LG G5 mi Huawei P9 mu?

LG G5 mi Huawei P9 mu?

• LG G5

Kullanılan: 10 62.5%
  • Huawei P9

Kullanılan: 6 37.5%

• Kullanılan toplam oy
    16

harun6636

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
LG G5 (HB İthalatçı : 1.794,00 TL)
images

Huawei P9 (HB İthalatçı Gold: 1.769,00 TL)
images

Karşılaştırma
LG G5 Dual (Çift Hat) - Huawei P9 (Çift Hat) Karşılaştırması - Epey

İkisi arasında kararsız kaldım.

Araştırdım konu başlığına benzer konuyu forumda bulamadım. Eğer konunun aynısı varsa yönetici arkadaşlar bu konuyu silebilirler.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Epey yerine gsmarena'da karşılaştırmak daha iyi olur. gsmarena daha profesyonel geliyor bana.

Kasa olarak P9 daha iyi. G5'i mağazada elime aldığımda önce maket sanmıştım. Bu kendi deneyimim, görecelidir, kişiden kişiye değişir.

İşlem olarak aralarında fark yoktur. Şu anda ikisi de en üst deneyimi yaşatır.

Kamera olarak da karşılaştırmalarda P9 daha iyi görünüyor ama kağıt üzerinde G5 daha üstün duruyor.

Batarya olarak aralarında çok az bir fark var ama kullanım süresinde P9 bayağı önde.

Parmak izi okumasında P9 efsane, daha hızlısı çıkmadı sanırım.

Ekran konusunda fark var mı bilmiyorum ama P9'da ekran çözünürlüğünü 720p'ye düşürmek gibi bir artı var. Pile bayağı katkısı oluyor bunun. G5, 2K ekran ile bataryayı olumsuz etkiliyor.

Telefon görüşmeleri, hoparlör sesi P9'da oldukça iyi ama G5'in de bu konuda iyi olduğunu söylüyorlar.

G5'in modüler yapısı kullanışlı ve bana göre önemli bir artı. Sadece pilin çıkması değil, darbelerde veya arızalarda çıkarıp yenisini takmak gibi müthiş bir kolaylık var.

P9 kullanan biri olarak oyumu G5'e verdim ama yine de senin yerine kimse karar veremez, son kararı sen vereceksin. Ne istediğine bağlı olarak hoşuna en çok gideni almalısın.

Reaksiyon puanı
16,128
Epey yerine gsmarena'da karşılaştırmak daha iyi olur. gsmarena daha profesyonel geliyor bana.

Kasa olarak P9 daha iyi. G5'i mağazada elime aldığımda önce maket sanmıştım. Bu kendi deneyimim, görecelidir, kişiden kişiye değişir.

İşlem olarak aralarında fark yoktur. Şu anda ikisi de en üst deneyimi yaşatır.

Kamera olarak da karşılaştırmalarda P9 daha iyi görünüyor ama kağıt üzerinde G5 daha üstün duruyor.

Batarya olarak aralarında çok az bir fark var ama kullanım süresinde P9 bayağı önde.

Parmak izi okumasında P9 efsane, daha hızlısı çıkmadı sanırım.

Ekran konusunda fark var mı bilmiyorum ama P9'da ekran çözünürlüğünü 720p'ye düşürmek gibi bir artı var. Pile bayağı katkısı oluyor bunun. G5, 2K ekran ile bataryayı olumsuz etkiliyor.

Telefon görüşmeleri, hoparlör sesi P9'da oldukça iyi ama G5'in de bu konuda iyi olduğunu söylüyorlar.

G5'in modüler yapısı kullanışlı ve bana göre önemli bir artı. Sadece pilin çıkması değil, darbelerde veya arızalarda çıkarıp yenisini takmak gibi müthiş bir kolaylık var.

P9 kullanan biri olarak oyumu G5'e verdim ama yine de senin yerine kimse karar veremez, son kararı sen vereceksin. Ne istediğine bağlı olarak hoşuna en çok gideni almalısın.
maket sanma kısmında yalnız değilsin...
P9 açık ara önde...

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Huawei p9 guzel bir urun. Ozellikle de foto cekiminde cok basarili bir urun.

Fakat donanim kiyaslamasina girmek gerekirse sd820 islemcisi suan piyasanin en iyisi. Hem cekirdek sayisi az olmasi ile daha az guc tuketiyor hemde tekil cekirdek gucu cok yuksek oldugu icin performans yuksek. Huawei p9'unda islemcisi islemcisi cok guclu. Fakat ozellikle gpu biriminde bariz bir sekilde geri kaliyor salt performansda sd820'ye gore. Ama sunu da belirtelim. P9 ile oyun performansinda sorun yasamazsiniz cunku yukarda arkadasinda belirttigi gibi cihazin ekran cozunurlugunu 720p'ye dusurebilme avantaji var. Dogal olarak dusurunce oyundaki fps'niz artiyor. Boyle bir artisi var p9'un. Bu ozelliginide cok begendim. Keske butun cihazlar yapsa bunu. Herkes istedigi cozunurlukte takilsin. Kamera konsusunda leica'nin tecrubesini kullanan huawei basarili.bir is cikardi. Fakat eksi bir noktasi var oda ois olmamasi. Video cekiminde bu bir eksi oluyor. Artik ust seviye cihazlarda olmasi gereken bir ozellik. Hatta mumkun mertebe ois yaninda eis de olursa isabet olur. Ekran konusunda kotu degil ama bir lg bir samsung bir iphone gibi de degil ekran. Guzel ama bir puan vermeye kalkilsa g5'den daha az alir. Pil konusunda ikiside benzer. Yani ikiside ne cok iyi ne kotu. Ortalama. Kasa malzeme kalitesi konusunda g5 gercekten rakiplerinin gerisinde. Ele aldiginda o premium his g5'de yok ne yazikki. Lg g5'de zaten iki eksik var biri su eldeki his diger pil performansi. Artik lg de rakipleri gibi tek parca metal kasaya girmeliydi g5'de.

Ozetle ikiside alinir cihazlar. Teknik ozellik olarak g5'in artilari daha cok. Tasarim konusunu konu disi tutarak g5'in teknik sunduklari daha iyi oldugu icin g5'i oneririm. Tasarim konusu zevkler ve renklere girdigi icin onu bu duruma katmak dogru olmaz. Onu iki cihazida elinize alip biraz kurcalayarak karar vermeniz gerek.

Reaksiyon puanı
16,128
IMG_20160617_164407 (1).jpg

kamera kalitesine çok takılmayın dslr değil onlar sonuçta Huawei p9 alınası yüksek bu resim yeni tabletle çekildi...

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
p9 bana daha sağlammış gibi geliyor ne bileyim g5 metal kasa üstüne kaplama olayı altın oynama ihtimali sıkıntılı geliyor tabi bunlar olmayadabilir

Reaksiyon puanı
16,128
p9 bana daha sağlammış gibi geliyor ne bileyim g5 metal kasa üstüne kaplama olayı altın oynama ihtimali sıkıntılı geliyor tabi bunlar olmayadabilir

merak etme kaplama çıkması için o kasanın parça pinçik olması gerek.

Son düzenleyen moderatör:

thinkingpanda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Performans vs. Bahsetmiyeceğim belli her konuda kısa zamn önce xiaomi yada meizu alma planım vardı sonra düşündüm gerek yazılımlar gerek malzeme kalitesi Çinli firmaların geri de kaldığını kalmasalar bile böyle bi algı oluştu bende 1 kere alıyorsun iyi bir şey almalısın bence g5 bence ama htc 10 a daliyorm bir bal 2000tl ithalatçı garantili sahibinden de var

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Performanslı olsun diyorsan G5 ama ben p9 U daha oturaklı ve şık bir telefon olarak buluyorum.P9 bence gayet güzel.G5 malzeme kalitesi ve sağlamlık açısından tam bir facia.P9 alınır bence.

mali385

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bende P9 note5 Lg G5 arasında kaldım ve şöyle detaylıca inceleyince P9 u eledim.
Huawei P9 un kamerası güzel ama Lg G5 kadar değil.
G5 de geniş açılı lens var P9 da yok.
G5 de ois desteği var P9 da yok.
G5 4k Çekim yapabiliyor ve video kaydı üst düzey gerçekten ama video kaydında P9 hem 1080P den hemde ois olmamasından dolayı geride kalmış durumda.
Sd820 güçlü bir işlemci ama Kirin 955 de hiç kötü değil.
Ama Gpu da adreno 530 gerçekten çok güçlü huawei Mali-T880 ile gerçekten geride kalıyor.
Ek olarak G5 de infared portu var ama P9 da yok. Aynı şekilde G5 de Type C 3.0 varken P9 da Type C 2.0 var.
P9 un artı özelliği olarak btarya performansı ve Kasasının G5 i ezip geçen kalitesi söylenebilir....

Ama bende Note5 ile G5 arasında kaldım...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Type C, ikisinde de 2.0 versiyon. Sadece G5'te hızlı şarj özelliği var Qualcomm'dan dolayı.

Video çekimleri P9'da yeterli seviyede. Yani, anı sorunsuzca kaydedebiliyorsunuz. OIS'in artısı illa ki var ancak P9'un DIS özelliği de iş görüyor. OIS hayatımıza gireli en fazla 3 yıl oldu. Ne ara olmazsa olmazlar arasına girdi acaba? 4 yıl önce Xperia S ile öyle kaliteli FHD videolar çekiyordum ki insanın gözleri bayram ediyordu. Onda OIS mi vardı? Aynı şekilde 4K çekim telefonlarımıza gireli 2 sene oldu. Az önce ne dedim, 4 sene önce FHD ile yaptığım video kaydı şuanda bile müthiş derecede kaliteli bir kayıt. Kaldı ki, telefon için aşırı derecede ağır bir yük. En nihayetinde de ufacık bir sensör. Bu kadar profesyonel çalışıyorsanız, zaten sizi G5 de kesmez, S7 edge de kesmez. Profesyonel çalışanın elinde adam akıllı makinesi olur. Kaçınızda 4K destekli TV ya da monitör var acaba? Bu kadar çözünürlük delisi olmaya ne gerek var? Amacım P9 aldırmak değil, P9'un canı cehenneme. Almayın banane yalnız şu kapitalizmin kölesi olmaktan kurtulun diyorum. Bu kadar hipnotize olmayın. Şıklatın parmaklarınızı ve uyanın artık..

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Arayüzü stabil olan P9.

EMUI başkadır. En stabil Android arayüzü (Referans,Project Spectrum ve Timespace hariç) Huawei'nin EMUI'sindedir. En ince ayarına kadar Huawei EMUI'ı elden geçirmesine rağmen bu kadar iyi performans vermesi büyük başarı.

Donanım olarak da G5 bir tık ötede. Başka da dev bir farklılığı yok. Kamera modlarında da kağıtta G5 daha iyi görünüyor ama günlük testlerde P9'un hiç de geride kalmadığı görünüyor.

Tercih meselesi. Hangisi gözünüze hoş gelirse onu alın.

mali385

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Type C, ikisinde de 2.0 versiyon. Sadece G5'te hızlı şarj özelliği var Qualcomm'dan dolayı.

Video çekimleri P9'da yeterli seviyede. Yani, anı sorunsuzca kaydedebiliyorsunuz. OIS'in artısı illa ki var ancak P9'un DIS özelliği de iş görüyor. OIS hayatımıza gireli en fazla 3 yıl oldu. Ne ara olmazsa olmazlar arasına girdi acaba? 4 yıl önce Xperia S ile öyle kaliteli FHD videolar çekiyordum ki insanın gözleri bayram ediyordu. Onda OIS mi vardı? Aynı şekilde 4K çekim telefonlarımıza gireli 2 sene oldu. Az önce ne dedim, 4 sene önce FHD ile yaptığım video kaydı şuanda bile müthiş derecede kaliteli bir kayıt. Kaldı ki, telefon için aşırı derecede ağır bir yük. En nihayetinde de ufacık bir sensör. Bu kadar profesyonel çalışıyorsanız, zaten sizi G5 de kesmez, S7 edge de kesmez. Profesyonel çalışanın elinde adam akıllı makinesi olur. Kaçınızda 4K destekli TV ya da monitör var acaba? Bu kadar çözünürlük delisi olmaya ne gerek var? Amacım P9 aldırmak değil, P9'un canı cehenneme. Almayın banane yalnız şu kapitalizmin kölesi olmaktan kurtulun diyorum. Bu kadar hipnotize olmayın. Şıklatın parmaklarınızı ve uyanın artık..

Gerçekten benim o kadar yazdığım şey içinde sadece bir tanesine yoğunlaşıp aynı zamanda beni kapitalizm kölesi ilan etmeniz gerçekten takdire şayan ama gerçeklere gelicek olursak ben ne 4k kamerayı çok üst düzeye çıkarıyor dedim ne de OIS hayatımızı inanılmaz değiştiriyor dedim. Ama 4K ve OIS yeni teknolojiler ve her seferinde aynı şekilde düşünülseydi ne şuan OIS olurdu ne de akıllı telefon... Bir kapitalizm kölesinin nacizane fikirleri (fikirleri....)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Gerçekten benim o kadar yazdığım şey içinde sadece bir tanesine yoğunlaşıp aynı zamanda beni kapitalizm kölesi ilan etmeniz gerçekten takdire şayan ama gerçeklere gelicek olursak ben ne 4k kamerayı çok üst düzeye çıkarıyor dedim ne de OIS hayatımızı inanılmaz değiştiriyor dedim. Ama 4K ve OIS yeni teknolojiler ve her seferinde aynı şekilde düşünülseydi ne şuan OIS olurdu ne de akıllı telefon... Bir kapitalizm kölesinin nacizane fikirleri (fikirleri....)

Yazarken sizi alıntılamadım, genel olarak konuştum çünkü bunları diyen bir tek siz değilsiniz. Yazımın içinden kendinize yakıştırdığınız kısmı alıp gerisini boşverebilirsiniz.. Kapitalizmin kölesi olmayın derken, kendinizi yeniliklere kapatın anlamında demedim.. Neyse anlatmak istediğimi zaten anlayan anlamıştır..

mali385

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazarken sizi alıntılamadım, genel olarak konuştum çünkü bunları diyen bir tek siz değilsiniz. Yazımın içinden kendinize yakıştırdığınız kısmı alıp gerisini boşverebilirsiniz.. Kapitalizmin kölesi olmayın derken, kendinizi yeniliklere kapatın anlamında demedim.. Neyse anlatmak istediğimi zaten anlayan anlamıştır..
Peki Hocam birde sizi şu konuma davet ediyorum acaba yardımcı olur musunuz ?
Lg G5- Note 5 ?

harun6636

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Huawei P9 Lite kullanıcıları kulübüne katıldık...