LGS Öğrencisi Günde Kaç Saat Çalışmalı

Sizce Kaç Saat Çalışmalı

• Kullanılan toplam oy
    27

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Bu kişiden kişiye değişir, eğer konuları anlayabiliyor herşeyi takır takır çözebiliyorsan 1 saat de yeter. Buna biz değil senin karar vermen gerek.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Düzgün bir hedefiniz varsa ilk dönem en az 4, ikinci dönem 6. Emin olun daha çok çalışıyordum ama çalışmaktan çok stresimi yenmeye çalışsaydım keşke.

KRZMNİTK

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,072
Bence okul hariç 5 saat yeter. Ayrıca bilgin olsun 9 Lgs’den daha zor. Yani Lgs geçince ohh Yatma vakti deme. Bunu birinci elden yaşadım

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Ne kadar iyi bi yer kazanmak istiyorsan o kadar kazanmalısın. Meseka gidip Çapa GSL falan kazanma hayalin varsa her zaman diyeyim.
Valla şu puanı almam lazım en az 439,4678
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu kişiden kişiye değişir, eğer konuları anlayabiliyor herşeyi takır takır çözebiliyorsan 1 saat de yeter. Buna biz değil senin karar vermen gerek.
Sorularda Çok Zorlanıyorum Yenİ Nesil Sorulu Sınavlarda 300 puanı geçemiyorum

INY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Neye göre, kime göre? Günde 2-3 saat çalışmayla çok iyi Fen Lisesi tutturan tanıdıklarımda oldu günde 5-6 saat çalışıp ortalama liseye giden tanıdıklarımda. Bu tamamen sana ve hedeflerine bağlı, ama en azından ortalamanın üzerinde bir liseye gitmek için günde 4-5 saat çalışman lazım. Ayrıca günlük çalıştığın miktardan daha önemlisi eksiklerini kapatmak ve bu süreyi geçirebildiğin kadar verimli geçirmek, umarım sınavın gönlünce geçer ve hedefini tutturursun. Başarılar.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Neye göre, kime göre? Günde 2-3 saat çalışmayla çok iyi Fen Lisesi tutturan tanıdıklarımda oldu günde 5-6 saat çalışıp ortalama liseye giden tanıdıklarımda. Bu tamamen sana ve hedeflerine bağlı, ama en azından ortalamanın üzerinde bir liseye gitmek için günde 4-5 saat çalışman lazım. Ayrıca günlük çalıştığın miktardan daha önemlisi eksiklerini kapatmak ve bu süreyi geçirebildiğin kadar verimli geçirmek, umarım sınavın gönlünce geçer ve hedefini tutturursun. Başarılar.
Sağol Teşekkür Ederim

• Beğen
Reactions: INY

daily.Chavo

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,494
günde 25-30dakika yeterlidir bence.
edit:7.sınıfa gidiyorum
8.sınıfta 25-30 dakikayla meslek lisesini bile tuturamazsın bence en az ara vererek 6 saat yani şöyle.
25 dk çalış 5 dk mola ver boyle sonra arada bir 1.30 saat mola ver

ennstekin

Asistan
Reaksiyon puanı
92
Şuan okula bile haftada 2 defa gidiyosunuz ve aylardır evdesiniz böyle önemli bir sınava çalışmak için aylarınız vardı.Şuan başlasanız geçmi hayır yetiştirebilirsiniz ama baştan başlayarak hiçbiryer atlamadan doğru şekilde çalışın.Ben girdiğimde kaynak sayısı azdı sınav hakkında bilinenler azdı. Şuan nasılk bir sınav olacağınızı biliyorsunuz ve bir sürü kaynak kitap şansınz var. Bir an önce çalışmaya başlayın.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
LGS ye girmiş biri olarak en iyi cevabı verdiğimi düşünüyorum.
Ben derste öğrenen biriyidim. Günde program dahilinde 3-4 saat çalışıyordum. Okulda da test çözüyordum toplam 5 saat civarı oluyordu.
Zaman ilerledikçe iyice arttırdım. Zamanı kısıtlayıp soruyu arttırdım.1 saatte 100 soru gibi.
Zamandan çok ne kadar soru çözdüğün ve doğru yanlış yaptıkların önemli.
300 den 440 a çıkman için 1 hafta boyunca her gün 2 saat konu tekrarı, 2 saat soru çözümü ve 1 saat kitap okuma yapmanı öneririm. İleri zamanlarda konu eksiğin kalmadığında 30 dakika tekrar 2 saat test çözümü. 350 puana çıktığı düşünüyorum. O zaman çalışmayı 30 dakika tekrar 3 saat test ve 1 saat kitap okuma yapalım.
Yanlış soruları hocalarına sorduğunu da varsayıyorum.

Şimdi diyeceksin e tamam güzel anlattın ama bunu yapmak için istek lazım.
Ders programı hazırla.
İlk başlarda çok esnek olmasın çok sıkı da olmasın. 2 hafta sonra alışacaksın.
Yavaş yavaş sıkılaştır programı.
Başka sorun olursa yazarsın.
İyi çalışmalar.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
12 saat çalışanın kafası yanar hiç bişey yapamaz
Açikçası abim gunun tamamında çalıştı cumartesi günde 2 saat oynadı sadece haftada. Onun dışında okuldan geldigi gibi uyuyana kadar çalıştı.

Sonuç : LGS den full cekti ve şu anda galatasaray lisesinde.

SelimAkoguz

Asistan
Reaksiyon puanı
267
Ben 1 saat belki daha az çalıştım ama çok güzel bir yere geldim .d
Mesaj otomatik birleştirildi:

Edit: 25 soru falan çözüyordum.

Reaksiyon puanı
4,093
ayıptr söylemesi ben çalışasım gelmiyor hep son zamanlarda çalışmışımdır ve hep yüksek notlar aldım bende 8e gidiyorum lgsye hazırlıklı deilim

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,984
Ben hiç stres yapmadan canım istediği zaman çalışmıştım, TEOG sınavından (şimdiki LGS) 312 puan almıştım. Stres, panik yaparsanız başarısız olursunuz rahat olun fazla kasmayın.