Linux ile münasebitiniz?

Linux'u ne kadar kullandınız / kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    76
  • Anket kapatılmış .

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
497
İş yerinde farklı işletim sistemi kullanıyor olabilirsiniz, ankete cevap verirken evdeki bilgisayarınızı nazarda tutunuz. Birden fazla bilgisayarı olanlar en çok kullandıkları bilgisayar hangisiyse ona göre bir seçeneği işaretleyebilirler.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
3 - 4 kere hep bir hevesle kurdum ama alışamadan kaldırdım gitti. Tabi oyunları oynayamamak da cabası.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
[video=youtube;IhzRq2Hqypc]https://www.youtube.com/watch?v=IhzRq2Hqypc[/video] LXLE live dvd kullanıyorum windows'u offline Lİnux'u online kullanıyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

3 - 4 kere hep bir hevesle kurdum ama alışamadan kaldırdım gitti. Tabi oyunları oynayamamak da cabası.

nerede nasıl kullanacağımızı bilmek mühim olan usb disk büyük bir nimet okulda ve işyerlerinde internete giremeyeceğiniz belgelerine bakamayacağınız bilgisayar yok başkalarının bilgisayarını kullanırken iz bırakırsınız kendi usb linuxunudan girip arkanızda iz bırakmazsınız evinize bir misafir geldi ve siz dışarı çıkacaksınız gözünüz arkada kalmasın windowsum bozulmasın istiyorsunuz linuxdan live dan açarsınız pcyi diledikleri kadar bozsunlar saymakla bitmez kullanım alanları aklıma geldikçe yazacağım. windowsdan internete girerken pcye virüs girer linuxdan girmez usb diski çıkardığınızda herşey buhar olur gider düşündükçe kullanım alanı çok geniş çok faydalı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

nerede nasıl kullanacağımızı bilmek mühim olan usb disk büyük bir nimet okulda ve işyerlerinde internete giremeyeceğiniz belgelerine bakamayacağınız bilgisayar yok başkalarının bilgisayarını kullanırken iz bırakırsınız kendi usb linuxunudan girip arkanızda iz bırakmazsınız evinize bir misafir geldi ve siz dışarı çıkacaksınız gözünüz arkada kalmasın windowsum bozulmasın istiyorsunuz linuxdan live dan açarsınız pcyi diledikleri kadar bozsunlar saymakla bitmez kullanım alanları aklıma geldikçe yazacağım.
dünydaki tüm bilgisayarlarda çalışır tak kullan işletim sistemidir ve usb linuxların windows kullanımı azalttığını düşünüyorum hatta biliyorum inşallah herkes linux usb dvd leri kullanacak windows kullanımı azalacak ihtiyaçtan ihtiyaca kullanacağız windowsu mesela ben linuxa şu an lxle usb dvd den giriyorum ben delimiyim imkan varken windows üzerinden internete gireyim haksızmıyım. tek tıkla windowsdan çalışan mühim yazılımları linuxada kurabiliyorum skype chrome vlc media player daha birçok ayrıca pdf dökmanlarımı doc xlm dosyalarımı linuxdan okuyabiliyorum ben deli olmalıyım bu işlerimi yapacakken windowsda durmak elbet windowsla işimiz olacak ne zaman genelde offline çalışalıyız bu dediğim şekilde windowsu kullanın 50 yıl sonra bile çökmez windowsunuz çünki internete windowsdan girmiyeceksiniz. ayrıca internette de 2 kat hızlı çalışıyor linuxda ve en çok istediğim türkiyedeki herkesin nenelerin teyezelerin dedelerin gençlerin herkesin minicik 8 gb lık 15 liralık usb diskle tehlikesiz birşekilde internete linuxla girmesini sağlamak düşünsenize 8 gb usb disk 15 lira kurulum yokm dünyanın her yerinden belgeleriniz elinizin altında şifreli bilgisayardan bile internbete girmek kafayı çalıştırdıkça kullanım alanları genişliyor. iddia ediyorum windowsunuz 7200 rpm harddiskinizden linuxun usb diskten çalıştığı kadar hızlı çalışmıyor ama özellikle lxle linux için söylüyorum deneyin hızını test edin yok böyle birşey deyip hak vereceksiniz.

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
genellikle windows kullanıyorum ama her zaman bir linux dağıtımını portable olarak yanımda taşıyorum usb bellekte

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
497
iddia ediyorum windowsunuz 7200 rpm harddiskinizden linuxun usb diskten çalıştığı kadar hızlı çalışmıyor
Bir çok hafif Linux dağıtımı Windows 7'deki Cold Start adı verilen sisteme benzer bir şekilde açılışta programları RAM'de hazır edip çalışmaya başlayabiliyor. Bu durumda hard diskin kaç rpm olduğu sadece swap (takas alanı) kullanımında etki edebilir sanıyorum.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
ara ara denerim ama genel olarak windows ta sorun olup C deki verileri alamadığım zamanlarda işimi görür o kadar.

byrebel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok kurdum, çok kaldırdım, windowsa mahkum oldum ama gönlümde hep linux kullanıp windowsa ihtiyaç duymamak var.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Genelde Windows kullanıyoruz ama illaki Linux dağıtımlarından biriside bilgisayarımda kurulu olur.. Ayrıca portable olarakta Linux dağıtımlarını kullanıyorum.. Ama dediğim gibi sadece Windows a alternatif..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
-Linux ile münasebitiniz?
-Düzeyli bir ilişkimiz var :)

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
497
Genelde Windows kullanıyoruz ama illaki Linux dağıtımlarından biriside bilgisayarımda kurulu olur.. Ayrıca portable olarakta Linux dağıtımlarını kullanıyorum.. Ama dediğim gibi sadece Windows a alternatif..
USB'yi seçeneklere eklememişim. USB'den kullananlar da "Bilgisayarımda 2. işletim sistemi olarak bulunuyor, bazen kullanırım" seçeneğini işaretleyebilirler.

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ankette "Kurduktan sonra 1 hafta içinde kaldırdım " İşaretledim ama ne yakan söyliyim 2 gün zor dayandım:wink:

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
ubuntu candır :)

özellikle windows 8 i denedikten sonra :D

H2SO4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyun oynamadığım zamanlar -ki bu %75lik bir dilim- ubuntu
oyun zamanı windows

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
uzun zamandır beraber takılıyoruz kendileriyle :D

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Mevcut windowsun dağılmasını bekliyorum. Dağılınca muhtemelen ubuntudan başlarım. Bugüne kadar ha bire program indirip kurduk kaldırdık. Şimdi sıra komple işletim sistemini değiştirmek. :)

xxx3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2007'den bu yana linux kullanıyorum çok nadirdir windows kullandığım.Windows iyidir linux'de iyidir sadece kişisel tercihler ön planda oluyor ikisinden birini seçerken.

çaltılı-33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aşağı yukarı üç yıldır "Slackware"Linux kullanıyorum ve iyi anlaşıyoruz.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Çok kurdum kaldırdım bazen de kurtarma aracı olarak kullandım ama ihtiyaçlarıma tam olarak cevap vermediğinden tekrar windows'a döndüm steam ve playonlinux seçenekleri ihtiyaçlarımın bir çoğunu karşıladı diyebilirim özellikle playonlinux.
Bir ev kullanıcısı olsaydım tekrar düşünebilirim.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok kurup kaldırdım.
Kaldırma sebebi diğerlerini de denemem den dolayı.

Windowsa mahkumum çü kü meşguliyetim den dolayı kullandığım programlar windows uyumlu...

Çare yok tekele mahkumum...

Bir de driver problemi en az olan ubuntu ver deriveleri güncel kernellerde radeon driver problemi var.

blizzard_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende kurup kullanmak konusunda çok ısrarcı oldum,

ama ne var ki ekran kartı konusunda hep sistem çöktü ve her denememde tekrar windowsa döndüm.

ayrıca sebebini bilmediğim bir şekilde pc'm de KDE olan hiçbir sistemi çalıştıramadım.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Linux... UBUNTU...
Hiç vazgeçilmezim... Asla kavuşamadığım...
Kaç defa kullanmaya çalıştım kullandım fakat her zaman ufak tefek ama can sıkıcı sorunlarla karşılaştım. Hallettim birçoğunu fakat benim laptopta stabilite sorunları oluşu. Mecburen Windows a dönüş yaptım hala da windows kullanmaktayım..

Tekrar kavuşmak dileğiyle.
Sağlıcakla kal UBUNTU...

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Bilgisayarımda 2 işletim sistemi kullanıyorum windows7 ve ubuntu bir çok linux dağıtımı denedim en son kullandığım ubuntu 13.04 yeni gözdem:tt1: windows dan kurtulmaya çalışıyoruz işte hantal bir sistemim olduğu için windowsta sorunlar yaşıyoum linux de hiç sorun yok sistem özelliklerim düşük olduğu için oyun oynamıyorum bu yüzden linux bana fazlasıyla yetiyor NOT=Pardus 2013 kurduktan hemen 1 saat sonra kaldırdım beni linuxten soğutacak diye hakketten pardusun daha çok yolu var...

pi511

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ayni donemin linuxlari daima windowslardan daha yavaslar, 96dan beri hem windows hem linux kullaniyorum, windowsun cok yavas calistigi herhangi bir pcde daha iyi calisan bir linux dagitimi yok, tabii xwindows lu linuxtan bahsediyorum, bi tane apache ya da smb server kurup da, bak linux hizli demek anlamsiz, en son vaioe netbookumda iki yildir kullandigim ubuntuyu silip xp kurdum, uctu cihaz resmen, linuxun yeniden yazilmis bir xwindowsa ihtiyaci var bence.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ayni donemin linuxlari daima windowslardan daha yavaslar, 96dan beri hem windows hem linux kullaniyorum, windowsun cok yavas calistigi herhangi bir pcde daha iyi calisan bir linux dagitimi yok, tabii xwindows lu linuxtan bahsediyorum, bi tane apache ya da smb server kurup da, bak linux hizli demek anlamsiz, en son vaioe netbookumda iki yildir kullandigim ubuntuyu silip xp kurdum, uctu cihaz resmen, linuxun yeniden yazilmis bir xwindowsa ihtiyaci var bence.

X-Window için Wayland, Mir ve DsY-Windows gibi alternatifler var zaten. X-Window'un görece biraz ağır olmasının nedeni tcp/ip protokolüyle ağ üzerinden çalışacak şekilde tasarlanmış olmasıdır.