LG Optimus L5 ROM Yükleme

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere LG Optimus L5 sahibiyim ve telefonumun arayüzünden gerçekten çok sıkılmaya başladım. Telefonum launcher doldu artık. Neyse uzatmayayım ben telefonuma Cyanogenmod veya sizin önerdiğiniz bir ROM varsa kurmak istiyorum. Fakat şu an telefonum sadece rootlu. Bootloader kilidini kırmayı, CWM yüklemeyi bilmiyorum. Bir kaç yabancı kaynaktan okumuştum ama birleştiremedim. Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi lütfen??

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim üzere LG Optimus L5 sahibiyim ve telefonumun arayüzünden gerçekten çok sıkılmaya başladım. Telefonum launcher doldu artık. Neyse uzatmayayım ben telefonuma Cyanogenmod veya sizin önerdiğiniz bir ROM varsa kurmak istiyorum. Fakat şu an telefonum sadece rootlu. Bootloader kilidini kırmayı, CWM yüklemeyi bilmiyorum. Bir kaç yabancı kaynaktan okumuştum ama birleştiremedim. Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi lütfen??

Cihaza Root atabilmen için önce Bootloader kilidini açman gerek. Ki Root attığını göre açmışsındır. Rom yüklemek basit iş. Yalnız söyle bir sorun var o model için pek fazla ROM yok. Eğer uygun ROM'u bulup indirirsen yardımcı oluruz.

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler ama CWM diye bir şey varmış. Onu nasıl yapıyoruz?

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Teşekkürler ama CWM diye bir şey varmış. Onu nasıl yapıyoruz?
CWM Kurmanın çeşitli yolları vardır ama amatörler için https://play.google.com/store/apps/...xMiwiZGUubWtydGNoeWFuLnJlY292ZXJ5dG9vbHMiXQ.. bu uygulama idealdir. Uygulamayı yükle, Flash TWRP Recovery tıklarsan dokunmatik CWM kurar. Diğeri manuel(ses açma/kısma power gibi tuşlarlar çalışır) Ondan sonra direk kuracak zaten. CWM'ye girmek için cihazı kapat açarken ses açma + home tuşu + power'a aynı anda bas. LG logosu gelince power'ı bırak diğerlerine basmaya devam et. Ondan sonra zaten CWM'ye girmiş olacaksın.

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anladığım kadarıyla Cyanogenmod'dan benim telefona uygun ROM indiriyorum
CWM açıp içinden o ROM'u seçiyorum.
Ve BAM!!

- - - Mesaj Güncellendi - - -

CWM Kurmanın çeşitli yolları vardır ama amatörler için https://play.google.com/store/apps/...xMiwiZGUubWtydGNoeWFuLnJlY292ZXJ5dG9vbHMiXQ.. bu uygulama idealdir. Uygulamayı yükle, Flash TWRP Recovery tıklarsan dokunmatik CWM kurar. Diğeri manuel(ses açma/kısma power gibi tuşlarlar çalışır) Ondan sonra direk kuracak zaten. CWM'ye girmek için cihazı kapat açarken ses açma + home tuşu + power'a aynı anda bas. LG logosu gelince power'ı bırak diğerlerine basmaya devam et. Ondan sonra zaten CWM'ye girmiş olacaksın.
Benim telefonum E612 ama CM sitesinde E610 diyor. Sorun olur mu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Peki CWM'den nasıl çıkıyoruz?

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
O senin telefon değil. Indirme onu. Başka bulmaya çalış.

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Paranoid diye bir ROM varmış. O olur mu?

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ederim. :) Sizin başka kaynaklarınız da var mı? Bilge birine benziyorsunuz, belki bana uygun ROM bulabilirsiniz :))

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Estağfurullah efendim ne bilgesi :) Bizde okuyarak, araştırarak öğrendik :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya arkadaşlar bişey sorucam benim telefonun lg l5 II normal l5 için buluyorum root atma ama l5 II için root atma bulamıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirimç

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:cursing:Arkadaşlar bendede Lg I5 Var ben root atıp telefonun orjinal klavyesini ve dosya yöneticisini sildim ve geçer diye telefonun fabrika ayarlarına tekrar döndüm fakat hiç bişey yapamıyorum şuan klavye yok dosya yönetici yok yardımm edin lütfen

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
:cursing:Arkadaşlar bendede Lg I5 Var ben root atıp telefonun orjinal klavyesini ve dosya yöneticisini sildim ve geçer diye telefonun fabrika ayarlarına tekrar döndüm fakat hiç bişey yapamıyorum şuan klavye yok dosya yönetici yok yardımm edin lütfen

LG PC Suite'den yazılımı yeniden yükle

S

SDN Okuru

SDN Okuru
framaroot apk indir superuser seç ganfalt tıkla sucsess :) yazı gelirse yeniden başlat artık rootlu