*lg g2 lollipop yavaş şarj sorunu çözüldü*16g*

sedat2212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar uzun zamandır lollipopdaki can sıkıcı bir sorunla hemen herkes karşı karşıyaydı. Kimi arkadaşlar rootlayıp kernel yükleyerek çözmüşler bende uzun arayışlar sonunda 16gb. G2 cihazım için denemediğim sürüm kalmadı. v30a v30b v30c v30d v30e v30f hepsinde aynı sorun vardı 300-500-700 mah kadar akım ancak çekiyordu hatta xda'da bile konu açıp sormuştum fakat yavan bir cevapla g2 orjinal adaptör kullanın demişlerdi zaten kutudan çıkan almanyadan getirdiğim orjinal şarjı kullanıyorum. Neyse yeni yayınlanan UNİTED KİNGDOM OPEN 16GB bölümünden 5. yayınlanan sürüm v30b(en güncel loollipop) sürümü indirdip yükledim. Sizlerde aynı sorunu yaşıyorsanız yükleyebilirsiniz. Önce recovey modunda formatlayın cihaz cihaz formatladıktan sonra LG logosuna gelince kapama tuşuna 10-15 saniye basılı tutun ve cihazın kapanmasını sağlayın ekran siyah olduğu gibi kapama tuşundan elinizi çekip ses arttırma tuşuna basın ve download moda alın bu işlemler yapılırken telefon kablosu baştan pcye bağlı olsun ki download moda geçsin. Buradaki amaç cihazın açılması uzun sürdüğü için beklememek ve sistemi tekrar kurmamasını sağlamak ve yazılım attıktan sonra tekrar wipe yapmanıza gerek kalmıyor ;) ardından flash toolla indirdiğimiz yazılımı seçip CSC FLASH deyip yazılımı yükleyin bekleyin kurulum tamamlansın gereksiz uygulamaları devre dışı bırakıp keyfinize bakın. Akım çekimini görmek içinde arama yerinden 3845#*802# deyip. Charging teste girip üstten battery log seçeneğini seçtikten sonra altta değerler çıkacaktır 1609 1600 1610 akım çektiğini göreceksiniz ayrıca marketten ampere uygulamasıylada bakabilirsiniz. Bu çözüm 16gb içindir 32gb kullanan arkadaşlar denemesinler. 32gb içinde en son yayımlanan v30f sürümlerinden birini indirip deneyebilirsiniz eski v30flerde sorunlu yenileri bilmiyorum.