LG G3 32Gb 3Gb Deneyimlerim [İNCELEME]

Bu konuyu okuyanlar

PhoenixClaw

Asistan
Katılım
23 Haziran 2013
Mesajlar
107
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
[MENTION=369421]hyperw0w[/MENTION] Arkadaşımızın sorularını yanıtlayayım.


Öncelikle tamamen dürüst olacağım.
Şunu söylemem de fayda cihazım da çok ilginç bir sorun var şarja takılıyken batarya kısmında değil telefonun üst kısmında işlemci kısmında belirgin bir ısınma ortaya çıkıyor sistem boştayken bile bu sorun nedeniyle pazartesi telefonu servise vereceğim yaptığım telefon konuşmasında servis tarafından bu durumla alakalı anormal bir tepki olduğunu ve servise vermemi söylediler. Bu yorumlarım ve tecrübelerim benim bu cihazdan edindiğim tecrübeler. Cihazdan cihaza farklılık gösterebilir. İsterseniz servisten sonra bu makaleyi tekrar yazarım belki aşağıda bahsedeceklerim sorunlar cihazın donanım arızasından kaynaklanabilir..


ÇOK ÖNEMLİ;
LG G3 veya farklı bir üst seviye android cihaz almayı ve uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız kesinlikle 32 GB alın nedeni çok basit Android 5.0 güncellemesi çalışma motorunu değiştiriyor yani "DALVİK" den "ART" motoruna geçiyoruz bu performans demek ama ART motorunu tek bir olumsuzluğu var buda uygulamaları boyutu %10 gibi artıyor yani size 16 GB lık aldığınızda ve uygulama indirmeye başladığınızda sisteminiz çabuk dolacaktır ve buda sistemin ağırlaşması demek.. Bu yüzden 32 GB almanızı öneririm LG G3 32GB versiyonunda 3 GB ram olması da LG kullanacakların avantajı olsun. :cool:


1- Eğer 32 Gb olan versiyonunu alırsanız çok rahat kullanırsınız. Neden mi 32 Gb çünkü 16 Gb ile ort. 10 dk 4K çekim yapsanız sistem belleği dolacaktır bellek kartına muhtaç olacaksanız. Ayrıca bilindiği üzere LG G3 16 Gb olanda 2 Gb ram, 32 Gb'da ise 3 Gb ram bulunuyor. 1 gb fark yaratır mı dersiniz evet çoklu işlemlerde ve yeni oyunlarda farkını hissedersiniz 1 sene sonra.


2- Arka planda uygulama açık bırakmamaya ve parlaklığı %80 otomatikle çok rahat oyunda oynasanız [Clash Of Clans oynuyorum toplam 1 saat] sabah 8'de şarjdan çekiyorum ve sürekli Spotify ile neredeyse sürekli müzik dinliyorum eve geldiğimde saat 17:00 civarı şarjı %30-%50 arasında değişiyor eğer parlaklıkla çok fazla oynarsanız bu durum doğrudan etkileniyor. Ekran malum Quad HD kaliteli ekran mükemmel Note 4 bile o ekranla ppi değerini geçemiyorsa bununda bir bedeli var yüksek çözünürlük demek enerji ve ısınma demek.Ekran parlaklığı %100 olsun şarjınız günü değil 3-5 saat arasında biter.


Dipnot; Ben cihazı doğru kullanıldığında yani " interneti kullanmadığınız yerlerde 3G kapatmak, parlaklığı otomatikte kullanmak, ekran kilitleme süresini kısaltmak, " gibi ve bellek kartını yüksek performans yani Class 10 alarak cihazımı 17 saat kullandığımı hiç şarj etmeden ve üstüne eve geldiğimde şarjın %20 olduğuna şahit oldum. 1 günü çıkartıp çıkartmamak tamamen ekran parlaklığına bağlı.
Ayarlar /Genel /Batarya kısmında [eğer parlaklığınız %70 ve üstü ise]her zaman en üste ekran olacaktır oyun bile oynasanız batarya kullanımında "oyun" 2. sırada ve "ekran" 1. sırada olacaktır.. Nedene mi; 6 harf QUADHD :technopat:


Dipnot; Telefon kapalıyken gerçekten çok hızlı şarj olduğunu söyleyebilirim diğer ki cihazlara nazaran daha yüksek voltaj kullanmakta ki telefon açıkken bile ne kadar hızlı şarj olduğunu fark edeceksiniz...


3- Gelelim performansa en önemli kısma. Telefon bir kere Quad HD yani [1440 x 2560] çözünürlük millet bunu çözünürlüğü bilgisayar monitörlerinde 24 inç veya daha üstünde kullanıyor buda ayrı bir ironi :lanet: sen gel o ekranı 5.5 inç'e sığdır.


QuadHD tamam güzel normal arayüzde bile fark ediyorsunuz kaliteyi ve pixselleri görmeniz imkansız çıplak gözle fakat bununda bedeli var birincisi bilgisayar mantığı ile aynı yani çözünürlük ne kadar artarsa bkz. [1440 x 2560] gibi kalite artar fakat FPS düşer. Yani eğer yüksek seviye oyunlar oynuyorsanız eğer LG'nin koyduğu Snapdragon 801 Quad-core işlemcisi ve Adreno 330 grafik birimi kesinlikle QuadHD için yeterli değil. En az bir sonraki nesil olmalıydı işlemci ve grafik birimi. bu düşünceyi bende oluşturan ise şu reaksiyonlar;


QuadHD tadını almak için oyunlar parlaklığı %70 civarı ve üstüne almanız gerekiyor. Fakat oyunların çoğu [1440 x 2560] çözünürlüğü desteklemiyor. Hala NFS Wanted cihazım ile uyumlu değil diye indirmeye kapalı mesela.


Ekran QuadHD zaten bu oyunlar işlemciyi zorluyor çünkü çözünürlüğü kendi ekranına uyarlaması lazım üstüne siz parlaklığı %70 çekince cihaz zaten ısınmaya başlayacak. Mesela çoğu basit oyunlarda akıcı olmadığı göreceksiniz ama hiç şaşırmayın [1440 x 2560] desteklemediği için bu sorun peki kasıyor mu hayır, ama gel gelelim yüksek seviyeli oyunlar[Asphalt 8, Modern Combat 5, Real Racing 3] gibi kasmıyor fakat diğer ki rakip cihazlara nazaran akıcı değil yani bir donukluk hissediyorsunuz ama bu sorun ne zaman ortaya çıkıyor her zaman mı tabi ki hayır, siz parlaklığı %100 alır ve ve ve oyunu bkz. [Asphalt 8, Modern Combat 5, Real Racing 3] 15 dk oynarsanız cihaz parlaklıktan dolayı ısınıyor el yakmaz ama fark edilir derecede ve ısındıkça yukarıda bahsettiğim sorun ortaya çıkıyor.


Peki bu sorunlar düzelir mi evet ben kesinlikle LG'in bu sorunun farkında olduğunu ve bunu düzeltmek için Android 5.0 yani Android L'de bu sorunu çözeceğine inanıyorum hem cihaz zaten çok stabil bir durumda menü de falan kasmaya, donmaya, gecikmeye asla rastlamazsınız.


Önemli Deneyimlerim;


1- Şarj olurken telefonda oyun oynamayı düşünmeyin bile yüksek voltaj ile şarj olmanın bedeli ısıdır yani şarj sırasında cihazının oyun performansı kesinlikle düşüyor bırakın şarj olsun. :uyku:


2- LG G3'e Samsung Galaxy S4'den geçtim ve Samsung'un "touchwiz" kaynaklı menü ve geçişlerde kasmalar, donmalar, gecikmeler'den bıktıysanız LG G3' arayüzde uçacaksanız diye bilirim hem QuadHD'nin kalitesi ve ppi değerleri gözünüzü alacaktır. Chrome 39 sekme açtım arkada 10 oyun ve uygulamaları açık bıraktım ama menüde, geçişlerde hiçbir kasma yaşamadım.


3- Aparta kalıyorum üniversite öğrencisiyim, bildiğiniz üzere HTC'nin hoparlörleri çift olmasına rağmen düşme esnasında hasar alır ve sesleri bozuluyor. LG G3 tanıtımları izlediyseniz 1 Watt ses çıkışı ile tanıtıldı he 1 watt nedir ki demeyin ses kalitesi HTC'ye kafa tutar en azından telefon düşünce hoparlör bozulmuyor :ıslık: ses çok dolgun ve yüksek kulak tırmalamıyor.


Geçen aparta LG G3 ile son ses müzik dinliyoruz yan odadan geldiler kapıya "beyler şu televizyonun sesini kısın ya müzik resmen bizde çalıyor" dediler oda arkadaşlarımızla birbirimize baktık ve kahkahalar attık "ne gülüyorsunuz oğlum" dedi. Telefonu gösterdim..


4- Cihazın arka yüzeyi kesinlikle premium kalitede bir plastik sert ve kalite hissini veriyor ve dışarıdan kesinlikle
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Peki g3 alanların çoğu geri g2 ye geçiyor. Bunu nasıl açıklıyorsunuz? Pil tüketimi ısınma 5 ile geçecekmi garantisi yok?
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
Peki g3 alanların çoğu geri g2 ye geçiyor. Bunu nasıl açıklıyorsunuz? Pil tüketimi ısınma 5 ile geçecekmi garantisi yok?

Şarj sorunu ekranından kaynaklı olduğunu düşünüyorum güncelleme ile geçiceğini sanmıyorum.
 
Üst