Lenovo ideapad z500 59-367617 1750-1800 Tl

`ScyLax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar merhabalar bu pc hakkında iyi ya da kötü yorumlarınızı bekliyorum. . Bataryası 4 hücreli ve gömülü. .bunun bi zararı olur mu ? Geriye kalan diğer özellikleri bana göre güzel özellikle ekran kartı 2.sinif bi ekran kartı.
Benim bu notebook dan istediğim şeyler autocad i kasmadan sorunsuz çalıştırması pes 2014 ve gelecek serilerini açabilecek kapasitede olması..ve birkaç fps tarzı online olan oyunları kasmadan oynatması...

http://www.sadecenotebook.com/lenov...-ghz-6-gb-1-tb-2-gb-vga-156-freedos-pmu253572

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sadecenotebook.com dan verdiğiniz laptopu satın aldım yaklaşık 2 ay önce.

Artı yönlerine gelirsek

Bu cihazı almadan önce geçen yıl kullandığım dell inspirion n5110 kullanıyordum işlemci ram vs aynı sadece ekran kartı farkı vardı onu da 1650 tl ye almıştım. Fakat lenovo ile dell arasında büyük malzeme kalitesi farkı var. Ayrıca lenovo güncel GPU lar kullanırken dell hep bir adım geriden geliyor. Malzeme kalitesi derken lenovonun sadece metal değil plastik kasaları da daha kaliteli

z500 ün metal kısmı sadece klavye alt kısmı yani gözünüzün önündeki kısım arka kapak ve alt kısım plastik fakat iyi kaliteli bir plastik.

Cihaz gerçekten çok stabil , direk Windows 8.1 kurdum ve bir kaç deneme yaptım.

Call of duty ghosts , cs go , mirror's edge son grafikte sıkıntısız çalışıyor. çözünürlükte ekran ile aynı.

Yine ekran paneli dell den daha kaliteli pixel sayısı aynı olmasına rağmen daha yumuşak gibi gözüküyor. Ekran parlamayan ekran güneş ışığında kullanmadım farkını bilmiyorum.

Klavyeye alışmak çok kolay AccuType klavye güzel fakat tuşlara bazen yani 1 paragrafta 1-2 harf basmadığı oluyor biraz güçlübasmak gerek yada tam tuşun ortasına.

Cihaz dahili 6 gb ram ile geliyor güncellemeye gerek yok , işlemci ekran kartı da mükemmeel asında yükleme ve açılma süreleride gayet iyi ama midalı geçmiş CD-DVD romu sökerek SSD takmak cihaza yapılabilecek tek upgrade şuanda.

Cihazı uzun yıllar kullanacak olanlar da Maksimum Bellek Boyutu (bellek türüne bağlıdır) 32 GB
32 gb a kadar upgrade edebilirler bu işlemci sayesinde.

kaliteli bir 16 ve SSD baya baya bi 5-6 sene belki daha fazla götürür tabi o zamana kadar program oyun ve grafiklerin istekleri çok çok artmaz ise.

`ScyLax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Sadecenotebook.com dan verdiğiniz laptopu satın aldım yaklaşık 2 ay önce.

Artı yönlerine gelirsek

Bu cihazı almadan önce geçen yıl kullandığım dell inspirion n5110 kullanıyordum işlemci ram vs aynı sadece ekran kartı farkı vardı onu da 1650 tl ye almıştım. Fakat lenovo ile dell arasında büyük malzeme kalitesi farkı var. Ayrıca lenovo güncel GPU lar kullanırken dell hep bir adım geriden geliyor. Malzeme kalitesi derken lenovonun sadece metal değil plastik kasaları da daha kaliteli

z500 ün metal kısmı sadece klavye alt kısmı yani gözünüzün önündeki kısım arka kapak ve alt kısım plastik fakat iyi kaliteli bir plastik.

Cihaz gerçekten çok stabil , direk Windows 8.1 kurdum ve bir kaç deneme yaptım.

Call of duty ghosts , cs go , mirror's edge son grafikte sıkıntısız çalışıyor. çözünürlükte ekran ile aynı.

Yine ekran paneli dell den daha kaliteli pixel sayısı aynı olmasına rağmen daha yumuşak gibi gözüküyor. Ekran parlamayan ekran güneş ışığında kullanmadım farkını bilmiyorum.

Klavyeye alışmak çok kolay AccuType klavye güzel fakat tuşlara bazen yani 1 paragrafta 1-2 harf basmadığı oluyor biraz güçlübasmak gerek yada tam tuşun ortasına.

Cihaz dahili 6 gb ram ile geliyor güncellemeye gerek yok , işlemci ekran kartı da mükemmeel asında yükleme ve açılma süreleride gayet iyi ama midalı geçmiş CD-DVD romu sökerek SSD takmak cihaza yapılabilecek tek upgrade şuanda.

Cihazı uzun yıllar kullanacak olanlar da Maksimum Bellek Boyutu (bellek türüne bağlıdır) 32 GB
32 gb a kadar upgrade edebilirler bu işlemci sayesinde.

kaliteli bir 16 ve SSD baya baya bi 5-6 sene belki daha fazla götürür tabi o zamana kadar program oyun ve grafiklerin istekleri çok çok artmaz ise.

Hocam pil konusunda yorumunuz var mı?
Ayrıca yorumlarınız için çok teşekkür ederim

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
pil lenovo energy managament sayesinde 5 saat görüyor.
fakat biraz kurcalama ile 6küsür görür sanırım.

sanaldarbe67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu an kullandığım ve buraya yazdığım makina :)
bluotoot (veya her ne haltsa :) ) çalışmıyor
call of duty crysis gibi oyunların son sürümlerinde arada bir kasıyor
ama fazla ısınmıyor
pili de çabuk bitiyor
ve bazı oyunları (windows 8den olsa gerek) açmıyor .
ha bir de ben 1600e almıştım 2 ay önce :)

`ScyLax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
şu an kullandığım ve buraya yazdığım makina :)
bluotoot (veya her ne haltsa :) ) çalışmıyor
call of duty crysis gibi oyunların son sürümlerinde arada bir kasıyor
ama fazla ısınmıyor
pili de çabuk bitiyor
ve bazı oyunları (windows 8den olsa gerek) açmıyor .
ha bir de ben 1600e almıştım 2 ay önce :)

Ciddi olamazsın