Linux(pardus) ekranda yırtılma,dalgalanma , fps düşüklüğü?

Adigeottoman77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Pardusu kurduğumda ekranda baya bir dalgalanma,yırtıl v.b durumlar oluyordu compton filan paket yükleyip,başlangıca ekledim geçti.Ama ekranda hala bir fps düşüklüğü gibi bir durum var sanki,yani tam akıcılık hissi yok.Mesela firefoxta youtubedan video izlerken sanki 20-30 fps lik video gibi...

Acaba pardusu yüklediğimde sudo mudo birşeyler yazıp ekran kartını mı güncellemem gerekiyordu?
Ram,işlemci filan kullanım filan değerler normal gözüküyor.Dual bootta windows 10 ve pardus var şuan.

Ekran kartım uhd 630 harici ekran kartı yok, 4gb ram,i3 9100
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Ram_kafasi başgan yetiş

GNU or NOT

Asistan
Reaksiyon puanı
995
Entegre GPU'lar ile yaşanan bir sorun. Technopat'ta hazırladığım çözümü uygulayın.

Bash:
sudo apt install mesa-utils
sudo mkdir -v /etc/X11/xorg.conf.d

echo -e 'Section "Device"\n Identifier "Intel Graphics"\n Driver "Intel"\n Option "AccelMethod" "sna"\n Option "TearFree" "true"\nEndSection' | sudo tee /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf

Her sırayı tek tek terminale yapıştır.

Son düzenleme:

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Kanka ekran çözünürlüğünün bir tık düşür. Seninki gibi bir Gpu vardı bende ve Ubuntu böyle oluyordu.
Ekran çözünürlüğü 1366x768'den, 1360x720'ye çektim. Sorunum düzelmişti.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Pardusu kurduğumda ekranda baya bir dalgalanma,yırtıl v.b durumlar oluyordu compton filan paket yükleyip,başlangıca ekledim geçti.Ama ekranda hala bir fps düşüklüğü gibi bir durum var sanki,yani tam akıcılık hissi yok.Mesela firefoxta youtubedan video izlerken sanki 20-30 fps lik video gibi...

Acaba pardusu yüklediğimde sudo mudo birşeyler yazıp ekran kartını mı güncellemem gerekiyordu?
Ram,işlemci filan kullanım filan değerler normal gözüküyor.Dual bootta windows 10 ve pardus var şuan.

Ekran kartım uhd 630 harici ekran kartı yok, 4gb ram,i3 9100
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Ram_kafasi başgan yetiş
Entegre GPU'lar ile yaşanan bir sorun. Technopat'ta hazırladığım çözümü uygulayın.

Bash:
sudo apt install mesa-utils
sudo mkdir -v /etc/X11/xorg.conf.d

echo -e 'Section "Device"\n Identifier "Intel Graphics"\n Driver "Intel"\n Option "AccelMethod" "sna"\n Option "TearFree" "true"\nEndSection' | sudo tee /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf

Her sırayı tek tek terminale yapıştır.
@GNU or NOT'ın paylaşmış olduğu çözümü uygularsanız halledebileceğinizi düşünüyorum.Bu konuyu önceden görsem bende bunu yazacaktım ama geciktim. :D

Son düzenleme: