Lg G5- Note 5 ?

Sizce hangisi ?

• Lg G5

Kullanılan: 3 33.3%
  • Samsung Galaxy Note 5

Kullanılan: 6 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    9

mali385

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet forum sakinleri G5 ile Note 5 arasında kaldım. G5 i sevme nedenim İnfared portu var ve bu benim kullandığım bir port aynı şekilde G5 de mhl desteği var ama Note 5 de yok. Bunun yanında Type C de bir artı.Tabiki geniş açılı kamerası da var. Ama Note 5 de de SPen var daha önce kullanmadım ama gerçekten çok işe yarıyor gibi. Kamera olarak benzer sonuçlar veriyorlar bence. Sizce hangisini tercih etmeliyim ?

Son düzenleme:

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Evet forum sakinleri G5 ile Note 5 arasında kaldım. G5 i sevme nedenim İnfared portu var ve bu benim kullandığım bir port aynı şekilde G5 de mhl desteği var ama Note 5 de yok. Bunun yanında Type C de bir artı.Tabiki geniş açılı kamerası da var. Ama Note 5 de de SPen var daha önce kullanmadım ama gerçekten çok işe yarıyor gibi. Kamera olarak benzer sonuçlar veriyorlar bence. Sizce hangisini tercih etmeliyim ?
valla zor seçenek hangisi ağır basıyorsa onu al ben şahsen kendim muhtemelen note 5 alırdım...

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Canın ne isterse onu al.

Ne seçersen seç pişman olmayacaksın sonuçta.

Şahsen ben de ikisi arasında kalıp G5'i tipi yüzünden eledim. Siz G5'i yakınsınız. Sen'i çok istiyorsanız Note 5 alabilirsiniz ama dediğinize göre aklınızda olan model G5.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu iki seçenekten G5'in seçilmesini tavsiye ederim. Zaten kullanım alanlarına bakıldığında G5 sana daha yakın görünüyor.

Senin yazdıklarına ek olarak:

Kasa yönünden değerlendirdiğimizde,

Malzeme kalitesi olarak G5 ne kadar maketi andırsa da, kullanışlılık olarak daha iyi. Modüler kısım zayıf gibi dursa da aslında Note 5'e karşı avantajı var. Note 5 kasasının dezavantajları, arkasının cam olmasından ötürü hem düşmelerde çabuk kırılır, hem de elde tutuşu zorlaştırır. LG G5'te modüler kısım hasar görse de, o hasarla yaşamak zorunda kalmazsın. Ayrıca düşürdüğünde kırılma riski daha azdır.

Batarya yönünden,

Note 5 daha iyi dayanıyor ancak LG G5'in de hızlı şarj desteği var. Ayrıca çıkarılabilir bataryaya ek olarak, eğer alırsan kamera modülünde ekstra 1200mAh bataryası daha var. Bir bakımdan şarjlı kılıf gibi düşünebilir. Batarya kısmına çok takılmamak lazım. Ben bataryaları eksi ya da artı olarak görmüyorum ama G5'i, Note 5'ten ayıran yönlere değinmek istiyorum sadece. Yani bataryası kötü diye elenmemesi gerekir.

Arayüz olarak,

G5 arayüzü daha uzun ömürlüdür. Şişmez, tıkanmaz.. Akıcıdır..

Ekran olarak da daha kaliteli ve gerçekçidir.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Merhaba,

Iki urunu ozellik kategorilerine gore kiyaslayalim;

• Performans/islemci gucu: G5 > Note 5
  • Kamera: G5 = note 5 ( aslinda bu konuda g5 genis acili cift arka kamerasi daha onde olmasi gerekirken cihazin 60fps video cekmiyor olmasi bu arti ozelligi gotururyor. O nedenle esit duruma dusuyorlar.)
  • Ekran: G5= note 5 ( objektif bakildiginda ikiside esit cunku kalite olarak iki ekranda ayni. Burda esit dememin sebebi biri super amoled biri ips lcd. Ips in o daha dogru renk paletini sevenler g5 i tercih eder super amoled in o canli ve abarti renk paletini sevenler note 5 tercih eder. Birbirlerine gore avantajlari. Amoled pentail tasarimi yuzunden eksi ama guc tasarrufu yuzunden arti puan aliyor. Ips lcd ise standart rgb dizilimi ile arti guc tasarrufu konusunda eksi aliyor. Yani esit bu ekranlar tercihe kalmis.)
  • Pil: note 5> g5
  • Kasa malzeme: Note 5 > g5
  • Ekstralar g5 icin: parmak izi okuyucusu daha iyi calisiyor. Usb type-c portu mevcut. Sd kart destegi.
  • Ekstralar note 5 icin: s-pen avantaji var.
Ikisininde ithalatci garabtili fiyatinin 2000 tl civarini oldugunu dusundugumuzde donanim, sunulan ozellikler konusunda g5'in, tasarimsal kasa malzeme kalitesi, s-pen avantaji, pil performansi gibi konularda da note 5 daha basarili. Donanim duskunuyseniz f/p urunu olan g5 iyidir. Ama benim performansta gozum yok elime aldigimda bana kaliteyi tasarim basarisini hissettirsin, masaya koydugumda ben burdayim desin diyorsaniz o zaman note 5 daha iyi.

RK7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bu iki telefon arasında kalmıştım bende. lg g5 daha yeni bir cihaz ve kamerasının geniş açılı olmasıydı beni daha çok cezbeden. Ama note 5 ile lg g5 i yan yana koyunca tasarım ve malzeme kalitesi yönünden bence en iyisi note 5 di. Lg g2 kullanmış birisi olarak hala lg nin kaliteli malzeme kullanmaması benim note 5 i tercih etmeme sebep oldu. İthalatçı garantili aldim hepsi buradadan ve tavsiye edebilirim. Samsung çok yol almış bence eski cihazları gibi sorunlu değil. Ama lg g5 de içimde kaldı. Hala merak ediyorum. Aman aman farklar yok tamamen kişinin ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmesi gereken bir tercih olmalı.