LG G pro lite mı nexus 5 mi?

heB2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba.Ben öğrenciyim.Bu iki telefon arasında kaldım.Çok da profesyonel kullanmayacağım.İnternete girerim.Oyun oynarım.En fazla film falan izlerim yani.Sizin görüşleriniz neler?Teşekkür ederim.

Salih00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lg g2 :)
Veya hazirani bekle g3 al seceneklerin disinda oldu amma

heB2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz öyle oldu ama teşekkürler.
Çok para vermek istemiyorum.Açıkçası internete pek güvenemiyorum.Hıyar mıyar çıkarsa diye.Belki de o paraya g2 bulurum diye umuyorum.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Biraz öyle oldu ama teşekkürler.
Çok para vermek istemiyorum.Açıkçası internete pek güvenemiyorum.Hıyar mıyar çıkarsa diye.Belki de o paraya g2 bulurum diye umuyorum.

Nexus boş telefon.

Subserosa

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeşim çok abanmayacaksan (:D) ben sana lg g2 16 gb öneririm, arayüzü falan da insanı telefona bağlıyor. nexus çok sade kalıyor gibi geldi bana

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bilmiyorum zevkler ayrı ama g2 arayüz tasarım gibi konularda çok kötü. Nexus 5 zarif geliyor bana arayüz de daha hoş

G2 nun avantajları pil 0.3 inch büyük ekran
Nexus un avantajları güncelleme az daha iyi performans

Pil konusu şöyle.Nexus un pili iyi ama g2 nun muhteşem

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION] Demişki :
Çorak bir arazide aylak aylak gezinirim diyorsan Nexus 5.

Dolu dolu, görsel, işitsel, haz veren bi telefon istiyorsanda G2.

Nexus 5 ben aldım.Pişman oldum desem yalan olmaz.Şimdi Nexus boyları bana giydiricek ancak sırf kulaklığı için bile G2 alınır.Nexus 5 in kutusundan kulaklık çıkmıyor.G2 ile aynı fiyat.G2 nin kutusundan çıkan kulaklığın değeri 100 kağıt.Ordan hesab et.

Ayrıca Nexus 5 in kamerası vasat, hoparlörden ses çıkmıyor, şaka değil gerçekten çıkmıyor.Mesela telefon yanında sehpada duruyor olsun TV izlerken TV sesi biraz yüksekse telefon çaldığında duymuyorsun o derece.Zaten herkes tarafından kabul edilmiş bir sorun bu.Bataryalarda ciddi fark var.G2 nin bataryası çok daha güçlü ve uzun süre dayanıyor.Hani +,- diye sayacak olsak Nexus 5 hiçbir seçenekte G2 yi geçemez.

Şimdi bunları yazmaya üşendimde [MENTION=15367]El Padrino[/MENTION] nickli arkadaş gayet güzel anlatmış bi alıntı yapıyım dedim. Nexus bir test telefonu gibi bişi ya. Android onun üzerinde kuruluyor onun üzerinde yapılıyor olayı o yani içi tamamen boş kısaca boş bir telefon diyorum kimse anlamıyor arkadaşım. Donanımına neden bakıyorsunuz ? aynı olsa ne yazar veya daha güçlü olsa ne yazar içi boş telefonun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bilmiyorum zevkler ayrı ama g2 arayüz tasarım gibi konularda çok kötü. Nexus 5 zarif geliyor bana arayüz de daha hoş

G2 nun avantajları pil 0.3 inch büyük ekran
Nexus un avantajları güncelleme az daha iyi performans

Pil konusu şöyle.Nexus un pili iyi ama g2 nun muhteşem

Öncellikle yazdıklarını aşırı derecede karışık yazmışsın.

Nexus'un avantajları ''Güncelleme az ?'' ilk güncellemeyi alan telefon zaten Nexus nasıl az olabilir ?
Daha iyi performans ? G2'den dahamı iyimiş performansı ?

G2 nin tasarımı ve ara yüzü Nexustan dahamı kötüymüş ? zuhahahahahaha.

Arayüz tartışılmaz insanın zevklerine göre de Tasarım olarak g2 çok mu kötü :D:D: Azıcık gözü olan insan neyin iyi kötü olduğunu gayet iyi anlar :)

G2 nin tasarımına çok kötü dedin ya bence hiç yaşama ya. Senin şu yazdığın yorumlardan sadece Nexus fan boy'u olduğunu çıkarttım.

G2 nin tasarımı ve arayüzüne çok kötü + Performansı Nexus'a göre daha az :) G2 avantajları olarak pil ve ekran büyüklüğünden bahsetmişsin sadece :D dostum ne diyebilirim ki sana :) ne desem boş daha telefonu eline alıp kullanmamışsın içini dışını kurcalamamışsın ve kalkıp g2 hakkında kafadan kağıt üzerinde bilgiler söylüyorsun :D

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Soru g pro lite mi nexus 5 mi arkadaslar :) ben nexus 5 diyorum nasip olur da su telefonu satarsam alacagim kulakliga gelince amerikadan sennheiser cx275s getirtecegim zaten telefon ne olursa olsun cok sesli bir alanda duyulmuyor hoparlor o kadar da onemli degil ve nexus 5 in malzeme kalitesi g2 den daha iyi ayrica g2 tahminim 4.5 le final yapar ... g pro lite ile nexus 5 karsilastirilamaz bile ve launcherlar var sıkıldığında kur birtane ne guzel iste :) nexus 5 i yerden yere vuran arkadaslara katilmiyorum uygulamalar direk onun uzerinden test edildiğindende en stabil onda calisitor ben sahsen cok fotograf cekmem ancak fotograflari sosyal medya icin haylo yeterli

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Soru g pro lite mi nexus 5 mi arkadaslar :) ben nexus 5 diyorum nasip olur da su telefonu satarsam alacagim kulakliga gelince amerikadan sennheiser cx275s getirtecegim zaten telefon ne olursa olsun cok sesli bir alanda duyulmuyor hoparlor o kadar da onemli degil ve nexus 5 in malzeme kalitesi g2 den daha iyi ayrica g2 tahminim 4.5 le final yapar ... g pro lite ile nexus 5 karsilastirilamaz bile ve launcherlar var sıkıldığında kur birtane ne guzel iste :) nexus 5 i yerden yere vuran arkadaslara katilmiyorum uygulamalar direk onun uzerinden test edildiğindende en stabil onda calisitor ben sahsen cok fotograf cekmem ancak fotograflari sosyal medya icin haylo yeterli

Hocam dediklerinde kendin için tamamen haklı olabilirsin fakat bir telefona 1.400 civarı para ödeniyorsa ben onun kamerasının sağlam olmasını kutusundan kulaklık çıkmasını isterim. Uygulamalar veya farklı şeyler üzerinde test edilip en stabil nexus ta çalışıyor diyorsunda şu son dönemde cıkan telefonların hangisi stabil değil ki ? :D yani artık uygulamaları veya oyunları stabil çalıştırmayan cihazlar kalmadı gibi kalmamalıda bence. G2 nin kit kat alması cok uzun sürdü fakat kit kat büyük değişiklilik getiren bir güncellemeydi ve kit kat dağıtımları başlandığında bazı ülkelerde farklı özellikli bazı ülkelerde daha iyi kitkatlar dağıtıldı. Knock code ile dağıtılmış ülkeler var deniliyor. Bu yüzden kit kat almamız biraz geç sürdü fakat bu demek değildir ki diğer tüm güncellemeleri geç alıcaz veya verilmeyecek. Kaça kadar gideceğini bilemiyoruz fakat amiral gemisine 1 2 güncelleme verip yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum. Böyle bişi yaparsa telefonu satar üstüne biraz para ekler farklı bir marka alırım :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Elbette Nexus... Nexus kullanmayan bilmez kıymetini :)

heB2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim.Eğer daha uygun fiyata bulursam g2 almaya karar verdim ama olmazsa nexus'a talim etcez.Bu arada teknosa'da 1600 lira olan telefon neden hepsiburada'da 1350 lira anlayamadım.Sizce hepsiburada'dan alsam sorun yaşar mıyım?Sağolun.

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
G pro lite eksik bir telefon. Telefonu yormam diyosan al ama her türlü yorarsın. Pilide gayet yüksek. Büyük ekran film izlemek için birebir. Ama bana kalırsa nexus 5. Kullanımı kolay boyutları güzel hızlı ben çok beğeniyorum.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim.Eğer daha uygun fiyata bulursam g2 almaya karar verdim ama olmazsa nexus'a talim etcez.Bu arada teknosa'da 1600 lira olan telefon neden hepsiburada'da 1350 lira anlayamadım.Sizce hepsiburada'dan alsam sorun yaşar mıyım?Sağolun.

Bu arada biz burda G2 ile Nexus 5 i tartıştıkta hiç LG G Pro Liteyi tartışmadık. Tartışmamamızın sebebi ise nexus 5 ile g2 nin fiyatları hemen hemen aynı olmasından dolayı. Pro lite yerine nexus 5 almak cok mantıklı asla g pro lite alma nexus 5 e göre. Fakat birazcık daha para eklersen mutlaka g2 al.

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Nexus boş vesaire . Bu telefonun güzel olan yani bu. Lg Samsung ne gibi programlar sunuyor acaba meraktayım.

Orada demek istediğim nexus g2ya göre biraz daha performanslı içinin BOŞ olmasına mukabil. Testlere bakılabilir.

Arayüz konusunu konuşmaya gerek yok Touchwiz 4 çakması arayüzden ne keyif alıyorsunuz anlamadım. Allahtan g3un arayuzu güzel geliyor

Dış kasa meselesini bilen bilir çatır çutur sesler çıkaran G2 elbette çok kötü.

---------------
Konuyu acan arkadaş Nexus alacaksan ilk iki parti ürün olmadığına dikkat et. Bahsedildiği gibi hoparlör sorunu , beyaz ışık sorunu ve tuş takiminin yerinden oynama sorunu var. 3. Parti ürünlerde sıkıntı yok sanırım

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677

Sorun yaşamazsın. Kaç kere alışveriş yaptık oradan, ohooo... :) Ucuz olmasının sebebi paralel ithalat. Açıklamayı oku, "ithalatçı firma" yazıyor. Yani paralel ithalat.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
arkadaşım ben g pro kullanıcısıyım oldukça memnunum. Ama G2 al donanım olarak daha üstün cihaz.
Nexus'un tek artısı güncelleme alıyor olması. (g pro olarak örneğin hala kitkat'a geçmedik belki stabil cihaz diye çıkarmak istemiyorlar)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Nexus boş vesaire . Bu telefonun güzel olan yani bu. Lg Samsung ne gibi programlar sunuyor acaba meraktayım.

Orada demek istediğim nexus g2ya göre biraz daha performanslı içinin BOŞ olmasına mukabil. Testlere bakılabilir.

Arayüz konusunu konuşmaya gerek yok Touchwiz 4 çakması arayüzden ne keyif alıyorsunuz anlamadım. Allahtan g3un arayuzu güzel geliyor

Dış kasa meselesini bilen bilir çatır çutur sesler çıkaran G2 elbette çok kötü.

---------------
Konuyu acan arkadaş Nexus alacaksan ilk iki parti ürün olmadığına dikkat et. Bahsedildiği gibi hoparlör sorunu , beyaz ışık sorunu ve tuş takiminin yerinden oynama sorunu var. 3. Parti ürünlerde sıkıntı yok sanırım

Öncellikle https://www.facebook.com/LGG2TR Şu verdiğim face sayfasına girip aşağıya kadar paylaşılan şeyleri tek tek okurmusun ? bu özellikler nexus ta varmı ?.

Performansa geldiğimizde Antutu gibi programların verdiği puanlara göre telefon performansımı yarıştırıcaz burdan ? öyleyse :
http://fs02.androidpit.info/userfiles/4774964/image/AndroidPIT-Nexus5-Nexus4-LGG2-Benchmarks.jpg

Soldaki nexus 5 ortadaki Nexus 4 Sağdaki G2.

Arayüz kullanıcının zevkine göredir. Sana göre çakma makma gelebilir fakat benim gayet hoşuma gidiyor. Ayriyetten Nexus'un arayüzüde cok hoşuma gidiyor hatta bir ara kurmak bile istedim fakat tam aradığım şeyleri bulamadım.

Dış kasa catır cutur diyorsunda bu yaptığın yorumu telefon hakkında ki cahilliğine veriyorum. Telefonu eline alıp yan yatırıp sağ ve sol dan tutup ve baş parmağın ile ortan baskı uyguladığında kısaca telefonu bükmeye çalıştığında cıtırdama geliyor ve cok az bir seste. Bunun sebebi arkasındak kapaktan kaynalı. Cıtırdayan tek şey arkasındaki kapağı. Sert olduğu için bükmeye çalıştığında gayet doğal olarak çıtırdama sesleri gelebiliyor fakat normal kullanımda veya cebinde yada oyun oynarken hiç bir sorun olmuyor. Zaten çok sert bir şekilde bastırmadığın süreçte kabacası abanmadığında bu ses gelmiyor.

Telefonu eline almamışsın aylarca kullanmamışsın sadece sağdan soldan duyduğun laflar ile telefonu kötülüyorsun. Şu anda G2'de 4.4 kit katı aldı ve bu kadar hızlı telefon kitkatı aldıktan sonra tamamen canavara döndü. Ben telefondan oyun oynamayı seviyorum fakat her önüme gelen oyun değil cünkü bilgisayarımda şu anda oynamadığım oyun yok BF4 BF3, Crysis 3 ve Call of duty ghost gibi yani çok sağlam oyunlar oynamayı seven biri olduğum için telefonlarda ki oyunlar bana daha saçma geliyor fakat kücük çaplı oyunlar. Need for speed most wanted, RC3, Asphalt 8 ve 7 tarzı Dead Trigger 2 gibi oyunlar cok hoşuma gidiyor ve 4.4 kit kat'ın verdiği performans ile ben bu oyunları en son kalitede kesintisiz 1 2 saat oynuyorum zaman buldukça ve gram takılma kasma olmuyor. Hiçmi olmuyordu ? diye sorarsan evet oluyordu 4.2 'de oluyordu. Snapdragon 800 ve adreno 330 grafik kartı 2GB ram ile bir telefonun bu tarz oyunlarda kasması donması saçmadır bunun sebebi yazılımsal olduğunu düşünüyordum ve 4.4 geldikten sonra artık her oyun sorunsuz şekilde çalışıyor.

Şu anda Nexus 5 ile G2'nin fiyatı hemen hemen bir birine yaklaşık durumda.

Nexus'a baktığımızda g2 ye göre ekranı biraz küçük. Bataryası G2 ye göre düşük. Buda demek oluyorki oyun oynarken daha fazla şarz gidicek.

Ben eğer nexus 5'e g2 kadar bir para ödeyeceksem kutusundan g2 nin 100tl lik kulaklığından cıkmasınıda isterim.

G2 ile fiyat konusunda benzeyen bir telefonun 8 MP kamerası kusura bakmayında benim hiç bir işime yaramaz.

G2 gibi bir telefon dururken '' Yok güncelleme olmassa ben kendimi asarım '' tarzında insanlar Nexus 5 almaya devam etsinler.

Kulaklığı yok, ekranı daha kücük buda oyunlarda daha kücük ekrandan göreceğiz anlamını taşıyor. 2300mAh bataryası ile 3000mAh bataryayı karşılaştırmaya gerek bile yok. Her şeyi g2 ye göre daha az kullanıcaz demektir. 8 MP kamera ile 13 MP kamerayıda bir birinle karşılaştırmaya gerek yok. Özel anlarımızda veya gittiğimiz yerlerde fotoraf çekerken daha iyi kalite için elimzide farklı bir telefon veya bir fotoraf makinası alıcaz demekki.

Bu arada bir laf duymuşsunuz: Saf android ilk güncellemeyi nexus alıyor.

heB2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sağolun.Sonunda babamı ikna ettim de telefonu gittigidiyor'dan aldım.Daha doğrusu sipariş verdim bir haftaya gelcek inş. :) Paralel ithalat olduğunu biliyordum da insan bi tırsıyo önce :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
sağolun.Sonunda babamı ikna ettim de telefonu gittigidiyor'dan aldım.Daha doğrusu sipariş verdim bir haftaya gelcek inş. :) Paralel ithalat olduğunu biliyordum da insan bi tırsıyo önce :)

Hangisini aldın ?

heB2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha gelmedi. Kargoda. Gelince sizinle paylaşacagim :)

heB2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gittigidiyor'dan 1300 liraya 32 gb aldım arkadaşlar :)
Sizce çok mu ucuz?

heB2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
üstünde 2 yıl distribütör garantisi var yazıyordu.Şimdi de bakmaya çalıştım var mıymış diye ama ürün satışa kapanmıştır yazdı.Açmıyo yani.Satışa kapalı diyor da dün açıktı hatta satış da yapmış.Bi sorun olma ihtimali var mı?(Ürünü alabilir miyim?)

heB2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar telefonu aldım.Bir sorun olduğu için gittigidiyora geri verip teknosadan 16 gblık olanını aldım.1500 lira