Yeni bir dağıtım yapacağım değil de kullanacağım diye anlamıştım. Dağıtım yapacaksan Arch tabanlı yap.Teşekkür ederim, yeni yapacağım Linux dağıtımını Debian tabanlı yapacağım.
Ubuntu zaten kötü bir sistem üstüne yapılan sistemlerin de (mint hariç) kendisinden bir farkı yok benim gözümde. Arch tabanlı dağıtımlar ise bayağı bir meşhur oluyorlar ve daha iyiler. Debian yapılacaksa Testing üzerinden yapılmalı ki bir şeye yarasın.Son kullanıcıya hitap eden tabanları almana gerek yok. Zor olanları almalısın ki bi faydası olsun o yüzden ya Arch yada Gentoo diyorum.
Ubuntu niye kötü? Hem son kullanıcı için gayet güzel hemde destek bulması çok kolay. Kötü bir sistem dediğiniz Debian mı?Ubuntu zaten kötü bir sistem üstüne yapılan sistemlerin de (mint hariç) kendisinden bir farkı yok benim gözümde. Arch tabanlı dağıtımlar ise bayağı bir meşhur oluyorlar ve daha iyiler. Debian yapılacaksa Testing üzerinden yapılmalı ki bir şeye yarasın.
Ubuntu kötü bir sistem. APT'si kararlı değil Snap çöpünü zorunlu tutuyor. En çok sorun yaşadığım dağıtım ubuntuydu.Ubuntu niye kötü? Hem son kullanıcı için gayet güzel hemde destek bulması çok kolay. Kötü bir sistem dediğiniz Debian mı?
Çok enteresan, benim de son kullanıcı için tavsiye edeceğim ilk sürümdür. İşte bile kullandığımız bir sürüm.Ubuntu kötü bir sistem. APT'si kararlı değil Snap çöpünü zorunlu tutuyor. En çok sorun yaşadığım dağıtım ubuntuydu.