LCD Bezel değişimi ışık sızması için çözüm mü?

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Laptobumu ışık sızmasından dolayı garantiye gönderdim. Durumunu sorguladığımda LCD bezel değişecek dediler yani çerçeve değişecekmiş. Bunun sonucunda ışık sızması tamamen önlenebilir mi?

Ekli dosyalar

• 7c30db5c-4c96-4443-8ca1-b902a50a69bc.jpg
    7c30db5c-4c96-4443-8ca1-b902a50a69bc.jpg
    59.4 KB · Görüntüleme: 176

Mehmet Aldemir

Profesör
Reaksiyon puanı
710
Laptobumu ışık sızmasından dolayı garantiye gönderdim. Durumunu sorguladığımda LCD bezel değişecek dediler yani çerçeve değişecekmiş. Bunun sonucunda ışık sızması tamamen önlenebilir mi?
Ips panel arkadan aydınlatıldığı için ışık sızması yapar çerçeve değişse bile bişey değişmez.

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Ips panel arkadan aydınlatıldığı için ışık sızması yapar çerçeve değişse bile bişey değişmez.
Evet biliyorum fakat ışık sızan yerlerin çerçevesine elle bastırdığım zaman düzeliyor ve bırakınca tekrar sızıyor. Yani kesin olarak hiçbir işe yaramaz mı diyorsunuz?

Mehmet Aldemir

Profesör
Reaksiyon puanı
710
Anladım. Peki laptobu satıcıyla konuşup değiştirme şansım var mı acaba?Daha alalı 2 ay oldu ve 3 kez garantiye gönderdim,bir bilginiz var mı?
ıps ekranlar da ışık sızması normal o yüzden hatalı/ayıplı olarak kabul edilmiyor değişim yapmazlar büyük ihtimalle yine istersen satıcıya sorabilirsin.

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
ıps ekranlar da ışık sızması normal o yüzden hatalı/ayıplı olarak kabul edilmiyor değişim yapmazlar büyük ihtimalle yine istersen satıcıya sorabilirsin.
Evet duymuştum bunu fakat bu sorun 2.kez garantiye Ghost Screen sorunundan dolayı gönderip onların ekranı değiştirmesinden sonra ortaya çıktı ve aşırı derecede ışık sızıyor, daha önce yoktu. Yani onlardan kaynaklı bir sorun. Sanırım bu durumda Tüketici Hakları'na başvurmam gerekiyor.

turgutsalgin

Asistan
Reaksiyon puanı
119
sorununuza çare bulabildiniz mi
Şu an onarımda. 1 ay içinde bu 3.kez gönderişim fakat diğer ikisi Ghost Screen sorunundan dolayıydı. Onu çözdüler fakat yeni ekran panelini taktıktan sonra ilk gün ışık sızması sorunu başladı ve tekrar gönderdim. LCD bezel değişeceğini söylediler. Forumda dediklerine göre bu bir çözüm değilmiş.Düzelmezse Tüketici Hakları'na başvurmayı düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

sorununuza çare bulabildiniz mi
Şu an onarımda. 1 ay içinde bu 3.kez gönderişim fakat diğer ikisi Ghost Screen sorunundan dolayıydı. Onu çözdüler fakat yeni ekran panelini taktıktan sonra ilk gün ışık sızması sorunu başladı ve tekrar gönderdim. LCD bezel değişeceğini söylediler. Forumda dediklerine göre bu bir çözüm değilmiş.Düzelmezse Tüketici Hakları'na başvurmayı düşünüyorum.