Lcd Monitör Titreme Sorunu

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Arkadaşlar Samsung SyncMaster 932NW 19" monitörüm var. Ekran kartım NVIDIA GeForce FX 5200 6.14..... sürümlü. Bilgisayarım açıldığında titremiyor . Açıldıktan 4-5 dakika sonra çizik çizik titriyor. 3-4 dk sonrada titreme bitiyor . Daha öncede CRT monitörüm vardı oda titriyordu. O yüzden LCD aldım yine titriyor. LCD ler manyetik ortamlardan etkilenmiyor deniliyor o zaman benim pc neden titriyor?

Yorumlarınız için teşekkürler.

coldnight

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bağlantı kablosu analog ise manyetik alanlardan etkilenir

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bence senin ekran kartında sorun var. değiştirme zamanı gelmiş geçiyor.

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
tamamen elektriksel bir problem
...kabloları evinde bulunan farklı bir prize takabilirsin eğer 3 lü priz ise ondada problem olabilir onun dışında güç kablolarında problem olabilir her 2 monitöründe de aynı sorunu yaşadığın için elektriğin yerini değiştir mesela aynı odada farklı bir priz dene ne bilim salondan al elektriği umarum sorunun çözülür

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
korsan12 dediğin gibi pc nin yerini değiştirmem gerek galiba. Pc nin 25 cm canında 3'lü piriz var. Masanın altında da 4'lü priz var. Pc nin yerini mi değiştirmem gerek yani. Yoksa sorun ekran kartında mı ?

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bence pc nin yerini değiştirmede uzun bi 4 lü priz alıp elektriği başka yerden almayı dene inşallah olur ki büyük ihtimalle dediğim gibi elektriktir. bu arada yarışcı kardeşimin dediği gibi hoparlörler monitöre fazla yakın olmasın

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
bence pc nin yerini değiştirmede uzun bi 4 lü priz alıp elektriği başka yerden almayı dene inşallah olur ki büyük ihtimalle dediğim gibi elektriktir. bu arada yarışcı kardeşimin dediği gibi hoparlörler monitöre fazla yakın olmasın

Alıp deneyecektim ama bir arkadaş pc kablosunu ters tak dedi. Bende ters taktım. Artık titremiyor .Ama bana titriyecek gibi geliyor 1-2 gün sonra. Daha önce de böyle olmuştu. Ve 1-2 gün sonra titreme geri gelmişti.( Ama prize ters takmamıştım )

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herşey hoparlörlerden kaynaklanıyor 2 pc de de denedim aynısı oluyor monıtor bir zaman sonra düzeliyo 12 saat sonra falan hepten gitti samsung genel bakım teknık servisine götürmeniz gerekiyor üsküdar doğancılara çıkarken .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler ne elektrikle ne de hıoparlörle alakalı bi durum.. aynı sorun bende de mevcut.. çözümünü şimdilik bulamadım ama onlarla alakalı olmadığını nerden biliyorum:
tek monitör çift kasa kullanıyorum. çift kasayı bi switchle birbirine bağladım.. bir pc açıkken hiçbir sorun yapmayan monitör diğer pcye geçtiğimde titriyor.. dediğiniz gibi olsaydı aynı elektrik ve hoparlörlerle diğer pc de de titremesi lazım.. bi el atıverin

faskerhat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden olabilecek şeyler çok.
Binanın elektrik hattında da olabilir, anakartta, güç kaynağında, ekran kartında...

Yapılacaklar;
ekran kartını söküp, fanını temizlemek ve geri takmak.
Bilgisayarı başka bir prize bağlamak ya da başka bir yerde kurmak, çünkü bilgisayarın kurulduğu yerde yüksek manyetik alan oluşabilir.
Güç kaynağı var ise farklı bir güç kaynağı ile denemek. Yoksa bir teknik servise götürüp orada denemek.