cyanogenmod17
Asistan
Merhaba arkadaşlar. Discovery Elite cihazim var ama yeni telefon almayi planliyorum 1000 liram var ama zorlarsam 1200 e cikabilir. GM 5 Plus cok hosuma gitti ama elime almadim daha, G4 ise 1200 e iyi fakat icime sinmeyen yanlari var. Aciklayayim hepsini..
Discovery Elite :
1 yıldır kullanıyorum. Eğer 1 yil once yine o kadar param olsa yine Elite alirdim, kesinlikle pisman degilim. Almadan once bikac olumsuz yorum aldim ama alirken asla tereddut etmedim. 1 yillik deneyimlerimle ;
(4.2.2) versiyon icin konusuyorum.
-Snapdragon 800 tipki bir canavar gibi. Asla kasma olmadi , arayuzde hizli.
-3 GB ram , zorlamama ragmen 2 gb anca doldu asla kasmadi.
-Ekran Full Hd gayet duzgun ve net fakat güneş ışıgında aşırı kötü. Parlaklik full olsa bile gunes isiginda ekrani gormek imkansiza yakin.
-Dokunmatik hassasiyeti gayet guzel , yagmurda bile rahatca kullandim.
- Kamera olarak gercekten cok memnunum. Arka kamerasi isikli ortamda harikalar yaratiyor. Fakat isiksiz ortamda biraz sıkıntı cikarabiliyor. On kamera da gunes isiginda muazzam fakat isiksiz ortamda kalite dusuyor.
- Batarya konusunda ise (4.2 sürümü) tatmin edici. Günlük rahat yetiyor.
-Cok yukseklerden cok kere dusmesine ragmen ekran cok dayanikli.
Yeni telefon alacaksam ya G4 ya GM 5 Plus.
LG G4 :
-Snapdragon 808. Bu gune kadar islemciye fazla onem versemde pek de bana gore olmadigini anladim. Cunku oyun oynayan biri degilim. Ve abartmaya gerek yok bence.
-3 Gb ram kesinlikle yeterli.
-Quad Hd ekran fazla pil yiyor zaten islemci guc tuketen bi islemci bi de ekran bataryayi fazla yiyor. Bana full hd yeter diye dusunuyorum.
-3000 batarya hem Quad ekrana hemde o islemciye yetmez. Gun icinde cok kullaniyorum zaten telefonu hizli sarj falanda yok bence en eksik yonu
-Hoparlar cok iyi fakat surekli kulaklik kullaniyorum o yuzden hoparlor cok da onemli degil.
-İki kamerasida cok iyi ve kaliteli. Kamera onem verdigim nokta. Bu nedenle bu telefon bu konuda ustun.
- Ekran gunes isiginda nasil bilmiyorum fakat kagit ustunde sorun cikarmayacak gibi. Bu ozellikde onemli benim icin.
-9.8mm en kalin kismi. Madem 3000 batarya var neden bu kadar kalin anlamis degilim.
-Bildirim isigi var onemli bir nokta daha.
GM 5 Plus
-Her ne kadar General Mobile markasi yadirgansada Google destegi var.
-5.5 Full Hd IPS ekran var. Ustelik 2.5d egimli ekran.
-Snapdragon 617 islemci. Hem ihtiyacimi karsilayacak hemde guc tuketmeyecek bi islemci.
-3 GB ram kesinlikle yeter bana.
-Saf android. Saf arayuz ve 2 yıl ilk guncelleme alma.
-13 mp on ve arka kamera (Sony sensor) Onde bir flash arkada iki flash.
-3100mh batarya ve hizli sarj. O islemciye ve ekranla kesinlikle iyi bir pil omru sunacak ve hizli sarj ile 30 dk da 70 sarj doluyor. Cok iyi.
- Metal cerceve desenli arka kapak. 7.9mm incelik.
-Usb type-c (yeni nesil ust segmentte goruluyor)
-Cat7 4.5g var.
-Wifi direct yokmus. Olmasini isterdim fakat feda edilebilir.
-NFC yokmus. Elite im de var ama hic kullanmiyorum bana gore gerek yok.
Ozet olarak arkadaslar GM 5 Plus tam istedigim bi telefon. Ama kamerasi sadece kagit ustunde mi iyi bilemiyorum. G4 batarya haric her yonuyle iyi fakat batarya bitince o ozelliklerin hepsi cope
Ayrica fiyat olarak GM 5 plus daha ucuz.
Ön kamera , günes ısiginda ekran performansi , oyun oynamadigim icin idare edecek bir islemci ve en onemlisi batarya. Tasarimda olsa iyi olur. Kirmizi cizgiler bunlar.
Sizce hangisini almaliyim ?
Discovery Elite :
1 yıldır kullanıyorum. Eğer 1 yil once yine o kadar param olsa yine Elite alirdim, kesinlikle pisman degilim. Almadan once bikac olumsuz yorum aldim ama alirken asla tereddut etmedim. 1 yillik deneyimlerimle ;
(4.2.2) versiyon icin konusuyorum.
-Snapdragon 800 tipki bir canavar gibi. Asla kasma olmadi , arayuzde hizli.
-3 GB ram , zorlamama ragmen 2 gb anca doldu asla kasmadi.
-Ekran Full Hd gayet duzgun ve net fakat güneş ışıgında aşırı kötü. Parlaklik full olsa bile gunes isiginda ekrani gormek imkansiza yakin.
-Dokunmatik hassasiyeti gayet guzel , yagmurda bile rahatca kullandim.
- Kamera olarak gercekten cok memnunum. Arka kamerasi isikli ortamda harikalar yaratiyor. Fakat isiksiz ortamda biraz sıkıntı cikarabiliyor. On kamera da gunes isiginda muazzam fakat isiksiz ortamda kalite dusuyor.
- Batarya konusunda ise (4.2 sürümü) tatmin edici. Günlük rahat yetiyor.
-Cok yukseklerden cok kere dusmesine ragmen ekran cok dayanikli.
Yeni telefon alacaksam ya G4 ya GM 5 Plus.
LG G4 :
-Snapdragon 808. Bu gune kadar islemciye fazla onem versemde pek de bana gore olmadigini anladim. Cunku oyun oynayan biri degilim. Ve abartmaya gerek yok bence.
-3 Gb ram kesinlikle yeterli.
-Quad Hd ekran fazla pil yiyor zaten islemci guc tuketen bi islemci bi de ekran bataryayi fazla yiyor. Bana full hd yeter diye dusunuyorum.
-3000 batarya hem Quad ekrana hemde o islemciye yetmez. Gun icinde cok kullaniyorum zaten telefonu hizli sarj falanda yok bence en eksik yonu
-Hoparlar cok iyi fakat surekli kulaklik kullaniyorum o yuzden hoparlor cok da onemli degil.
-İki kamerasida cok iyi ve kaliteli. Kamera onem verdigim nokta. Bu nedenle bu telefon bu konuda ustun.
- Ekran gunes isiginda nasil bilmiyorum fakat kagit ustunde sorun cikarmayacak gibi. Bu ozellikde onemli benim icin.
-9.8mm en kalin kismi. Madem 3000 batarya var neden bu kadar kalin anlamis degilim.
-Bildirim isigi var onemli bir nokta daha.
GM 5 Plus
-Her ne kadar General Mobile markasi yadirgansada Google destegi var.
-5.5 Full Hd IPS ekran var. Ustelik 2.5d egimli ekran.
-Snapdragon 617 islemci. Hem ihtiyacimi karsilayacak hemde guc tuketmeyecek bi islemci.
-3 GB ram kesinlikle yeter bana.
-Saf android. Saf arayuz ve 2 yıl ilk guncelleme alma.
-13 mp on ve arka kamera (Sony sensor) Onde bir flash arkada iki flash.
-3100mh batarya ve hizli sarj. O islemciye ve ekranla kesinlikle iyi bir pil omru sunacak ve hizli sarj ile 30 dk da 70 sarj doluyor. Cok iyi.
- Metal cerceve desenli arka kapak. 7.9mm incelik.
-Usb type-c (yeni nesil ust segmentte goruluyor)
-Cat7 4.5g var.
-Wifi direct yokmus. Olmasini isterdim fakat feda edilebilir.
-NFC yokmus. Elite im de var ama hic kullanmiyorum bana gore gerek yok.
Ozet olarak arkadaslar GM 5 Plus tam istedigim bi telefon. Ama kamerasi sadece kagit ustunde mi iyi bilemiyorum. G4 batarya haric her yonuyle iyi fakat batarya bitince o ozelliklerin hepsi cope

Ön kamera , günes ısiginda ekran performansi , oyun oynamadigim icin idare edecek bir islemci ve en onemlisi batarya. Tasarimda olsa iyi olur. Kirmizi cizgiler bunlar.
Sizce hangisini almaliyim ?