Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar. Tavsiyeye ihtiyacım var. Linux kurmak istiyorum. Sistemim çok gelişmiş değil. XP Pro ile beraber diğer HDD partition da kurmak istiyorum. Hangi Linux u kurarak başlamalıyım ? Teşekkürler ! :clover:
Linux'a başlama sebebiniz tam olarak ne söyleyebilirseniz size o doğrultuda yönlendirme yapabiliriz. Buradan sürümleri inceleyebilirsiniz, malum 100 ve daha fazla dağıtım var.
KDE masaüstü windowsa biraz benzer çok yabancı gelmesin alışana kadar dersen tecrübe edinmen için KDE kullanan bir linux sürümü tavsiye ederim... Ubuntu da sıkıntı yaşayabilirsin çok yabancı gelebilir. İlk etapta kubuntu deneyebilirsin yada Pardus 2009... Fakat pardus 2009 çok ağır bir sistem olmuş... İstersen bi kubuntu dene...
Evde sahip olduğum bilgisayar, eski bir sistem. 2004 te alnmış bir bilgisayar. 1 GB ram var. Biraz yavaş kalıyor gibi. Ram takviyesi yapacağım uygun zamanda. Böyle bir bilgisayar sistemine ne Linux kurmalıyım sizce ?
Valla ben sürekli linux kullanan biri değilim kardeş... Ama bir sürü linux sürümü kurdum kullandım... En başlarda zorlanırsın ama Google sana baya yardımcı olur... Burdaki arkdaşlar da yardımcı olur... Kurduğum sürümler içinde en çok Ubuntu ve Kubuntu hoşuma gitti... Ama sistemin yeterli sanırım linuxun sistem gereksinimleri fazla değil diye biliyorum... Normalde yeter ama compiz ve efektleri açtığında yetersiz kalabilir...
Sistem gereksinimleri bunlarmış...
2 Ghz işlemci
512 MB bellek (RAM)
8 GB disk alanı
Linux desteği olan iyi bir ekran kartı.
Büyük ihtimalle Ubuntu sisteminize kurulabilir.
Ubuntu'yu öneriyorum. Linux'u tanımak istiyorsan, Windows'tan uzaklaşman lazım. GNOME bunun için burada. Kimsenin dediğine bakma, Ubuntu karışık filan değildir. Pardus'u önermem çünkü program bulmakta zorlanırsın. En iyisi Ubuntu çünkü çok fazla kullanıcısı var. Kubuntu'ya başlarsan Linux'u tanıyamazsın. Sadece açık kaynaklı Windows kullanmış gibi olursun. Değişik bir şeyler istiyorsan ve gerçekten Linux'la içli dışlı olmak istiyorsan Ubuntu kullanmalısın.
Ubuntu kur sen, KDE'yi de denersin. Önemli değil çok. Linux'u tanımak istiyorsan görselliğe önem vermezsin zaten. Maksadının tanımak olduğunu belirttiğin için GNOME dedim. Ben teşekkür ederim. :flowers:
ben şahsen rast gele seçtim dağıtımımı ama kde çekirdekli bir dağıtım seçtim ki daha yardımcı olsun, senin de dediğin gibi linux'u tanımam gerekli,
bu arada linux'u iyi bilen çok kişi var burada, az çektirmiyeceğim size
şaka bir yana insan başta çok zorlanıyor, xp'de çözemediğim sorunum olmamıştı, ama linuxta hemen sorunlar yumağı oluverdi, normaldir sonuçta koskoca bir işletim sistemi, anlamadığımız yerlede umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz...
en son kuracağın linux versiyonu kubuntu olsun
mandriva, opensuse, pardus önerimdir
ubuntu önermem, özellikle linux'e yeni başlayanlar için
linux'e ubuntu ile başlayanlar başlarım linux'e der
Aman ha! Kubuntu kurma, benden söylemesi. Kubuntunun sistem gereksinimleri Pardus'la neredeyse aynıdır ikiside KDE masaüstü kullanır çok görseldir. Kötü sistemi fazla yorar.. Ama Kubuntu'nun bir kötü yanı daha var. Berbat olması çok sorunludur. KDE masaüstü ile hiç iyi çalışmıyor. Ben Ubuntu kullanıyorum sanada tavsiye ediyorum. Sade bir görsellik istiyorsan tabii.