Lenovo Z570 One Key Recovery Sonrası Durum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmethz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
original

girizgah:
şimdi ben bilgisayarımı güzel güzel kullanıyordum amma gündüz amma gece fakat lanet olası lenovo harddiske çerçeve yapmış cyi 400küsür gb dyi 30gb bölmüş ben de zamanında c diskini daraltıp 100gb yapıp d diskini 300lere getirdim. :closedeyes:
bölümün tablosu değiştiği için one key recovery (tek tuşla fabrika ayarlarına yükleme arayüzü) aktif olmadı, ben de lenovo forumları vs. alt üste getirip gizli oem bölümünü aktif hale getirip fabrika ayarında yedeğe geri yükleme yapmayı başardım.:blink:
fakat çoluğumuz var çocuğumuz var lenovo recovery harddiski kesmiş biçmiş d diskindeki dosyaları da uçurmuş cyi tekrar 400gb dyi 30gb tekrar bölmüş :crying:

şimdi can alıcı noktaya geliyorum;
a) şimdi ben tekrar cyi daraltıp dyi genişleteyim mi yoksa önce veri kurtarma programını çalıştırıp daha sonra mı bölüm boyutunu değiştireyim?
b) hangi veri kurtarma programıyla efektif sonuç alırım zaman/dosya kalitesi bakımından?
c) bu lanet tuş hala çalışmıyor güya fabrika çıkışa döndük bunun püf noktası var mıdır?

tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum :unsure:

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
verilerini kurtarmak istiyorsan üstüne çok fazla veri yazmadan iyi bir program ile denemelisin yalnız fabrika ayarlarına dönünce hdd yi biçimlendirmiş olma ihtimali yüksek bu da verilerin kurtarılma olasılığını azaltır.

Yinede denemekten bir kaybın olmaz.

emre4234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
girizgah: şimdi ben bilgisayarımı güzel güzel kullanıyordum amma gündüz amma gece fakat lanet olası lenovo harddiske çerçeve yapmış cyi 400küsür gb dyi 30gb bölmüş ben de zamanında c diskini daraltıp 100gb yapıp d diskini 300lere getirdim. :closedeyes: bölümün tablosu değiştiği için one key recovery (tek tuşla fabrika ayarlarına yükleme arayüzü) aktif olmadı, ben de lenovo forumları vs. alt üste getirip gizli oem bölümünü aktif hale getirip fabrika ayarında yedeğe geri yükleme yapmayı başardım.:blink: fakat çoluğumuz var çocuğumuz var lenovo recovery harddiski kesmiş biçmiş d diskindeki dosyaları da uçurmuş cyi tekrar 400gb dyi 30gb tekrar bölmüş :crying: şimdi can alıcı noktaya geliyorum; a) şimdi ben tekrar cyi daraltıp dyi genişleteyim mi yoksa önce veri kurtarma programını çalıştırıp daha sonra mı bölüm boyutunu değiştireyim? b) hangi veri kurtarma programıyla efektif sonuç alırım zaman/dosya kalitesi bakımından? c) bu lanet tuş hala çalışmıyor güya fabrika çıkışa döndük bunun püf noktası var mıdır? tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum :unsure:
meraba dostum öncelikle senın yasadıklarını ben de daha önce yasadım bı kısmını yardımcı olabilmek adına bi keç bişley yazmak istedi. girizgah: öncelikle ben de sen gibi pc yı aldıktan sonra hddd yı kendi kafama göre boyutklandırdım.Ardından pc donanım olarak arızalnmaya başladı.Ben de yazılımsaldır dıye recovery yapmak istedim faksat gel gör ki hdd 750 gb ve D: ve E: bölümü ağzına kadar dolu diğer hdd lerim de dolu pc nin için dekileri bi yere de atamadım. Ardından bi hdd buldum taşıdım.Sonra senın ve forumlarda bir çok arkadaşın da sorduğu ve merak ettiği gibi Hdd yi kendi isteğimize göre bölümlendirdikten sonra Acaba D: ve E: deki verilerimiz siliniyor mu.Ben fabrika yedeğime döndükten sonra D: ve:E de bi kaç veri bıraktım bilerekten sonuçlarına bakmak için.Sonra Recovery proğramını çalıştırdığımda ne Hdd Bölümlemelerim eski haline döndü ne de D: ve E: deki verilerim silinmedi. Yani D ve E deki verilerime bişey oladı hiç bir şey silinmedi. Senin soruyna gelecek olursak da şimdi sende bölümleme sıfırlanmış nasıl olduysa olur bu elektronik aleltler bende olan sende olmayabilir aynı model marka kullandığımız halde. Şimdi; 1- Sen eğer bölümleme yapıldıktan sonra tekrar hiç bir şey yapma kesinlikle hdd ye veri ekleme veri eklersen eğer eski verilerinin üzerine yeni verilerin uyazılacağı için eski verilerini sağlam olarak kurtaramazsın. O yuzden hemen recovery proğramları ile önce verilerini kurtaracaksın. 2- Ne ile kurtaracağına gelirsek çok küçük bi türkçe dile sahip bir proğramımız var. Adı Recuva o proğramı ındırdıkten sonra istediğin şekilde verilerini alırsın eğer hdd ye bişey attıysan zaten kurtaracaklerının uzerı kırmızı ve yesıl sekılde gorunur kırmızıyı kurtaramazsın cunku onun uzerıne verıl yazılmıstır. 3-tuşun calışmıyor ise de şu vereceklerimi dene o zaman çalışacaktır. Öncelikle Başlat > Çalıştır’dan cmd.exe yi aç, ardından diskpart yaz,list disk,select disk 0 yap sendeki hdd ne yazıyorsa bendde pc de başka hdd yada usb olmadığından hdd 0 olarak görünüyor.se nde ne görünüyosa onu yaz. ardından list part yaz. oem bölümü 14 gb olur hangi numara verilmişse sende onun numarasına bak ve şunu yaz select part 3 bende 3 numara olduğu için 3 yazdım. Ardından set id=12 yaz ve 5-6 sn sonra sana bi onay mesajı gelicek cmd den sonra işlem tamam herşey bu kadar.