ve kalide kolaydı yalnıs hatırlamıyosamubuntu kolay onu kullanabilirsin.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki nasıl ısınabilrim linuxaubuntu kolay onu kullanabilirsin.
---- Mesajlar birleştirildi ----
ve kalide kolaydı yalnıs hatırlamıyosam
elektirikli ısıtıcı diye espiri yapmak istemiyorum zorlama beni bi süre kullandıktan sonra alışırsınCevabınız için teşekkür ederim. Peki nasıl ısınabilrim linuxa![]()
sudo apt install steam
Yapmayın bunun şakasını bileve kalide kolaydı yalnıs hatırlamıyosam
niye yahu anlatın çok merak ettimYeni başlayanlar için Linux Mint tavsiye ederim.
Linux Mint Türkiye
Linux Mint Turkiye Forum - Anasayfa
Kullanımı kolay, kararlı, direk çalışan, uğraştırmayan, desteği ve türkçe kaynağı bol olan bir dağıtımdır kendisi.
Tavsiye olarak Linux kullandığını ve Windows'tan zor değil ama farklı olduğunu hatırlamanı verebilirim misal. Çoğu macOS'a geçen kullanıcı senden fazla çekecektir alışma sürecinde. Linux kullanmak için terminal bilmek şart değil ama bilirsen power user kategorisine girersin bu da senin Linux'un nimetlerinden daha iyi yararlanabilmeni sağlar. Linux bölümünde bir sürü yazdık, çizdik, okuyabilirsin. Linux Cafe'ye de bekleriz.
https://forum.shiftdelete.net/threads/linux-cafe.104920/page-191
Yani kullananlarla sohbet et, kullan basitçe, sorun olduğunda araştır, bulamadıysan sor. Google kullanmayı mutlaka öğren çünkü soracağın herhangi bir soru genelde en kötü ihtimalle 5. linkte cevaplanacak. Genelde ilk 3 linkte işim bitiyor benim. Yapamadığın bir şey varsa dağıtım değişme, onun üstüne düş. Eğer Linux'u günlük kullanım için kullanacaksan sadece yeni karşılaşacağın bir sisteme alışman gerekecek. Ama emin ol Mint'e alıştın mı ? Manjaro'da hiçbir sıkıntı çekmezsin. Solus'ta sıkıntı çekmezsin. Fedora'da çekmezsin. Çünkü bir süre bir dağıtımı kullandıktan sonra diğer dağıtımlar da yaklaşık aynı kullanımı olduğu için hiç zorlanmayacaksın bile. Sadece Windows'u destekleyen oyunlar için Wine yada PlayonLinux kullanabilir yada Steam'in Linux client'ini tek bir kodla kurup Linux destekli oyunları oynayabilirsin Steam hesabından. Sadece terminali aç (CTRL+ALT+T) ve bunu kopyala-yapıştır.
Ve tamamdır ! Steam kuruldu. Aynı şekilde sadece uygulama merkezine Steam yazıp kur dersen de kurabilirsin.Kod:sudo apt install steam
Mint'in hangi versiyonunu seçeyim ? diye sorarsan da 18.3 Xfce öneririm. Çünkü sistem kullanımı çok az. Biraz çirkin gelebilir ama tasarruf ettiğin sistem kaynaklarını görünce görünümünü sevmeye bile başlayabilirsin
Linux Mint 18.3 "Sylvia" - Xfce (64-bit) - Linux Mint
Kurulum
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=HxTB-zn--_k
İnceleme
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=v1r46ZW6jbU
---- Mesajlar birleştirildi ----
Yapmayın bunun şakasını bileForumda bununla ilgili derin konular oldu diyim. Kali yasaklı söz
![]()
@Forumun Ağası Finix bunu sanırım en iyi sen anlatırsın ?niye yahu anlatın çok merak ettim
Şimdi üstadım... Ubuntu güvercin, Arch muhabbet kuşu, Fedora da serçe ise Kali Linux angut kuşudur. Bu forumumuzun linux bölümünün yazılı olmayan kuralıdır.niye yahu anlatın çok merak ettim
Nasıl laftır o öyle ? Angut kuşları ne güzel hayvanlardır biliyor musun ? Kali'yi Angut kuşu ile karşılaştırmak bir hakaret. Angut gibi bakıyorsun anca demek de bir hakaret. Bir daha kullanmayın lütfen. Karşılaştırma yapsaydım ben guguk kuşu derdimŞimdi üstadım... Ubuntu güvercin, Arch muhabbet kuşu, Fedora da serçe ise Kali Linux angut kuşudur. Bu forumumuzun linux bölümünün yazılı olmayan kuralıdır.
@Forumun Ağası Finix bunu sanırım en iyi sen anlatırsın ?Y
Not: Link vermek yok hatırlıyorum birileri
Yahu kötü bir şey mi dedik? Angut kuşu dedim işte mis gibi. Bence bunu müdafaaya kalkman sende bir sıkıntı olduğunu gösteriyorNasıl laftır o öyle ? Angut kuşları ne güzel hayvanlardır biliyor musun ? Kali'yi Angut kuşu ile karşılaştırmak bir hakaret. Angut gibi bakıyorsun anca demek de bir hakaret. Bir daha kullanmayın lütfen. Karşılaştırma yapsaydım ben guguk kuşu derdim
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=tG7eW5j7dz4
"ANGUT" kelimesinin yanlış kullanılmasından dolayı biraz hassasım ve hassas davranılması gerektiğine de inanıyorumYahu kötü bir şey mi dedik? Angut kuşu dedim işte mis gibi. Bence bunu müdafaaya kalkman sende bir sıkıntı olduğunu gösteriyor![]()
Haklısınız... Nihayetinde sizde angut bir mizactasınız."ANGUT" kelimesinin yanlış kullanılmasından dolayı biraz hassasım ve hassas davranılması gerektiğine de inanıyorum![]()