Linux Remote Control

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar Az Önce Dedicated Serverime Centos Kurdum. Herşey çok güzel ve hızlı Ancak tek bir sorun var Oda uzaktan yönetim Uzaktan Yönetimi Sadece SSHdanmı yapabiliyoruz. VNC Diye bir program buldum ancak Oda ücretli Acaba başka bir yolu varmı ?

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Linux' un kendi uzakmasaüstü vardı diye hatırlıyorum ubuntuda var mesela, free olanları da mutlaka vardır. Bunun dışında teamviewer da kullanabilirsin. Mac, windows, linux ve iOS desteği var.

glerin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Az Önce Dedicated Serverime Centos Kurdum. Herşey çok güzel ve hızlı Ancak tek bir sorun var Oda uzaktan yönetim Uzaktan Yönetimi Sadece SSHdanmı yapabiliyoruz. VNC Diye bir program buldum ancak Oda ücretli Acaba başka bir yolu varmı ?
Eğer sunucuyu grafiksel arayüz ile kurduysanız Remote Desktop Viewer var, ancak bu hem sunucunuzu yavaşlatır hem de güvenlik zaafiyetine yol açabilir.
Sunucu yönetmek istiyorsanız , mutlaka ama mutlaka ssh kullanın. Dosyalar arası gezinme size sıkıntı yaratıyorsa, SFTP kullanarak, sanki kendi bilgisayarınızda geziyormuşcasına rahatlıkla, default dosya gezginininzden gezebilirsiniz.