Led Ekran Televizyon Tavsiyesi ?

DoZy3234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba SDN Dostlarım ;

Piyasada çok çeşitli ürünler mevcut.Özellikleri de birbirleri ile uyuşmamakta.
Uzun arayışlarım sonucunda Samsung Markasına taliplisi gözüküyorum.
En çarpıcı özelliği ise bütün Tv de kullanılan malzemeleri kendi üretmesi olmuştu benim için.
Özellikle 2011 model ürünleri gerek dizaynı olsun gerek çerçevesi çok hoş durmakta tercihimdir...

Ben Aşağıdaki Samsung ürün kodları arasında gidip geliyorum :

UE32D5500 80 LED Tv
UE37C5100 94 LED Tv
UE32C6000 81 LED Tv

Bu ürünleri alan alıpta memnun kalan varsa,
Birde bunların paralel bir şekilde Türkiye ye getirildiğini duydum orjinal Türkiye Samsung garantisi kapsamında değilmiş sanırım.Bunlar nereden getirtiliyor :confused1:

Bilenler önerileri ve bilgileriyle beni aydınlatırsa bu konuda sevinirim teşekkürler...

Not bütce : 1-1,5 :)

DoZy3234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
! Satın aldığınız ürünlerin üretim hatalarına karşı tüm yetkili servisler tarafından garantili olması için mutlaka distribütör ürünleri olması gerektiğini biliyor musunuz?
! Paralel ithalat ürünlerini tercih ettiğiniz takdirde gerektiğinde markaların yetkili teknik servislerinin garantilerinden faydalanamaz, sadece ithalatçı firmanın servis olanaklarından faydalanabilirsiniz.
! Bu nedenle fiyat mukayesesi yaparken GARANTİ kapsamında alacağınız hizmetleri mutlaka araştırınız!
! KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır.

İbarelere de bir bakın resmen biz karışmıyoruz diyorlar sorunum bunlar.Televizyon güzel de :)

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Biz samsung lcd almıştık ocak'ta sanırım, teknosa'dan iyi indirimdeydi 40" bizimki.1.800 den 1.399'a düşmüştü ondan almıştık gayet iyi. :D Hepsine baktım ama şimdi yanlış bir şey demek istemiyorum, sonra vebali bana kalmasın diye. :) Daha iyi bilen biri uğrarsa daha yararlı bilgiler verebilir, güzel seçim yapmışsın bu 3'ünden sonrası daha bilgili birinin vereceği bir cevaptır.Görünce gelirler zaten, şimdiden hayırlı olsun. :)

DoZy3234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok Teşekkürler alan veya deneyimleriyle ilgili bilgi veren olsa çok iyi olacak.Türkiye bu sektörü hala geriden takip ediyor.birde paralel ithalat diye birşey çıkarmışlar.Tabi ülkemiz ürünleri kendi getiremiyor sanırım başkalarına getirtiyor bu da bir fiyasko.
Tabi birde şöyle bir durum var ürünlerle ilgili özellikleri göremiyor, ne aldığımızı bilmiyoruz çalışanlara sorunca ; Full HD var mı var Led mi led birde yeni geldi :D bu lafları duymaktan bıktım.Vatana paralel ithalatı sordum bizim bu konu hakkında bilgimiz yok denildi.Bilene de yönlendirmiyorlar demek kimse bilmiyor ne kıt insanlarımız var.Neyse bekleyiş içindeyim.

Full HD Computer Game oynamak istiyorum :lol:

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Bende kablom eksik kablo alayım bağlayacağım pc'yi. :D Konsol da takılıyorum ama pc de nette takılmak istiyorum. :D :D

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
salonunuzun büyüklüğüne göre lcd almanızı öneririm, tvyi rahatça izlemeniz için en az 4 metre uzaktan izlemeniz gerekir.. D5500 için söylenecek ultra slim ve 100 hz.. vatancomputerde bu aralar indirim var.. 1300 e geliyor.. ikinci tv 94 ekran ama 100 hz değil, 50 hz.. illa ekranım büyük olsun diye hz den vazgeçmemelisin.. üçüncü tv de 100 hz..
eski bir bestbuy çalışanı olarak bana kalırsa samsungdan şaşma (sonyciler kızmasın :D )

ilk tv 80 ekran, üçüncü tv 81.. ikisi de 100 hz.. arasındaki fark tv nin çerçevesi.. samsung zaten kontrastı söylemiyor, mega yada ultra kontrast diyip geçiyor. tam bir rakam yok.. yerinde gidip görmelisin ikisini de.. ikinci tv ise 94 ekran olup 50 hz...

bence 100 hz bir led için iyidir.. 80 yada 81 den birini seçmelisin..(ben olsam öyle yapardım)

media oynatıcılarını test etmek istiyorsan kesinlikle 1080p film götürüp bakmalısın takılma olup olmadığına..

yukarıda da dediğim gibi vatanda indirim var.. sitesine uğramalısın.. hem hepsiburadadaki gibi bir sorunla karşılaşmazsın.. fatura 2 yıl garanti yerine geçer ve samsung servisi gelir imzalar ve tvyi tanıtır..

iyi günlerde kullanman dileğiyle..

DoZy3234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler bende öyle düşünmüştüm ben UE32D5500 dan yanayım fakat gözüme küçük geliyor bu özellikte büyükler ise çok pahalı .Evet ben bu ürünü Vatan" dan gördüm ve gittim baktım girişe koymuşlar yanındakiler çalıyor fakat kendisi çalışmıyordu :D nasıl bir desadüf ise çalışır halini görmedim yani.Bakalım nasip kısmet.İnşallah aynı fiyata büyük boyutu çıkar da hiç düşünmem gözüme çok küçük gözüküyor.Evde karşısına geçip simülasyon oynayacağım :D

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
50hz mı bedavaya verse cope atarım gozlerı bozucak

DoZy3234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet bende aynı görüşteyim o kadar para veriyorsun alacaksan iyisini al mantığı vardır bizde de tv nin aciliyeti mi olur :) beklemekteyim saten Smart Tv ler çok güzel birde dizaynları favorim çerçevesizlerden yana...

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
32c6000 güzel bir tv bulabilirseniz alın 100 hz tabiki daha iyi fakat bugüne kadar, ki bugünde dahil çok büyük bir kesim 50hz kullanıyor söylentiler çok ciddi şekilde doğru olsaydı şu an koca bir millet fikizi olarak kör dolaşır önünü göremez duvarlara çarpardı (Mecazi anlamda milletimizin kesin %50'si ve biraz daha fazlası kör) : ) standart dizi izleyicisiyseniz 50hz yeter,hd aboneliğim var, maç izler, hareketli sahnelerde daha az titreyen bir görüntü isterim derseniz 100hz daha iyidir.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
arkadaşa 100 hz öneriyorum.Ama 50 hz almıstım ben bilmeden bizimkiler almıslar benden habersiz hdmi kablosuyla 60hz olarak görünüyor :D

Xpress

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
80 cm olan model iyi bi model , çerçevesi çok ince olduğu için insanın gözünde hoş bi görüntü uyandırıyo :) 81 cm olana da lafım yok oda kaliteli makine :) ikisinden birini seç ama sakın 50 hz alma! :)

DoZy3234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
32c6000 güzel bir tv bulabilirseniz alın 100 hz tabiki daha iyi fakat bugüne kadar, ki bugünde dahil çok büyük bir kesim 50hz kullanıyor söylentiler çok ciddi şekilde doğru olsaydı şu an koca bir millet fikizi olarak kör dolaşır önünü göremez duvarlara çarpardı (Mecazi anlamda milletimizin kesin P'si ve biraz daha fazlası kör) : ) standart dizi izleyicisiyseniz 50hz yeter,hd aboneliğim var, maç izler, hareketli sahnelerde daha az titreyen bir görüntü isterim derseniz 100hz daha iyidir.

32c6000 Gold da 50/100/200 Hz olarak geçiyor doğru mudur bu ? hemde fiyatı da fena değil ?

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar devir teknoloji devri ya teknolojiye ayak uyduracağız yada tüplü tv lere devam edeceğiz.Madem bir televizyonu yılda 1 kez değiştiremiyorsak vede yılda milyonlarca Tv türü üretiliyorsa bize düşen bunların içinden 1 tanesini alıp evladiyelik ( ölene kadar ) :) kullanmak olacaktır.

Bir broşürde LG marka modeli 42Lv3550 olan bir Led Tv gördüm ve fiyatı da 1499 TL.Beni bu tv çok düşündürdü büyük olması özellikle... ama tabi diğer özelliklerini bilemiycem kaç Hz onu da bilmiyorum ama galiba yeni çıkmış.Acaba bu tv hakkında bilgisi olan var mı eğer varsa bunu bizle paylaşabilir mi ?

Ayrıca Ben Gene Belirteyim Full HD ekranda pc game oynamak istiyorum :D
Teşekkürler....

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşin içinde oyun varsa 100hz ölene kadar bir seçim ;)

Eskiler bilir sony 100hz kare tüplü tvler vardı 5-6 kişi tabut misali taşırdı, şu an hala aynı tv yi büyük bir zevkle kullananlar var.32C6000 çok iyi bir led tv usb bellekte vidyo okuyabilme, kablo ile DLNA falan birçok extra belki kullanılacak özelliği var.Burada asıl amaç panelse c6000'ler çok iyi 100HZ 50 yada 200 değil ürün bilgilerini adam akıllı giremiyorlar : )

32C6000 fiyat uygunsa izleme mesafeside 3 metreyi aşmıyorsa alın.3 metreden fazla ise 102 ekran veya üzeri alın 82 ekran ufak kalabilir. : )=

DoZy3234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet mağazaya gittiğimde 82 cmler gözüme çok küçük geliyor :) orada baktığında en idealler 102 ekran tipleri oluyor ama tabi eve gelinceki halini merak ediyorum.Saten salona koyacagımız için yani hep başında durmayacağız onun için büyük tv nin zarar vereceğiniz sanmıyorum maksimum görüş mesafesi 3,5 4 metre sanırım oda tv izlerken oyun oynarken hemen onüne bir direksiyon alıp vites değiştireceğim :) hız tutkunuyum da :D LG nin 42Lv3550 kafama yatıyor gibi bilgisi olan yok mu ? Kaç Hz bu tv :) ?

t_kuyucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
50 hz bu lg 4 serileri güzel 50hz de ama bu 3550 bana soracak olursan 3.5-4 metreyi biraz daha geri alıp 82 ekran alın derim çünkü oyunda önünde belirince 106 ekran, gözlere yazık olur 50 veya 100hz farketmez 106 ekran bitirir gözleri yakında :) yada bütçeyi arttırıp 102 yada 106 100hz birşey düşünün derim fakat yine önünde oturmamak şartıyla minimum 2.5 metreden bakın. :))

siyah duvarlar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung,32" ,100 hz ve eğer 1000-1200 tl arasında ise sakın kaçırma.hangi modeli olursa olsun.Bu işe beceriyorlar.ben alalı 3 hafta oluyor.çok memnunum.

DoZy3234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet inş ucuzlar beklemekteyim şu an. verdiğimiz para da pek küçümsenemez sanırım.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
samsunglarin lcd -led monitor aldik cok parlak kontrast derken bazilari arkadaki ledlerin parlakligini konusuyolar anlasilan. bana hediye sayilir o acidan tercih sansim yoktu.

:P
benqnun veya loc almayi dusunuyodum. neyse bence markadan cok tepki hizi guc tuketimi ve pixel derinligine bakarak almak daha dogru bence. ben oyle yapiyorum , en azindan kendi tercihlerimde :)
bir de goruntu chipi isinma olayi var ancak onu kontrol etmek zor o acidan guvenilir marka secmek dogru olabilir