Levent Kırca yaşamını yitirdi

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
Usta oyuncu Levent Kırca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

manset-6706.jpg

Karaciğer kanseri sebebiyle bir hafta önce durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılan Levent Kırca, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 02.40 sıralarında yaşamını yitirdi.

Levent Kırca, temmuz ayından beri karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi görüyordu.

LEVENT KIRCA KİMDİR?

28 Eylük 1948 yılında dünyaya gelen usta oyuncunun tam adı Zeki Levent Kırca’dır.

Sahnelere ilk kez Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 1964 yılında adım atan Levent Kırca, Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları’nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978′de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu’nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988′de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar’dan olan 4 çocuğu bulunuyor.
Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi’nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi’nin yazarıdır.

1998 yılında almış olduğu Devlet Sanatçısı ünvanı Nisan 2015′te geri alındı.[1]

2015 yılında karaciğer kanserine yakalanan usta oyuncu 12 Ekim 2015′te tedavi gördüğü hastanede bu hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti.

http://www.sozcu.com.tr/2015/magazin/levent-kirca-yasamini-yitirdi-957258/

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Allah rahmet eylesin sevdiğim insanlardan biriydi kendisiyle sohbet etme imkanı bulmuştum kaç sene önce pamuk gibi bir insandı.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Toprağı bol olsun.

beko1907

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm iyi bir insandı

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Allah rahmet eylesin

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Unutulmayacak bir insan.

Allah rahmet eylesin.

Promethium

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Mesleğini korkmadan zarar vermeden çok güzel icra ederdi.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,165
Atatürkçü olduğu için yobaz kesim pek sevmezdi ama kral adamdı.

Büyük üstat. Tiyatro için yaptıkları da kesinlikle unutulmayacak.

Allah rahmet eylesin.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Siyasi olaylarını hiç bilmem ama tiyatro da 10 üzerinden 10 alan bir kişiydi. Kendisi ile artık bütünleşmiş olan sarhoş rolünü özleyeceğiz...
Allah rahmet eylesin...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Kendisini pek sevmesem de tiyatroya kattığı emek ortada. Sarhoş tiplemesi unutulmaz zaten. Ayrıca kendi ideolojisini korkusuzca savunması saygıdeğer davranışları arasındaydı. Allah rahmet eylesin. Türkiye'ye nadir gelecek tiyatroculardan.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Başımız sağolsun. Büyük Usta (En azından benim için öyle)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Son zamanlarda gerçek yüzünü göstermiş usta tiyatrocu. Toprağı bol olsun.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Ünlü isimler, 67 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Levent Kırca için üzüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Usta oyuncu Levent Kırca’nın vefatı, sevenleri tarafından üzüntüyle karşılandı. 7′den 70′e tüm ülkede hayran kitlesi olan Levent Kırca için, ünlü isimler duydukları üzüntüyü Twitter’da paylaştılar.
İşte mesajlardan bazıları:

Cem Yılmaz: Levent Kırca vefat etmiş. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Halil Sezai: Bir ara huzurla uyuduğumu hatırlıyorum. Vardı öyle bir zaman. Levent Kırca da gitmiş. Nurlar içinde uyusun #HayatiDurduruyoruz

Eser Yenenler: Levent Kırca… Büyük bir ustayı da kaybettik... İçi daralıyor insanın, üstüne üstüne geliyor her şey. Başımız sağolsun!

Atilla Taş: Şimdi Levent Kırca’nın öldüğünü duydum. Allah rahmet eylesin! Her sevdiğimiz sanatçıyı kaybettiğimizde, sanki çocukluğumuz, gençliğimiz ölüyor!

İrfan Değirmenci: ‘Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, Hoşça kalın!’ dedi ve o da gitti aramızdan… #LeventK ırca

Onur Akay: Dik duracağız, sabırlı olacağız, Atatürk’le kalacağız, Cumhuriyet'le kalacağız. Sende hoşça kal, nurlar içinde yat büyük usta Levent Kırca.

Nedim Saban: Bir çocuk heyecanıyla yaşadı. Bazen yaramaz ama çoğunlukla yalnızdı. Ağlattığımız bir komedyen daha öldü. Güle güle Levent Kırca.

Ece Erken: Büyük usta Levent Kırca’yı da kaybettik. Acı haberler üst üste. Mekanı Cennet olsun. Başımız sağolsun…

Kaynak