Linux ile Opera yardım

Audyseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Selamlar;
Pardus'uma yeni Opera tarayıcı kurdum. Ama Firefox'a alışık olduğumdan ayarlarını ve bazı özelliklerini bulmakta zorlanıyorum. AdBlock tarzı bir eklenti var mı acaba opera için? Bir de kesme işaretlerini vs. düzgün göstermiyor.
Nerelerde bir ayarlama yapmam gerekiyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
(Konuya etiket eklerken hiç tavsiye kutuları da çıkmadı.)

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Operada sayfa içinde boş bir yere sağ tıklayınca içerik engelle diye bir bölüm vardı, linux'de açınca da varsa o şekilde reklamları engelleyebilirsin. İçerik engelleye tıkladıkdan sonra reklamın üzerine tıklayıp engelleyebilirsin.

Audyseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Operada sayfa içinde boş bir yere sağ tıklayınca içerik engelle diye bir bölüm vardı, linux'de açınca da varsa o şekilde reklamları engelleyebilirsin. İçerik engelleye tıkladıkdan sonra reklamın üzerine tıklayıp engelleyebilirsin.

Teşekkürler, SDN için işime yaradı. Biraz uğraştıracağa benziyor.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Opera gpl lisansında olmadığı ve özgür yazılımın bazı kurallarını ihlal ettiği için
kullanılmasını önermem eğer Linux felsefesine önem veriyorsanız
Firefox veya Konqueror

Audyseus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Opera gpl lisansında olmadığı ve özgür yazılımın bazı kurallarını ihlal ettiği için
kullanılmasını önermem eğer Linux felsefesine önem veriyorsanız
Firefox veya Konqueror

Ama görsel açıdan daha hoş duruyor gibi. Font sorunu da yaşamadım. Firefox ve Konqueror'da font sorunu yaşıyorum. Opera da sanki Windows üzerinde çalışıyormuşum hissi veriyor.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
efenim windows fontlarına alışmış ve onu kullanmak istiyorsanız C/windows/fonts klasörünü bir flash diske falan kopyalayın ve onu
onu linux'te KDE'de configure your desktop içinde font installer sayesinde hepsini seçip yükleyin.