Lenovo Z580 Biosta Secure Boot ayarı kayıp

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Lenovo Z580 kullanıcısıyım. Bios ayarlarından Secure Boot'u aktifleştirmek istiyorum ama ayarlarda yok. Kayıp diyorum çünkü ben freedos almıştım ama biraz araştırma yaptığımda Windows 8 yüklü olarak alanların Windows 7'e dönmek için bu ayara Secure sekmesinden erişebildiklerini gördüm. Ama bende Secure sekmesinde bununla alakalı birşey yok. Bios sürümüm 5FCN35WW. Lenovo'nun sitesinde herhangi bir bios güncellemesi de yayınlanmamış. Yani biosta güncel. Şimdi benim anlamadığım onlar erişebiliyorda ben niye erişemiyorum?

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Win8 i silip win7 yüklemenin bios la ne alakası var.

Windows 8 yüklü gelen bilgisayarda biosta ki Uefi ve Secure Boot ayarları açık geliyor. Onları kapatmadan Windows 7 yükleyemezsiniz.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Windows 8 yüklü gelen bilgisayarda biosta ki Uefi ve Secure Boot ayarları açık geliyor. Onları kapatmadan Windows 7 yükleyemezsiniz.

Freedos almışsınız normalde zaten o ayarların kapalı geliyor olması lazım. Belki koymamış olabilirler. Çünkü windows 8 bios'a gömülü lisans ile geldiği için anakart kodları farklı oluyor.

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Freedos almışsınız normalde zaten o ayarların kapalı geliyor olması lazım. Belki koymamış olabilirler. Çünkü windows 8 bios'a gömülü lisans ile geldiği için anakart kodları farklı oluyor.

Freedos aldım ama Windows 8.1 yükledim bilgisayara. UEFI ayarı var ve açık. Ama Secure Boot yok sadece. Oda kapalı. Onuda getirmenin bir yolu yok mudur? Bios sürümleride aynı. Farklı sürümler olsa anlayacağımda...