Lenovo G550 Sebepsiz (Bence) Kapanmalar!

efsanevidemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese Merhabalar
Bilgisayarım son günler kapanmaya başladı.Hw monitor'den ss aldım ama usta birisine göstermedim bana normal gibi geldi.İlk açışda 20 dk sonraki 5 sonrakidinde 1 dk dayandı (ciddiyim şifremi girdim kapandı) İçini açtım temizledim hardisk ısınmıştı soğuttum. Genelde oyun oynarken oluyor sorun nedir sizce ?
LYOnjo.jpg

Windows 7 64 Bit
4 Gb Ram
İntel Core 2 Duo CPU 2.13Ghz P7450

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bu tip arızalarda rasgele söylenebilecek tek çözüm ısınmadan kaynaklanan termal temizliktir ama onu yaptığınızı ele alırsak bişey söylemek gereksiz konusmak olur. arıza tespiti yapmak lazım bu konuda. bilgisayarların ani kapanıslarının bi çok sebebi vardır. en basit haliyle siz ekran kartı diye düşünürken şarj soketinden bile çıkabiliyor bu durum. bence teknik destek alsanız çok yerinde olur.

efsanevidemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Termal macun şahsen hiç yaptırmadım bilgisayarcıya götürmüştüm önceden belki o zaman sürmüşlerdir ekran kartın fazla ısınıyor olabilir çünku genelde oyun dayken kapanıyor anlaşılan kontrol zamanı gelmiş

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Son olarak birşey diyeceğim dizüstü olduğu içinmi bilgisayar bilmiyorum ama ekran kartı yok yani açılacak yerlerinde yok bilgisayardan çok anlamadığım için açmak istemedim.Ram,İşlemci,Fan bunlar var açılan yerde (benim anladığım yerler iki parça daha var anlamadığım)

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
:yes: notebookların ekran kartları anakart üzerine entegrelidir. soğutucu bloğu kaldırmadan göremezsiniz. zaten daha önce hiç notebook sökmediyseniz kalkışmayın bile. makineye zarar verebilirsiniz.

bence sorunun ısınma sorunu. termal macunların ve fan bloğun temizlendiğinde sorunun düzelecektir.

iyi günler.

asir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selemlar bende lenovo G50 var mail ru sohbet programında kamera gönderiyorum onlar beni görüyor fakat ben onları göremiyorum yardımcı olurmusunuz çok sevinirim

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Termal macun şahsen hiç yaptırmadım bilgisayarcıya götürmüştüm önceden belki o zaman sürmüşlerdir ekran kartın fazla ısınıyor olabilir çünku genelde oyun dayken kapanıyor anlaşılan kontrol zamanı gelmiş

Son olarak birşey diyeceğim dizüstü olduğu içinmi bilgisayar bilmiyorum ama ekran kartı yok yani açılacak yerlerinde yok bilgisayardan çok anlamadığım için açmak istemedim.Ram,İşlemci,Fan bunlar var açılan yerde (benim anladığım yerler iki parça daha var anlamadığım)
garantisi devam ediyorsa servise gönderin böyle durumu açıklayan bir not ekleyin onlar üstesinden gelirler
büyük ihtimal termal macun yenileyip temizlerler
garantisi devam etmiyorsa da bir ilk yapıp elinize tornavida alıp açabilirsiniz :) hiç açmazsanız öğrenemezsiniz nasıl açılır değil mi :) ama buna cesaret edemezseniz servis yolu gözüküyor :)

selemlar bende lenovo G50 var mail ru sohbet programında kamera gönderiyorum onlar beni görüyor fakat ben onları göremiyorum yardımcı olurmusunuz çok sevinirim
flash öğesi sanırım adobe flashı güncelleyin belki düzelir kullanmadığımız birşey olduğu için pek birşey söyleyemeceğim

Down2743

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugün bir arkadaşımın LENOVO G550 LAPTOPUNUN ANİDEN KAPANMA SORUNUNU ÇÖZDÜK. Yabancı forumlarda araştırdım ve bir youtube videosunda fana bağlı bakır çubuğun üstüne kağıt koyarak sorunu çözdüğünü gördük.Denedik ve oldu arkadaşlar..Şaşkınız...Youtube adresi
arkadaşlar lütfen saçma demeyin ve deneyin lütfen...Elimden geldiğince tüm forumlarda paylaşacağım Allah rızası için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar bu yotube videosundaki çözümü tam açıklayamıyorum ama bizde oldu...Cevabı şu olabilir...Açılıştan sonra ısınma artınca bakır çubuk genleşip teması mı azalıyor acaba?...Neyse arkadaşlar bakır çubuğun üstüne kağıt sıkıştırıp koymayı denedikten sonra coretempten bakın 2 işlemci çekirdeği de gayet stabil ve beraber inip çıkıyorlar dereceleri...83 dereceye falan çıktığı halde kapanmadı laptop...BFME 2 ile saatlerce ultra ayarlarda denedik....

Son düzenleme: