Linux Mikrofon Çalışmama Sorunu

AbdulkadirGUNAY

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Merhaba zincir bir marketten yaka mikrofonu satın aldım kullanım klavuzunda tak-çalıştır bir ürün olup sürücü vs. gerektirmediği yazıyor fakat Elementary OS kurulu bilgisayarımda çalıştırmayı bir türlü başaramadım.

Bilgisayar mikrofonu algılıyor fakat ses alamıyorum. Önde bir arkada bir olmak üzere toplamda 2 jak var ikisindede sonuç aynı. Alsamixer'ı vs. kaldırıp yeniden yüklemeyi denedim işe yaramadı.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

AbdulkadirGUNAY

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Konu güncel hala arkadaşlar. Mikrofonu az önce telefon üzerinde OpenCamera uygulaması ile test ettim ve mikrofonun arızalı olmadığına eminim. Sistem ile alakalı bir sorun.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Pulseaudio ve kernel sürümü alabilir miyiz?

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
pulseaudio 11.1

5.4.0-72-generic
Synaptics Package Manager 'den 5.11.xx versiyonlu kernel'i yükleyip tekrar deneyebilir misiniz? Kernel ile birlikte pulseaudio'da güncellenmediyse onu da ayrı olarak güncellemeniz lazım şu an gözüken en stabil son sürüm 14.2

Spywarex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Linux sürücünü kurmamış, algılamamış olabilir. Güncellemeleri tekrar denetleyin.

Bile bile eziyet etmeyin kendinize bu arada.

AbdulkadirGUNAY

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Synaptics Package Manager 'den 5.11.xx versiyonlu kernel'i yükleyip tekrar deneyebilir misiniz? Kernel ile birlikte pulseaudio'da güncellenmediyse onu da ayrı olarak güncellemeniz lazım şu an gözüken en stabil son sürüm 14.2
Synaptics Package Manager'ı yükledim fakat bahsettiğiniz versiyonlu kerneli nasıl yükleyeceğimi çözemedim. Sürüm olarak 5.11 i arattım bir sürü paket çıktı hangisini yüklemem gerek emin değilim.
1619357560158.png

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Synaptics Package Manager'ı yükledim fakat bahsettiğiniz versiyonlu kerneli nasıl yükleyeceğimi çözemedim. Sürüm olarak 5.11 i arattım bir sürü paket çıktı hangisini yüklemem gerek emin değilim.
Ekli dosyayı görüntüle 149487
Güncelleme yöneticisinden de yapılabiliyormuş ama synaptics üzerinden yapmak gerekiyor fakat ekstra depo eklemeniz lazım yani repository şu an onu arıyorum bulabilirsem yazıcam.

AbdulkadirGUNAY

Asistan
Reaksiyon puanı
54
Güncelleme yöneticisinden de yapılabiliyormuş ama synaptics üzerinden yapmak gerekiyor fakat ekstra depo eklemeniz lazım yani repository şu an onu arıyorum bulabilirsem yazıcam.

Synaptics dışında internetten yardım aldığım kadarıyla yapabileceğim güncellemeleri yaptım. Sistem kendisi güncelleme güncelleme göstermiyor zaten. Bugün sıfır farklı bir mikrofon ile test ettim ve mikrofonda sorun olmadığını kanıtladım. Neden böyle bir sorun yaşıyorum çok ilginç gerçekten. Çözemezsem başka distroya geçeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi bir şekilde kerneli son sürüme güncelledim fakat Pulseaudio güncellenmedi nasıl güncelleyebilirim?

Son düzenleme:

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Synaptics dışında internetten yardım aldığım kadarıyla yapabileceğim güncellemeleri yaptım. Sistem kendisi güncelleme güncelleme göstermiyor zaten. Bugün sıfır farklı bir mikrofon ile test ettim ve mikrofonda sorun olmadığını kanıtladım. Neden böyle bir sorun yaşıyorum çok ilginç gerçekten. Çözemezsem başka distroya geçeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi bir şekilde kerneli son sürüme güncelledim fakat Pulseaudio güncellenmedi nasıl güncelleyebilirim?
Orjinal repolar güncelse iş zor çünkü extra depo paketi bulamadım pulseaudio ile ilgili sadece snapcraft'ta var ama eski gibi duruyor iş görmez.