LGS'de ki matematik rezilliği

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
dediğim gibi 400 puanla istediği yere giremeyip 300 giren var... işin tuhaf yeride bu ya
Bu arada LGS'de devlet okulları çok büyük çöktü. Uzaktan eğitim neredeyse denetlenmedi. Süreç kötü yönetildi. EBA TV'nin kalitesi ise yerlerdeydi. Öğretmenler canlı derse girmemek için her bahaneyi ürettiler. Bizim matematik hocamız sabah ki derslerde elektriğim kesildi deyip gelmiyordu sürekli :D Hey Allahım ya.

MrGrфn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,290
Yapılamayacak sorular yoktu. Hatta bazıları çok çok basitti. Doğru ama genel olarak örnek sorularla alakası olmayan ve %80'i şekillerden oluşan sorular vardı. Sistem de maşallah matematik yapanı alıyor. Tüm LGS'den Full çıkar, matematiğin kötü olsun 430 civarı bir puan alabiliyorsun :) Hesapladım
Benim geri kalan full matematik 2 yanlış 486 civarı bir puan alıyorum.

XxxJabbarTR

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Bu arada LGS'de devlet okulları çok büyük çöktü. Uzaktan eğitim neredeyse denetlenmedi. Süreç kötü yönetildi. EBA TV'nin kalitesi ise yerlerdeydi. Öğretmenler canlı derse girmemek için her bahaneyi ürettiler. Bizim matematik hocamız sabah ki derslerde elektriğim kesildi deyip gelmiyordu sürekli :D Hey Allahım ya.
Bu senen evde oturup bosbos eba puan kadmayan gereksiz canli derse girmeyen evde kendi disipliniyle calisan kazandi.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
350 puan aldım ve çalıştım keşke daha fazla çalışaydım :(

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Arkadaşlar eğitim sistemine "diss" atmak yerine elimizden geldiğince çalışsak daha mantıklı olmaz mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Seneye lgs sınavına gireceğim şu an biraz korktum açıkçası.
Ben yazı boş geçirmemiştim. Tonguç 7'den 8'e kitabını al. 8. sınıf konularını bitir yazın. Günde 1 saat ile ilk dönem konularını bitirmiştim :) Pes etme sonucu çok güzel oluyor.

Reaksiyon puanı
6,371
Arkadaşlar eğitim sistemine "diss" atmak yerine elimizden geldiğince çalışsak daha mantıklı olmaz mı?

Ben yazı boş geçirmemiştim. Tonguç 7'den 8'e kitabını al. 8. sınıf konularını bitir yazın. Günde 1 saat ile ilk dönem konularını bitirmiştim :) Pes etme sonucu çok güzel oluyor.
O kitabı çözdüm. Zaten 16 temmuzda bildiğim çok kaliteli bir dershanede 8. sınıf konularına başlayacağız. Dershanede, okulda ve okulun sonlarında 3 kere falan konuları bitireceğiz diyor hocalarım. Umarım LGS bir kabus olmaz. Ve sadece 1 kere girebilmeniz ise çok korkunç.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
O kitabı çözdüm. Zaten 16 temmuzda bildiğim çok kaliteli bir dershanede 8. sınıf konularına başlayacağız. Dershanede, okulda ve okulun sonlarında 3 kere falan konuları bitireceğiz diyor hocalarım. Umarım LGS bir kabus olmaz. Ve sadece 1 kere girebilmeniz ise çok korkunç.
Sadece 1 kez girmede stres yapma. Bursluluk sınavlarına gir. Ben girmiştim en azından yapamazsam özele giderim diye düşünüyordum.

Benim geri kalan full matematik 2 yanlış 486 civarı bir puan alıyorum.
Benim de 1 türkçe 1 matematik 1 inkılap.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Bence bu kadar kötümser olmayın. Matematikte zor sorularla karşılaştıysanız emin olun sınava giren diğer kişilerde bu soruları çözmekte zorlanmıştır. Ancak sadece 1.dönem konularının sorulması kötü oldu. Bu 1.dönem konularının birinden 1 tane zor soru gelecekse 2 tane zor soru gelmesi demek. Ve bu yıl sınava girenlerin okula başladığı yıl 4+4+4 sistemine geçilmiş olması nedeniyle daha fazla öğrenci sınava girdi. Kontenjan problemi olabilir. İnşallah hayırlısı olur....... Birde önemli olan puanınız değil. Soruların katsayıları. Mesela 1 milyon kişinin girdiği sınavdaki bir soruyu 300bin kişinin yaptığını düşünün. Siz bu 300bin kişinin içerisindeyseniz 4 puan alacaksanız o soruyu yaptığınız için 4.5-5 puan alabilirsiniz(bu sadece bir örnek). Birde netiniz önemli. Puana çok takılmayın. Benim gittiğim okul ortalama 443 civarı aldı. Ama ben 437 ile girdim. Biraz önce anlattığım olay yüzünden :D

MrGrфn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,290
Dersaneye gittin mi yoksa herkese örnek olması açısından hiç dersaneye gitmeden mi bu başarıyı yakaladın? :)
Yok hocam hiç gitmedim. Evde çalıştım.

Bence bu kadar kötümser olmayın. Matematikte zor sorularla karşılaştıysanız emin olun sınava giren diğer kişilerde bu soruları çözmekte zorlanmıştır. Ancak sadece 1.dönem konularının sorulması kötü oldu. Bu 1.dönem konularının birinden 1 tane zor soru gelecekse 2 tane zor soru gelmesi demek. Ve bu yıl sınava girenlerin okula başladığı yıl 4+4+4 sistemine geçilmiş olması nedeniyle daha fazla öğrenci sınava girdi. Kontenjan problemi olabilir. İnşallah hayırlısı olur....... Birde önemli olan puanınız değil. Soruların katsayıları. Mesela 1 milyon kişinin girdiği sınavdaki bir soruyu 300bin kişinin yaptığını düşünün. Siz bu 300bin kişinin içerisindeyseniz 4 puan alacaksanız o soruyu yaptığınız için 4.5-5 puan alabilirsiniz(bu sadece bir örnek). Birde netiniz önemli. Puana çok takılmayın. Benim gittiğim okul ortalama 443 civarı aldı. Ama ben 437 ile girdim. Biraz önce anlattığım olay yüzünden :D
Aslında yüzdelik dilim önemli. Her şeyi belirleyen faktör. Bence ilk dönem konularından çıkması en büyük şansımızdı. Sadece o konulara odaklandık.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Ben de sınava girmedim fakat inceledim ve sorular ne astronomik ne de zordu. Sorular basit ve orta geldi. Tabi benim zamanımda teog vardı %6 ya girmiştim.
Demek ki bu sene LGS girenler Teog girse daha da üzülürmüş ?

İlk TEOG’a biz girmiştik yanlış hatırlamıyorsam kaynak falan bulması ayrı bi dert nasıl soru sorulacak , nasıl uygulanacak hiçbir şey belli değildi ?

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Yok hocam hiç gitmedim. Evde çalıştım.

Aslında yüzdelik dilim önemli. Her şeyi belirleyen faktör. Bence ilk dönem konularından çıkması en büyük şansımızdı. Sadece o konulara odaklandık.
Netlerde yüzdelik dilime direkt etki ediyor :D

DogukanSonkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben geçen sene sözeli ve feni fulledim geçen senede matematik leşti 8 net yapabildim

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
1 yıl önceki LGS sınavımı açıklamak istiyorum. Sözel kolaydı, İngilizce ise aynı göz açıp kapamak gibi bir şeydi. Mantıksal ve sayısalda biraz zordu ve biraz kötü not aldım. Çünkü çok da çalışmamıştım, eğer daha çok çalışsaydım belki de daha iyi not alabilirdim ama olsun gene de fena değildi. 294 puan gibiydi. Sonradan anadolu imam hatip lisesine yazıldım ama bazı sebeplerden dolayı Açık Öğretim Lisesi'ne geçmek zorunda kaldım. LGS'nin önemi kalmamış oldu benim için Açık lise sayesinde.