Lenovo S145 81UT0017TX

Bu konuyu okuyanlar

Rıdvan Atmaca

Öğrenci
Katılım
29 Nisan 2019
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
7
Puanları
3
Merhaba arkadaşlar. Senelerdir Grundig GNB 1588 i5 kullanıyorum. Aslında zamanına göre çok iyi ve bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşatmadan beni getirdi. Hatta bazı ayarları kısarak GTA V bile oynadım zamanında. Ancak artık ağırlaşan programlar bu bilgisayarı çökertti. Aynı anda Premier Pro ve Chrome'u bile aynı aynda açamıyorum. Son zamanlarda birini bile açamaz oldum. Batarya ile ilgili sorunlar da çıkmaya başladı. Artık yeni bir bilgisayar almam gerekiyor. Bugün Epey'e girdim ve birkaç araştırma yapmaya başladım. Karşıma Lenovo S145 81UT0017TX çıktı. İyi bir bilgisayara benziyor. Bunun emektardan yazarken duygulanmıyor da değilim ?
Ancak ekran kartının olmaması beni bir şüpheye de düşürdü. Onun haricinde kafama yatan bir bilgisayar. Zaten en fazla 4500₺ civarlarında bir cihaz arıyordum. Bu bilgisayar hakkında bilgisi olan veya tavsiye verecek olan var mıdır? Belki başka bir cihaz da önerebilirsiniz.
 

Mehmet Aldemir

Müdavim
Katılım
18 Nisan 2020
Mesajlar
1,585
Reaksiyon puanı
712
Puanları
113
Yaş
21
Vega grafik ne kadar intel grafik ten iyi olsada harici ekran kartı olmadığı için ağır proglamlarda ve ağır oyunlar sorun yaşarsın yani ağır oyunları oynayamazsın ağır proglamlarıda kaldırıcanı pek sanmam entegre grafik olduğu için onun dışında işini göürü hafif proglamlar ağır olmayan oyunları oynarsın bu arada istersen ben senin için bi bakıcam harici grafikli varmı diye 4500e kadar bide işlemci ve ekran kartı markası fark eder mi 2 tane buldum harici grafiki istersen bakabilirsin :


 
Son düzenleme:

Rıdvan Atmaca

Öğrenci
Katılım
29 Nisan 2019
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
7
Puanları
3
Şimdi benim kullanış amacım şu:
Oyun olarak yüksek oyun sadece GTA V var. Onu da çok sık oynamıyorum. Orta ayarlarda oynamak yeterli olur. Sadece donma kasma çok olmasın önemli olan o. Olacaksa da çok can sıkmasın. Daha önemlisi Chrome'da bazen yeri geliyor 10 sekme açabiliyorum. Chrome'da 7 tane eklenti kullanıyorum. Burada bana sıkıntı yaşatmasın.
Bunun yanında Premiere Pro'da düzenleme yapıyorum. Burada benim için çok fazla sıkıntı yaşatmasın yeterli. Onun dışında çok da fazla sistem zorlayan iş yapmıyorum. Ama vaktimin çoğunluğu Chrome'da geçiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buna göre bilgisayar önerilerine açığım. Benim için marka önemli değil. Sadece en az 8GB RAM olması ve depolanmasının da iyi olması önemli. Bir de ekranı 1920×1080 olmalı. Bazen ekran kaydı yapabiliyorum çünkü. Diğer çözünürlükler pek iyi durmuyor.
 
Üst