Lenovo g5070 upragade

BlueRica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Merhaba ,
Ben laptopumu yeni aldım şuanlık bir sıkıntım yok herhangi bir kasma görmedim notebook'umda soruma geçmeden önce sistem özelliklerini yazayım daha açıklayıcı olur ;

Marka Model : LENOVO G5070 59-431728

İşlemci : İNTEL İ7 4510U
Ekran Kartı : AMD R5 m230 (2GB) - PAYLAŞIMSIZ , İNTEL GRAFİK AİLESİ (2GB)
Ram : 6 GB (16 Gigabayt'a kadar destekli) - DDR 3 1600 MHZ
Hdd : 500 GB + 8 gb ssd

Sorum şu laptopumdaki 6 GB (4+2) ramlardan 2 olanı çıkarsam onun yerine 8 GB KİNGSTON HYPERX taksam bir artış görürmüyüm yada performansı bir nebzede olsa üst düzeylere taşıyabilirmiyim. Garantisi var daha alalı 1 ay oldu ve aklımda sırf bu düşünce var diye bu laptopu aldım . LENOVO Yetkili servisini aradım ve arkada kullanıcılar için ufak bir kapak yaptık dediler ramlari oradan dikkatli bir şekilde değiştirirseniz garantide bir problem olmaz dediler ve baktığımda orada herhangi bir bandaj yada garanti etiketi yok . Yardım Ederseniz çok sevinirim.

BlueRica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yokmu yardim edebilecek kimse ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
yokmu yardim edebilecek kimse ?

Ederse oyunlarda fark eder. Fakat ekran kartınız iyi olmadığı için ve fazla performans göstermeyeceği için var olan vramler ve 6 gb ram yetecektir. 2 gb ram gereksiz olur. 630m ile 6 gb ve 8 gb testleri yaptık fps artışı sağlamadık sadece işlemci upgradesinde performans artışı sağladık. Kısacası 2 gb farkını anlamak için iyi bir ekran kartına sahip olmanız gerekiyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
4+8 iyi olmaz muhtemelen 8gb destekliyor 4+4 daha iyi olur.

BlueRica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ederse oyunlarda fark eder. Fakat ekran kartınız iyi olmadığı için ve fazla performans göstermeyeceği için var olan vramler ve 6 gb ram yetecektir. 2 gb ram gereksiz olur. 630m ile 6 gb ve 8 gb testleri yaptık fps artışı sağlamadık sadece işlemci upgradesinde performans artışı sağladık. Kısacası 2 gb farkını anlamak için iyi bir ekran kartına sahip olmanız gerekiyor.

Aklımda şu var yapmışken biraz iyisi olsun diyip 16 GB a çıkarmayı düşünüyorum Ramları yani sizin dediğiniz kadar kötü mü olur yoksa normalden baya farkı olurmu oyunlarda veya internette surfde ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

4+8 iyi olmaz muhtemelen 8gb destekliyor 4+4 daha iyi olur.

16 Gb ' a kadar destekliyor .

Ayrıca alacağım ramda Resimde görünendir.
Bilgisayar_4051394.jpg

2x8 Olarak Düşünüyorum . Eğer Ciddi Bir Artış olucaksa oyunlarda akıcılık vb veya başka ofis yazılımlarında gerçekten bunu yapacağım bilgilerinizi bekliyorum .
Ve ayrıca Lenovonun kendi programında 4 Adet boş slot olduğu gözüküyor , İçini açıp bakmadım .

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
o zaman 8+8 al 12gb standart dışı hertürlü soruna gebe 4-8-16 doğrusu.

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Aklımda şu var yapmışken biraz iyisi olsun diyip 16 GB a çıkarmayı düşünüyorum Ramları yani sizin dediğiniz kadar kötü mü olur yoksa normalden baya farkı olurmu oyunlarda veya internette surfde ?

16 Gb ' a kadar destekliyor .

Ayrıca alacağım ramda Resimde görünendir.
Bilgisayar_4051394.jpg

2x8 Olarak Düşünüyorum . Eğer Ciddi Bir Artış olucaksa oyunlarda akıcılık vb veya başka ofis yazılımlarında gerçekten bunu yapacağım bilgilerinizi bekliyorum .
Ve ayrıca Lenovonun kendi programında 4 Adet boş slot olduğu gözüküyor , İçini açıp bakmadım .

Hocam bende de i5'li olan modeli var g5070'in o 4 tane ram slotu var diyor ama normalde 2 slot var youtube da videolarına bakabilirsin. Bu arada hayırlı olsun.

BlueRica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sence Performans Optimum olurmu yani tam anlamıyla sistemi kullanabilirmiyim , ram 6 gb ken Birde orda 16 gb 'a kadar destekli yazıyor ben sisteme yetmediini düşünüyorum

azosial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sence Performans Optimum olurmu yani tam anlamıyla sistemi kullanabilirmiyim , ram 6 gb ken Birde orda 16 gb 'a kadar destekli yazıyor ben sisteme yetmediini düşünüyorum

Konu açılalı baya olmuş. Cok kuvvetli program ve oyunlarda belki. Ama en azından suan boşuna külfet olacaktir.