Linux için İnternetten tv izleme programları ?

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Linux için İnternetten tv izleme programları ?
Arkadaşlar Linux'a tamamen geçmek için (daha önce birkaç defa denemem olmuştu) araştırma yapıyorum. Şu an bulabildiğim bir iki program var Tunapie ve streamtuningdi sanırım. İkisinide indirdim ve kurdum. Malesef sadece Tunapie çalıştırabildim diğeri kurulurken makine dondu.

Neyse Tunapie çalıştırıp kanal search ettirmeme rağmen server connecting yazıyor ve öyle kalıyor. Velhasıl tunapiede de sonuç alamadım. Bildiğiniz başka programlar var mı veya bu iki programın herhangi birini sağlıklı nasıl çalıştırabilirim?Ya da Linuxda internet tvlerini adam akıllı izlemek şu an için mümkün değil mi?

Sistem Ubuntu 9.04

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Livestation var ben kullanıyorum,gayet iyi.Miro var diyorlar ama henüz onu kullanmaya vaktim olmadı,birgün onuda deneyeceğim.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
bende livestation kullanıyorum,windowsdaki tv izleten o ufak uygulamalardan bir tanede linuxa yazsalar çok güzel olur: )java ile yazarlarsa uyum sorunları az olur...miro video paylaşım programı gb birşey canlı tv izlenemiyor,adobeair platformu altında tv yada youtube izlenebilen uygulamalar var ama daha adobeairin facebook-facebookchat-gmail uygulamaları haricinde birşey denemedim...adobeairin uygulamaları araştır derim.

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Windows için bin tane yazılan programlardan Linux için fazla yazılmıyor oluşu ilginç ve üzüntü verici. :( Livestation bu akşam deneyelim.

Yeni bir program buldum ama fazla yerli kanal yok. İsmi "tivion". Yinede güzel bir uygulama. Kurulmasıda son derece kolay. Ubuntu ve türevleri dahil, rpm paketlerini desteklemekte. Yapmanız gereken ubuntu için .deb uzuntılı dosyayı indirip kurmak. Sistem zaten bağımlı dosyaları kendi kendine kurmakta. İnternetten canlı tv izleme merakı olan arkadaşlar güle güle kullansın.
Not: Programda bazı kanalların HDli yayınlarıda mevcut.Eurosport HD olarak var. Ama deneyemedim.

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yeni bir program buldum ama fazla yerli kanal yok. İsmi "tivion". Yinede güzel bir uygulama. Kurulmasıda son derece kolay. Ubuntu ve türevleri dahil, rpm paketlerini desteklemekte. Yapmanız gereken ubuntu için .deb uzuntılı dosyayı indirip kurmak. Sistem zaten bağımlı dosyaları kendi kendine kurmakta. İnternetten canlı tv izleme merakı olan arkadaşlar güle güle kullansın.
Not: Programda bazı kanalların HDli yayınlarıda mevcut.Eurosport HD olarak var. Ama deneyemedim.

program güzel lakin türk kanalı 6 7 tane ekleme yapılır mı ki.

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çok gelişmiş bir program değil. Kanal ekleme türü bir özelliği yok. Ama yapan arkadaşın bloğundan "eğer ingilizce varsa" sormakta yarar var.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
öneri;
web tasarımı yapabilen biri online izlenebilen tvlerden başlıcalarını misal 10-20 tanesini içeren (çok kanal haliyle fonksiyonel olmuyor) bir sayfa tasarımı yapıp mozilla prizm ile kullanılabilinen halde sunabilir mi: ) yada adobe air ile yapsada kabulüm: ) bir çok uygulama artık adobe air platformu ile bütünleşik yazılıyor artık...

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bugün tivion'un yazarı "shakans'dı" sanırım; onun bloğuna girdim. Aslında tivion'a kanal eklemek mümkün görünüyor. Fakat ingilizcem yetersiz. Sanırım tivion'un bir dosyasına kanalların mms adresleri bulup eklendiğinde programda ülkelerin altında doğal olarak kanallar listeye eklenmekte.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bugün tivion'un yazarı "shakans'dı" sanırım; onun bloğuna girdim. Aslında tivion'a kanal eklemek mümkün görünüyor. Fakat ingilizcem yetersiz. Sanırım tivion'un bir dosyasına kanalların mms adresleri bulup eklendiğinde programda ülkelerin altında doğal olarak kanallar listeye eklenmekte.

Biz sorabiliriz istersen?

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Biz sorabiliriz istersen?
Neden olmasın? Çok yararlı olur.

Bazı arkadaşlar için bir öneride bulunayım. ubuntu ve türevlerini kullananlar aslında mplayer ve gstreamer plugin yükleyerek izlenebilmekte. ama okuduğum ubuntu int. forumda bu plugin sağlıklı çalışmıyor diye yazılar vardı. Bende birkaç deneme yaptım yüklemede sorun yarattı. Birkaç arkadaş farklı sürümlerde denerse iyi olur. Eğer gstream'ır sağlıklı yüklenirse yapılcak olan izlenmek istenen kanalın video stream url'sini bulup mplayer'a eklemesi yetiyor. Umarım bazı arkadaşlara derman olur.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
073d5d0f.png

Linux kullanmaya başladığımdan bu yana yüklediğim dağıtımlarda bir çok video oynatıcı kullandım. Hiçbiri bu kadar hoşuma gitmedi..

En son VLC Player çökmelerinden sonra oynatıcı arayışına çıktım ve Miro ile karşılaştım.

Nasıl Windows' ta PotPlayer vazgeçilmezim olduysa, bugün itibariyle Miro Linux dağıtımları kullandığım sürece ilk sıraya yerleşti.

Kısayolları, kalitesi, hızı, kolay kullanımı ve fazladan bir çok özelliği ile Miro' yu bütün işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.

Özellikle Linux kullanıcılarına tavsiyemdir.

İndirme bağlantıları, kaynak dosyaları ve diğer bağlantılar için:
Miro Video Player | All Platforms

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
PotPlayer link verebilirmisin. İki tane çıktı karşıma hangisi bilemedim. Gerçi codec kullanıyorum ama...

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
073d5d0f.png

Linux kullanmaya başladığımdan bu yana yüklediğim dağıtımlarda bir çok video oynatıcı kullandım. Hiçbiri bu kadar hoşuma gitmedi..

En son VLC Player çökmelerinden sonra oynatıcı arayışına çıktım ve Miro ile karşılaştım.

Nasıl Windows' ta PotPlayer vazgeçilmezim olduysa, bugün itibariyle Miro Linux dağıtımları kullandığım sürece ilk sıraya yerleşti.

Kısayolları, kalitesi, hızı, kolay kullanımı ve fazladan bir çok özelliği ile Miro' yu bütün işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.

Özellikle Linux kullanıcılarına tavsiyemdir.

İndirme bağlantıları, kaynak dosyaları ve diğer bağlantılar için:
Miro Video Player | All Platforms

güzel bir oynatıcı, kurdum ama ayrıntılı incelemedim, eğer sen Türk tv leri online izlediysen nasıl yaptığını paylaşırsan sevinirim dostum :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
güzel bir oynatıcı, kurdum ama ayrıntılı incelemedim, eğer sen Türk tv leri online izlediysen nasıl yaptığını paylaşırsan sevinirim dostum :)
Ben internetten izlemek için değil, bilgisayardaki videoları izlemek için en iyisi olarak değerlendirdim.