• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Ligler ertelenecek mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Fenerbahçe, Rize dönüşü yaşadığı saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Kulüp, liglerin ertelenmesi gerektiğini savundu.

111288.jpg

Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamada,

"Bu üstü örtülecek basit bir taraftar olayı değil, Fenerbahçe’ye yönelik organize ve tasarlanmış silahlı saldırı ve suikast girişimidir. Bazı odaklarca körüklenen, korunan ve hatta ödüllendirilen Fenerbahçe düşmanlığının geldiği son aşamadır. Artık futbolun sonuna gelinmiş ve kan dökülmüştür. Bu eylemi yapan ve yaptıranların biran evvel bulunarak cezalandırılmaları Fenerbahçe’nin vazgeçilmez hassasiyeti ve önceliğidir. Düşüncemiz bu karanlık eylem aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur" ifadeleri yer aldı.

Sarı lacivertliler, yarın olağanüstü bir yönetim kurulu toplantısı yapacağını da duyurdu.

KAYNAK

“Her ihtimal oluşabilir”

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe’nin silahlı saldırıya uğradığı olayı değerlendirdi. Liglerin ertelenmesi de dahil her ihtimalin oluşabileceğini belirten Gümüşdağ, ani bir kararla daha büyük sıkıntılara sebebiyet vermek istemediklerini söyledi.

gumusdag3_H0QSS.jpg

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Futbol Aktüel programına telefonla bağlanarak Fenerbahçe'nin silahlı saldırıya uğradığı olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Görüşmelerin devam ettiğini belirten Gümüşdağ, her türlü ihtimalin oluşabileceğini, ancak eylemin kimler tarafından yapıldığını görmeden ani bir kararla daha büyük sıkıntılara sebebiyet vermek istemediklerini söyledi.

Fenerbahçe’nin silahlı saldırıya uğradığı olayı değerlendiren Gümüşdağ, “Gerçekten çok vahim bir olay ve hepimiz büyük bir üzüntü içindeyiz. Bu sadece Fenerbahçe’ye değil, Türk futboluna zarar vermek isteyen bir provokasyon olarak görülmesi gereken bir olay. Dün akşamdan bu yana olayla ilgili telefon trafiğimiz devam ediyor. Bu olayı renklere bağlamak doğru değil. Tabii ki Fenerbahçe’nin yaşamış olduğu bu olay çok daha kötü de sonuçlanabilirdi, ancak bu bütün renklere yapılmış bir eylemdir. Türk futboluna verilen bir zarardır” diye konuştu.

Olayı çok yakından takip ettiklerini bildiren Gümüşdağ, “Olayla ilgli Dışişleri Balanlığı’mız yoğun bir çalışma içerisinde. Ruh sağlığı bozuk biri mi, bir taraftar mı, terör eylemi mi bilemiyoruz. Dolayısıyla bu konuda net bir bilgi gelmeden açıklama yapmam doğru değil. Herkesten isteğimiz ve arzumuz bugünü soğuk kanlı bir şekilde geçip, olayın netleşmesini bekleyip Türk futbolu adına üzerime ne düşüyorsa onu yapmaya söz veriyorum” dedi.

Liglerin ertlenmesinin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Gümüşdağ, “Dün geceden bu yana özel görüşmelerimiz devam ediyor. Fakat bu eylemin kimler tarafından yapıldığını görmeden ani bir kararla daha büyük bir sıkıntıya sebebiyet vermek istemiyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Her ihtimal oluşabilir. Bugün akşam ya da yarın sabaha kadar olayın netleşeceğine inanıyorum. Neticeye göre de pozisyon almayı düşünüyoruz. Bu vahim olayı çok iyi irdelememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

[SDNTV]http://ntvspor-p.mncdn.com/f3/5002ed45-96d2-4195-ae01-1880f1f35473_f3.mp4[/SDNTV]

KAYNAK

Sizce ligler ertelenmeli mi?

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Ligler ertelenecek mi? Son açıklama:

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Fenerbahçe saldırısıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Saldırıya ilişkin bilgi veren Bakan Öztürk, suç delillerinin ellerinde olduğunu ve faillerin kısa süre içinde yakalanacağını söyledi. Bakan Öztürk, güvenlik açısından liglerin ertelenmesini ve tatil edilmesini gerektirecek bir durum olmadığını da sözlerine ekledi.

İşte İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün açıklamalarından satır başları:

"Sporun barışa kardeşliğe katkı sağlaması beklenir. Ama maalesef böyle olaylarda olabiliyor. Biz özellikle spor camiasının bunun büyük bir kesiminin bunun dışında olduğunu biliyoruz. Saldırı yerel bir seyahat firmasının şoförünün yönetiminde olan bir otobüse yapılmıştır. Otobüs şoförü 1980 Rize doğumlu Ufuk Kıran isminde bir vatandaşımızdır. Şu an bilinci yerinde tedavisi devam etmektedir.

"BULUNDUKLARI YER AŞAĞI YUKARI TESPİT EDİLDİ"

Gerçekten sonuçları itibariyle çok olumsuz olabilecek bir saldırı, olabilecek en az ama önemli bir hasarla atlatılmıştır. Can kaybı çok şükür ki olmamıştır. Elimizdeki verilere göre bir av fişeğinin boş kovanı ve 100-150 metre uzaklıkta bulunan el yapımı olduğu değerlendirilen, seri numarası olmayan bir tüfek elimizde var. Bu kişi veya kişilerin, henüz kaç kişi olduklarını bilmiyoruz. Ancak bulundukları yeri de arkadaşlarımız aşağı yukarı tespit etmişlerdir.

"SİZE SÖYLEYEBİLECEĞİM EN ÖNEMLİ HUSUS"

Otobüsün önünde ve arkasında eskort aracı vardı. Karanlık bir ortam olduğu için bu görülmemiş. Acaba orada bir eksiklik olmuş mudur diye çalışmamız devam ediyor. Size söyleyebileceğim en önemli husus suç delillerinin elimizde olduğudur. Bu konuda sayın başbakanımıza bilgi verdim. Türkiye'nin en büyük camialarından bir tanesi olan Fenerbahçe spor camiasına geçmiş olsun diliyorum. Sağduyulu şekilde bu olayı değerlendireceklerini biliyorum. Failinin bulunmasıyla da meselenin açıklığa kavuşacağına inanıyorum.

Yapılmış olan menfur saldırının akılla izah edilecek bir tarafı yok, taraftarlıkla izah edilecek bir durumu yok. Ama böyle şeyler oluyor. Olduğu takdirde gerekenler yapılacaktır. Bununla ilgili çok ciddi deliller ve emarelerimiz var. Söyleyebileceğim şeyler bundan ibarettir.

GÜVENLİK ZAAFI İDDİALARI VE LİGLER ERTELENMESİ...

Bir kere, yapılmış olan rutin bir koruma işlemidir. Bir eskort ve arkasında koruma ekibi oluyor. Özellikle deplasmanda daha sıkı tedbirler alınabilir ve alınacaktır. Stadyumlardaki maçların ertelenmesi konusu federasyonumuzun alanına giriyor. Bence güvenlik bakımından ertelenmeyi ve iptal edilmeyi gerektirecek bir durum yoktur."

SPORX

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Ali Dürüst:

"Dünkü olaylar maçın önüne geçti. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsın diyorum. Hep beraber inşallah bunları çözeceğiz.Bu maç zor ve heyecanlı oldu. Önümüzde daha zor maçlar var.

"Kulüpler Birliği başkanı ile görüştüm. Bizim önerimiz ligleri bir hafta komple ertelemek olacak. Bu mesajı vermemiz lazım. Sıkıntıyı hep beraber üstlendiğimiz mesajını vermemiz lazım."

"Olayların bu seviyeye gelmesi bugünün işi değil. Can kaybı olabilirdi. Teselli tarafı o. Buradan nasihat çıkarmak lazım. El birliği ile futbola geri döneceğiz." Radyospor

bud

Forumdan uzaklaştırıldı
Reaksiyon puanı
1,710
Bunu yapan yarın gene yapar sonu gelmez