sudo apt-get purge grub -y && sudo apt autoremove -y
windows loader ile açmak istiyorum aslında linux kaldırmak için değil yani grubu sevmiyorum sürekli sorun çıkartıyor easy bsd programından varsayılan loaderi windows yaptım ama hala grub karşılıyor
cat /etc/default/grub
Evet ama loader Linux'u görmez.peki windows 10 cdsi ile win7ye format atsam win loadermi karşılar ?
Grub Customizer ile Grub önyükleyicisindeki bekleme süresini düşürebilirsiniz.windows loader ile açmak istiyorum aslında linux kaldırmak için değil yani grubu sevmiyorum sürekli sorun çıkartıyor easy bsd programından varsayılan loaderi windows yaptım ama hala grub karşılıyor
--- Gönderi Güncellendi ---
peki windows 10 cdsi ile win7ye format atsam win loadermi karşılar ?
Burayı değiştirmeliyiz. Bilgisayarın başlarken Windows yukarıdan kaçıncı seçenek oluyor ?GRUB_DEFAULT=0
Hangi ekran kartı ? 17.3 eski sürüm belki ondan kaynaklıdır.bir daha linux mint kurmayacağım ekran kartımı tanıtamadım hata verip durdu birde grub çıktı daha önce 3 4 dağıtım kullandım hiç böyle sorun yaşamamıştım lanet olsun
İstersen silersin tabi. Seçim senin. Ama bir sorun yaşadım, hemen siliyorum diyorsan zaten Windows'tan başka hiçbir sistem kullanma. Çünkü Windows'ta da sorun yaşıyorsun ama o kadar alıştın ki yıllardır artık o sorunları görmüyorsun. Linux donanım tanıma konusunda benim gördüğüm kadarıyla gayet iyi. Daha önce hiç çalışmayan bir donanımım olmadı. Sahipli sürücü yükleyemiyorum eski bir AMD kart olduğu için ama açık kaynak sürücülerin performansı gayet iyi.şimdi ben direk windowstan diskleri biçimlendirip windows ile format atabilirim değilmi bu sayede linuxtan kurtulmak istiyorum bana mint harici bi linux sürümü önerebilirmisiniz teşekkürler
Ben şu an Manjaro Linux kullanıyorum. Linux Mint favorilerimdendir. 17 sürümünü denedin, 18.2 sürümüne baktın mı misal ? Özellikle 18.2 Xfce öneririm.sini kullandığınız linux sürümü nedir acaba ben bu mint sürümünü hiç sevmedim bana yeni bir sürüm önerirmisiniz bunu direk sileceğim