Linux Kernel 2.6.35.4 Stable

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
1zxvzow.jpg

Linux Kernel 2.6.35.7 Stable
Linux Kernel 2.6.36 RC8

http://kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/ChangeLog-2.6.35.7

The Linux Kernel Archives

Linux çekirdeği Unix benzeri işletim sistemleri içinde yer alan Linux ailesinin çekirdeğidir.[1] Açık Kaynak ve Özgür Yazılım hareketinin en ünlü örneklerindendir.[2]

Linux çekirdeği GNU Genel Kamu Lisansı sürüm 2 (GPLv2) altında yayınlanmıştır[3] ve dünyanın dört bir yanından katılımcıların katkılarıyla geliştirilir. Günlük geliştirme faaliyetleri Linux çekirdeği e-posta listeleri[4] üzerinden yürütülür.

Linux çekirdeği ilk olarak Finlandiyalı bilgisayar bilimi öğrencisi[5] Linus Torvalds tarafından 1991 yılında tasarlanıp yaratıldı. Kısa zamanda Linux'un çevresinde toplanan geliştiriciler ve kullanıcılar diğer Özgür Yazılım projelerinden uyarladıkları kodlarla yeni bir işletim sistemi oluşturmaya başladılar.[6] Linux çekirdeğine binlerce programcı katkıda bulundu.[7] Linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş çok sayıda Linux dağıtımı vardır.

GNU/Linux işletim sistemiyle çalışan bir bilgisayarda Linux çekirdeği sürümünü öğrenmek için, komut satırında
uname -r

komutu kullanılabilir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Linux_çekirdeği

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
cok hizli calisiyorlar bunlar yahu :blink:
bi turlu yetisemiyoruz valla :mrgreen:
helal olsun :clap:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ondan sonra 37 cikacak ama 36 cikmasi iyi olur pardus 2011 36 üzerine insaa ediliyor

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
şu an beta aşamasında ama az kaldı stable çıkmasına

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Uyanda balığa gidelim :D

Ayrıca kernelin rc si stabil değil
bu yüzden sorun çıkarıyor