Lenovo y560p takılma sorunu

mkaytaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar, biraz önce teknik servisine yazdığım bir yazıyı sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Lenovo G560 sahibiyim size iki kez garanti süreci sonuna doğru servise gönderdim. ilk mavi ekran hatası ile gönderdim. anakart değişti diyerek geldi. iki gün sonra lcd nin aydınlatması bozuldu. önceki gönderdiğim garanti süreci eklenerek tekrar garantiye gönderdim. lcd değişti diye geri geldi. geldikten 4 gün sonra laptop hiç açılmaz oldu. tekrar aradım. garanti sürecini 2 gün ile kaybettiniz dediler. nasıl olur dedim bende. çağrı hattında görüştüğüm arkadaş bişeyler yapabileceğini söyledi ve haber beklememi istedi. aradan 4 gün geçti ne mail nede arayan soran vardı. ben tekrar aradım. çağrı merkezindeki arkadaş önceki görüşmeye ait hiçbir kaydın ve şikayetin olmadığını söyledi. durumu onada anlatmaya çalıştım ama başarılı olamadım. sonuç olarak. laptop bir mavi ekran hatası ile elimde patladı ve hiç açılmıyor. bunca görüşmeden sonra lanet olsun dedim ve tanıdığım bir arkadaşa tamire gönderdim. durumu onada anlattım. kendisi az önce aradı ve dediği şuydu. abi senin değişti dediğin anakart üzerinde bir sürü onarım yapılmış. bios dahil kondansitörler oynanmış, chipset üzerindede bir oynama var dedi. ha bunları niye yazıyorum; ben bir lenovo sevdalısı olarak bu sevdadan vazgeçerek kin ve nefret duymaya başladım. servis sürecinde ilgi alaka var. ama iki gün ile servis dışı bırakacak kadar insiyatifsiz elemanlarınız, parçayı değiştirip gönderdik diye sizi kandıran ve bizi zor durumda bırakan bir servisiniz var. bunları bilin istedim.

Mustafa Kaytazoğlu

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Türkiye'de o işlemler yapılmıyor. Yurt dışı bozuk olan anakartın malzemelerini onlar değiştiriyor makinalarla. Servislerde gerçekden anakart değişiyor.

muratyasar56

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar geçen ay LENOVO Y580 modelini aldım i7 8gb 2gb GTX660M ekran kartı 750 gb hardisk 2200 tl para verdim sizin bu yaşadığınız sorunu geçen haftadan itibaren bende yaşamaya başladım oyun oynarken veya nette video müzik dinlerken ekranda anlık takılma ve cızırdama oluyo seste dediğiniz gibi hardisktemi sorun eğer öyleyse yeni çıkan modelinde bu sorun nasıl devam edebiliyo yazıklar olsun verdiğim parayada lenovoyada
evet beyler uzun uğraşlar geçirmişssiniz. öncelikle geçmiş olsun. şimdi hepinizeki problemin ana sebebi kesinlikle lenovo'ya ait değildir. o yüzden karalama yapmadan aşağıdaki yazıyı okuyunuz.

Problem intelin b2 kod adlı chipsetinde. yani intel 6 nesil chipseti. Lenovo bu problemi geçen sene şubat ayında farkederek üretimi durdurmuştur.

büyük ihtimalleki açıklamalarda belirtiyor. problem donanımsal.

açıklamada anakart değişimi yaptıklarını ancak aynı sorun devam ederse, geri ödeme yapabileceklerinide izah etmişler.

sizde en kısa sürede müşteri hizmetleri ile irtibata geçerek ürünün tam tamirini olmuyorsa geri iadesini isteyebilirsiniz.

geri iade için değişim kartı adında bir sistem kurmuşlar

ayrıca şubat ayından sonra üretilen modellerde böyle problemin olmadığıda söyleniyor.

açıklama
http://www.lenovo.com/popup/web_statement.html

bu sorundan etkilenen modeller şunlardır.
Ideapad dizüstü - Y460P, Y560P, Z570, G470, G570, V370, V470, V570, B470, B570
IdeaCentre masaüstü - K330, K330A, B520

Lenovo Supports Customer to Fix Intel 6 Series Chipset Error

Following Intel's announcement confirming a design issue in their recently released support chip, the Intel 6 Series, Lenovo will be putting in place a special service program that will enable customers who purchased affected PCs to receive a system board replacement free-of-charge, as soon as those parts become available. Details of the special service program will be available on the lenovo support page within the next 15 days. Please go to
www.lenovo.com/support for further information.
Lenovo wants to reassure its customers that it is safe to use their Idea-branded PCs with Intel 6-series chipsets, and that customers' data is not threatened by this issue. Lenovo also wants to reassure its customers that the probability of failure in these Intel system boards is very low, and estimated to be no greater than five percent over three years, well within industry averages for system board failure rates. As a result, the large majority of Lenovo customers will continue to use their new Lenovo PC with Intel 6 Series chipset with no evidence of failure.
Possible Lenovo models affected may include the latest generation of IdeaPad laptops and IdeaCentre desktop PCs, including:
Ideapad laptop - Y460P, Y560P, Z570, G470, G570, V370, V470, V570, B470, B570
IdeaCentre desktop - K330, K330A, B520
Of these, we have shipped a limited number of units with the affected Intel chip worldwide. As of February 1, 2011, Lenovo has stopped shipping all products with an Intel 6 Series chipset.
Lenovo is working with Intel on the technical details and we will have further updates as appropriate. In the meantime, we want to reassure our customers that Lenovo stands behind its products, and we will do whatever it takes to maintain our customers' satisfaction. If any customer is not satisfied with the system board replacement program, we will work with our customers to **** an alternative remedy, including a full refund.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Arkadaşlar geçen ay LENOVO Y580 modelini aldım i7 8gb 2gb GTX660M ekran kartı 750 gb hardisk 2200 tl para verdim sizin bu yaşadığınız sorunu geçen haftadan itibaren bende yaşamaya başladım oyun oynarken veya nette video müzik dinlerken ekranda anlık takılma ve cızırdama oluyo seste dediğiniz gibi hardisktemi sorun eğer öyleyse yeni çıkan modelinde bu sorun nasıl devam edebiliyo yazıklar olsun verdiğim parayada lenovoyada

Bazen Bios update yapılınca düzeliyor

muratyasar56

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios update nasıl yapılır lenovoda bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler bende de aynı sorunlar var vede 2 kez gonderdım anakart degıstı ama hala aynı sorun devam edıyor 3 kez gıdecek bunun yetkılısı kımyaa yokmu bılen ne bu kardesım

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sorun antivürüs yazılımı diye sakın düşünme bende kıs kullandım ve hiç kasmadı bunun haricinde yüklediğin bir yabancı yazılım bilgisarayını zorluyor olabilir bunlara baktınmı?