Leman dergisine Başbakan Erdoğan darbesi!...

aliihsangs12

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Leman 30 Ocak'taki Erdoğan karikatürü için Başbakan'a tazminat ödeyecek.İşte o karikatür...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yayımladıkları fotomontaj bir fotoğraf ile ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' gerekçesiyle açtığı davada, Leman dergisinden, 4 bin YTL manevi tazminat kazandı.
Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada yargıç Yaşar Eren, Leman dergisinin, Başbakan Erdoğan'a yasal faiziyle birlikte 4 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Leman dergisinin 30 Ocak 2008 tarihli nüshasının kapağında yayımlanan fotoğrafın, Erdoğan'a ait gerçek bir fotoğraf olmadığı ve fotomantaj olduğu belirtilmişti.

Kaynak

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bence gayet de güzel olmuş kapak. :D

Ama neyse, Başbakan'a saygısızlık etmeyelim. :)

Tabii ki onu da anlamak lazım. Kültürler aynı ülkede yaşarken bile farklı olabiliyor. Onun zihniyetine göre bu ayıp. :)

olympus41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslında Başbakan da hata bunun gibi mizah yaptığını zannedip aklı iki bacağının arasaında olan embesilleri muhatab alıp dava açıyor prim yaptırıyor.

Bence gayet de güzel olmuş kapak. :D

Ama neyse, Başbakan'a saygısızlık etmeyelim. :)

Tabii ki onu da anlamak lazım. Kültürler aynı ülkede yaşarken bile farklı olabiliyor. Onun zihniyetine göre bu ayıp. :)

Onun bunun zihniyetimi var ya. Yani sokakta biri size bu hareketi yapsa ayıp olarak görmeyip gülüp geçecekmisiniz.

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eleştiriyle hakaret arasındaki ince çizgi herkese göre değişir Başbakan dawa açmış mahkeme de hakaret olarak kabul etmiş we tazminat vermiş bu bana göre eleştiriyse sanane bu bana göre hakaretse sanane yetkili olan kim bu ülkede ? mahkemeler ;) bize anca eleştirmek kalır

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Arkadaşlar bahsettiğiniz insan T.C. Başbakanıdır seversiniz veya sevmezsiniz o sizin özgür iradenizdir ama bir başbakandan bahsederken yorumlarımıza dikkat edelim. Sokaktaki arkadaşınızdan bahsetmiyorsunuz. Lütfen daha dikkatlio olalım.

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bahsettiğiniz insan T.C. Başbakanıdır seversiniz veya sevmezsiniz o sizin özgür iradenizdir ama bir başbakandan bahsederken yorumlarımıza dikkat edelim. Sokaktaki arkadaşınızdan bahsetmiyorsunuz. Lütfen daha dikkatlio olalım.

sonuna kadar katılıyorum...:):icon_:

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Düşünce özgürlüğü diye birşey var.Ben orada kendi görüşümü belirttim. Sizce sokaktaki arkadaşımla , başbakan eşit değilmi. İster başbakan olsun ister cumhurbaşkanı. Kimse kimsenin düşüncesine karışamaz. Hem burada ki saygısızlık ne ? Başka ülkelerdeki başbakanlara ne yapıldığını söylemek mi şuç ? Yoksa başbakanı eleştirmek mi ? Yoksa takım tutar gibi parti tuttuğunuzdan mı böyle oluyor ?

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
K-C Senin yaptığın yorumu silmemin nedeni sakıncalı bir yorumu alıntı yapmandı. Tabiki özgür bir üklede yaşıyoruz yalnız eleştirinin dozuda önemli bu anlamda. Burda forumu ve sitemizi zor duruma sokacak bir yoruma izin veremem...

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
( Alıntı yaptığım yoruma ) O zaman burada ki saygısızlık ne ? Başka ülkelerdeki başbakanlara ne yapıldığını söylemek mi şuç ? Yoksa başbakanı eleştirmek mi ?