Linux kullanıcam nerden başlıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kelaj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kelaj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben bilgisayara linux yüklemek istiyorum ama oyunda oynuyacam. steamden linux destekli oyunlar var . onları oynayacağım. sistemim gayet iyi.
ben hayatımda hiç linux kurmadım.
bazı sorularım olacak. yanıtlarsanız sevinirim

1)hangi sürümü ve nerden indirmeliyim ?link atarmısınız?
2) türkçesi var mı ve kurulum nasıl ?
3) Linuxu kurduktan sonra hanbgi programları yüklemem gerekicek oyun oynamak için
(yani direct x flan alayı windowsta olduğu için linuxta napılır onu bilmiyorum)

Son düzenleyen moderatör:

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
1-) Linuxun yüzlerce dağıtımı var ama basit olanlarını yükleyebilirsiniz. (Ubuntu, linux mint, pardus)
2-) Türkçe desteği var
3-) Linuxta oynanabilen oyun sayısı çok az.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar ben bilgisayara linux yüklemek istiyorum ama oyunda oynuyacam. steamden linux destekli oyunlar var . onları oynayacağım. sistemim gayet iyi.

3) Linuxu kurduktan sonra hanbgi programları yüklemem gerekicek oyun oynamak için

Sana en iyi LinuXMint yada Pisi Linux gider... Pisi Forum - Anasayfa

Son düzenleyen moderatör:

goldteam34

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Aman!!!!!!!!!!!!!!! yükleme sakın!!!!!!!!!!!!!!!

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Linux Mint ya da Ubuntu'ya bak ilk olarak. Kullanıcısı çok olduğu için forumlarda daha çok destek alabilirsin. Öğrendikçe diğer sürümleri de denersin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010

Linux'u önce dene ve sonra bir karar ver. Çünkü Linux bir başka Windows sürümü değil. Farklı bir sistem. Çoğu yaygın kullanılan Linux dağıtımı Dvd'den canlı olarak denemeye olanak tanıyor.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Linux Mint ya da Elementary OS ile başlamanız sizin yararınıza. Elementary OS çok zarif. Linux Mint ise çok yaygın ve basit.

EmpiVanCocugu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Elementary Os'la ya da Linux Mint ile başlalamalısınız. İlk olarak Ubuntu 14.04.03 tercih etmelisiniz. Çünkü Steam ile en uyumlu sürüm bu! Ubuntu 14.04 sonrasında Steam birçok sorun veriyor ki Linux Mint'inde aşağı kalır yanı yok.

Ubuntu 14.04.03 için: http://mirror.pnl.gov/releases/14.04.3/ubuntu-14.04.3-desktop-amd64.iso

Yukarıda ki iso dosyasını bootable edip PC'yi bootable cihazından başlattıktan sonra dil seçeneğinden Türkçe'yi seçebilirsin. Geriye kalan her şey Türkçe olacaktır zaten. 3. aşamada sana 2 adet checkbox sunacaktır. İkisini de işaretle, işletim sistemi kurulduktan ve kullanmaya başladıktan sonra yazılım güncelleyicisi diye bir şey olacaktır. İngilizce kullanıyorum ben, orada adı Software Updater, Türkçe'de ne bilemem ama bu güncellemeyi yaptıktan sonra birçok şey kurulacaktır.

Driver konusuna gelince pek bilgim yok, yabancı forumları araştırmalısın.