derdin varsa bana söyle...
Hadi söylediklerimin aksini ispatlayın...
Boş boş konuşmayın....
Hangi windows durduk yere system32 hatası veriyor?Win 95 mi;Xp mi? Hangisi?
Sidik yarıştırmaktan niye bu kadar zevk alıyorsun anlamıyorum, biz Linux'u seviyoruz ve kullanıyoruz sen de Windows'u (ya da her ikisini neyse artık), ama bu durum her ikisinin de avukatlığını yapmayı gerektirmez. Sen istedin diye kimse Linux kullanmaktan vazgeçecek değil.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yahu size kim dedi linuxdan vaz geçin diye?
Biz orda bir tane mesaj yazdık; başladınız savunmaya(saldırıya)...
Ayrıca sidik yarıştırmak nerden çıktı?
Hangi mesajım da linux kullanmayın dedim?
İsteyen istediğini kullanır:):)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Yahu size kim dedi linuxdan vaz geçin diye?
Biz orda bir tane mesaj yazdık; başladınız savunmaya(saldırıya)...
Ayrıca sidik yarıştırmak nerden çıktı?
Hangi mesajım da linux kullanmayın dedim?
İsteyen istediğini kullanır:):)
Sonunda anlaşabildiğimize sevindim :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
10-15 sene önce bir mavi ekran görmüşsünüz hatta şu an eminim aranızda mavi ekranı sadece hikayelerden dinleyen mitolojik birşey olduğunu sanan birçok insan var ama her fırsata windows un mavi ekranını söyler dururlar yaşı mavi ekran görmeye müsait olmayan adam bile mavi ekran diyor bunu anlamıyorum bir sistemin hata mesajı veriyor olması o sistemin ne derecede iyi olduğunu gösterir hiçbiriniz bahsetmiyorsunuz durup dururken kapanan linux programlarından bir hata mesajı bile vermeden kapanan linux programları yok mu ? çok uzak değil bundan 4 sene önce kde nin çökme hatalarının ne sıklıkla olduğundan bir haber yorum yapıyorsunuz çünkü siz ozamanlar linux un ne olduğunu bile bilmiyordunuz görmediniz bile çarkların arasına girmiş bombayı, bedavadan konuşmaka biryere varılmıyor fanatizm içinde gözleri kör olan arkadaşlar bug report sistemlerine bi baksınlar hergün kaç tane hata bildiriliyor kullandığınız dağıtımların geliştiricilerine başkasının söküğünü gösterip alay eden adamlar kendi kıçına don giymeyi unutmuş farkında değil sizin gibi insanların ne bilişim sektörüne ne yazılım dünyasına bir faydası olmaz.

bu söylediklerimi kimse üstüne alınmasın polemik malzemesi olarakta kullanmasın

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
mavi ekran su an hala var ama öyle windows 98 den kalma degil belki sen görmedin ama ben windows 7 de dahi gördüm ama oda sorun degil bir sistem hata veriyor diye saten kötülenmez ,her sistem hata verir ,su an sistem yaristirmak saten cok gereksiz ,herkez kendisine uygun sistemi secer ,eger linux herkese kolay gelseydi ,bircogu linux kullanirdi,vede windows o kadar mükemel olsaydi kimse linux kullanmazdi ,her ikisinin kendine ceken yönleri illaki var olacak ,saten bende hem windows ,hemde linux var hangisi isime geliyorsa onu kullaniyorum ,olayi bozan ,linux kullanmayan veyahut kullanamayan kisilerin sanki linux sa kisisel bir cekemedigi bir sey var.eger bir bölümde 20 linux kullanicisi varsa sen orda anti linuxcu olarak birsey yaziyorsan bu cok sacma ,cünki kullanmadigin vesevmedigin birseyi ne yeglerim ne kötülerim cünki kullanmiyorum,örnek bakin benim bir kere bile windows bölümünde adim geciyormu,gecse bile farkli bir konu iledir yani windowsun kötü yönlerini saymak gibi birseyle degil ,kullanan kullaniyor ,ve kullanir o kisiye ne lafim olacaktir ,taki biri bana karsi br tutum sergilerse,bende ozaman windowsun bana göre kötü yönlerini aciklarim

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
10-15 sene önce bir mavi ekran görmüşsünüz hatta şu an eminim aranızda mavi ekranı sadece hikayelerden dinleyen mitolojik birşey olduğunu sanan birçok insan var ama her fırsata windows un mavi ekranını söyler dururlar yaşı mavi ekran görmeye müsait olmayan adam bile mavi ekran diyor bunu anlamıyorum bir sistemin hata mesajı veriyor olması o sistemin ne derecede iyi olduğunu gösterir hiçbiriniz bahsetmiyorsunuz durup dururken kapanan linux programlarından bir hata mesajı bile vermeden kapanan linux programları yok mu ? çok uzak değil bundan 4 sene önce kde nin çökme hatalarının ne sıklıkla olduğundan bir haber yorum yapıyorsunuz çünkü siz ozamanlar linux un ne olduğunu bile bilmiyordunuz görmediniz bile çarkların arasına girmiş bombayı, bedavadan konuşmaka biryere varılmıyor fanatizm içinde gözleri kör olan arkadaşlar bug report sistemlerine bi baksınlar hergün kaç tane hata bildiriliyor kullandığınız dağıtımların geliştiricilerine başkasının söküğünü gösterip alay eden adamlar kendi kıçına don giymeyi unutmuş farkında değil sizin gibi insanların ne bilişim sektörüne ne yazılım dünyasına bir faydası olmaz.

bu söylediklerimi kimse üstüne alınmasın polemik malzemesi olarakta kullanmasın
Windows 7 ile de mavi ekran aldım hem de messenger kullanıyorken ne alaka ben de anlamadım, ati kullanırken de linuxta grafik ekrana geçemediği çok oluyordu arkadan ben ittiriyordum :D Velhasıl hatasız kul da olmaz sistem de :D
Kde'ye gelince, evet çökmezse canı sıkılıyor :D Ama alt tarafı bir uyarı, sisteme bir etkisi yok explorer.exe çökünce dımdızlık ortada kalıyorsun.

Ugurcan377

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bu yaziyi okurken üstten ms server 2008 c# ve silverlight reklamı geçmesi ironik oldu :D :D
Not:Bende win7 ile mavi ekran gördüm

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Mavi ekranı gördüm bende Windows 7 ile :D iTunes sorun çıkarmıştı sanırım yeniden kurana kadar mavi ekran hatası verdi, iTunes yeniden kurdum düzeldi ama bu mavi ekrandan kurtuluş yok heran çıkabilir :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Mavi ekranı gördüm bende Windows 7 ile :D iTunes sorun çıkarmıştı sanırım yeniden kurana kadar mavi ekran hatası verdi, iTunes yeniden kurdum düzeldi ama bu mavi ekrandan kurtuluş yok heran çıkabilir :D
Bir gece ansızın gelebilirim gibi oldu :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben de Windows 7 ile 2 saatte bir mavi ekran hatası alıyordum. :) Tabi bu sistem hatası değildi. Bilerek yapılmış bir şeydi. :) Parayla satın almadığım için beni korsana yöneltmeye çalışıyorlardı ama bilmiyorlardı ki ben açık kaynak gönüllüsü bir insanım. :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
bende windows 7 kullanıyorum kullanmaya başladığım dönemden beri (beta sürümü 6800 lü sürüm nosu civarında) hiç mavi ekran almadım. sağolasın microsoft boş beleş işlere bırakmadın bizi.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
boş beleş işlere bırakmadın bizi.

Linux insanlar için en güzel hediyedir. Bunu anlayamamak, bunu görememek direk önüne bakmak demektir.

Bill ceviz kırarken belki aynen şöyle diyordur;

Oo My God, Oo My God... arada Türkçe menüye girip kimbilir belki de sağol Cloakengaged sayenizde... :lol:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
xp de olan mavi ekranların artık olmamasını kastetdim linuxu değil.. ama bakdım ki linuxada uyuyor ;)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Ben de Windows 7 ile 2 saatte bir mavi ekran hatası alıyordum. :) Tabi bu sistem hatası değildi. Bilerek yapılmış bir şeydi. :) Parayla satın almadığım için beni korsana yöneltmeye çalışıyorlardı ama bilmiyorlardı ki ben açık kaynak gönüllüsü bir insanım. :)
bunun la beraber bir sey aciga kavustu haps arkadasimiz koyu bir linuxcu cikti ,bunu nerdenmi anladim windows 7 de mavi ekran görmediginden :)

evet arkadasin dedigi gibi windowsda iexlorer cöktügünde höng diye sayfa ucuyor sonra taskmanagere girecen dosya calistra basacan explorer verecen :) dogru kde de cökme var :)