LG Notebookları Alev Alıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nemesis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
LG, iki kullanıcısına, notebook bilgisayarlarının patlaması nedeniyle yeni bataryalar vereceğini duyurdu.

LG, son model Z1 ve Z2 notebook modellerini geri çağırdı.

Güney Kore Yonhap Haber Ajansı'nın verdiği habere göre LG, notebook bilgisayarlarındaki ikinci bataryanın patlamasından sonra Z1'lerin üretimini durdurdu.

Sözkonusu notebook'un kullanıcısının iddiası şöyle: "Notebook'u sırt çantamda uyku modunda taşıyordum, sonra birden alev aldı ve ben bundan önce olağan dışı hiçbir şey farketmemiştim, ansızın oldu."

LG'den yapılan açıklamada ise bu durum: "beklenmedik sıcaklıkla ani şok" şeklinde ifade edildi.

Buna benzer haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta da Samsung'un notebook bilgisayarı aşırı ısınmadan ötürü alev aldı. Ancak şirkete göre bataryaların bu denli ısınmasının sebebi notebook'un hava dolaşımının bir şekilde engellenmiş olması.

Dünyada şu ana dek bu konuda en çok zarar eden şirket 400 milyon dolarla Sony oldu. 10 milyon notebook bataryasını 2006 senesinde geri çağırmıştı.

Z1-AE007 model notebook bilgisayarın patlaması bir gazeteci tarafından Ocak ayında kaydedilmişti:

http://www.youtube.com/watch?v=tC0U.../LG-geri-cagiriyor-Nasil-patliyor_5758_2.html

Chip