Lenovo fan sorunu

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
arkadaşlar bende lenovo y560p var dün gece css oynarken oyunda kasmaya basladı 50-60 fps lere düşüyor aniden önce anlayamadım sorunu herşey normal görünüyordu en son artık merak ettim gpu caps w. ile sıcaklığına baktığımda 66 dereceyi geçmeyen gpu 88 derecedeydi :scared:
altında thermaltake'in soğutucusu vardı hemen herşeyi kapatıp arka kapağı çıkardım ve tekrar başlattım bilgisayarı ama fan dönmüyordu biraz bekledim hala dönmüyor sonra türk usulü elimle hafif dokundum :mrgreen: ve birden parmağımı koparacak kadar hızlı dönmeye başladı şuan sorunum yok ama neden durmuş olabilir ??? bi fikri olan varsa paylaşsın hiç sorun çıkarmazdı.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Fan tozlanmaya başlamış olabilir.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
fanın olduğu kısımda fazlasıyla toz birikmiştir ve fanın çalışmasını engelliyordur temizle orayı düzelir muhtemelen

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
fanın olduğu kısımda fazlasıyla toz birikmiştir ve fanın çalışmasını engelliyordur temizle orayı düzelir muhtemelen
hocam gayet temiz filtresinide her hafta temizliyorum toz falan da yok o yüzden sormak istedim zaten

--- Mesaj Güncellendi ---

ayrıca şuan çalışıyor süper enerji tasarrufunda ısınmadığından fan 15 snye calısıp duruyor ve zaten sadece gece 2-3 saat çalışıyor bu kadar toz olması baya zor.
88 derece yine iyi yırmışım gibi geldi 1 saat boyunca anlamadım oyundaydım :D