Laptopun içinde ki havayı dışarı atmak mı iyi içeri üflemek mi

fabergee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
12 v lik harici bir fan çalıştırıyorum Laptobumun yanın da bu fan içerde ki havayı dışarı attığı zaman mı yok sa serin havayı içeri attığı zaman mı daha yararlı olur

a514375cfb3a8d56f948d6aa0576bdaf.jpg

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
fanı sağdan sola doğru hava üfleyecek şekilde yerleştir ;)

fabergee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anlamadım ne demek istediğinizi hava deliği alt tarafta ve sol tarafta mevcut

sleeper

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pc'nin fanı'nın hava alma yerlerinden hava vermeniz daha mantıklı.Bu şekilde dışarı çıkan sıcak havayı dağıtmaktan başka işe yaramaz.Ayrıca laptop'un altını yüksek tutmanızı öneririm hava alttan hava alıyorsa kolaylık sağlamış olursun.

fabergee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pc yi zaten yüksek tutuyorum havayı alttan aldığını bildiğim için bu fanı pc nin altına koyarsam alt tarafı kapalı olduğu için kendi üfleyemeyecek

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Anlamadım ne demek istediğinizi hava deliği alt tarafta ve sol tarafta mevcut
fanı sol tarafa üfletin... yani şöyle hava alttan alınır ve soldaki ızgaralardan ya da bazılarında arkadaki ızgaralardan dışarı atılır ya alta üfleecek şekilde koycaksınız ya da ızgaranın önünden emiş şeklinde nasıl kolayınıza gelirse öyle yapın

fabergee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu zamana kadar emecek biçim de kullanıyordum birde alttan üfletmeyi deneyelim hangisi faydalı olursa artık

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Resimde görünen şekilde hangi yöne koyarsan koy faydalı olacağını düsünmüyorum, Ama laptopun hava çıkışını tamamiyle kaplayan bir çözüm olsa ve sen havayı içeriye doğru versen laptopa zarar verirdin işte o zaman fanın yönü fark ederdi bu şekilde fark etmez, ama alttan laptopun altına üfleyecek sekilde koyarsan kısmen fayda sağlar

fabergee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Diğer tarafı kapatıp sadece içerde ki havayı çekecek hale getirsem faydası olur mu

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bu tip cihazlar genelde temiz havayı alttaki kanallardan alır. Bu tip çözümler yerine i iyi bir fanli notebook soğutucusu almanız daha faydalı olur. Ayrıca notebook un soğutucu kanallarını ve fanini düzenli olarak temizleyin . başka bir şeye gerek kalmaz.

fabergee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Toshiba sağolsun açmasınlar içini diye bir hayli uğraştırmış daha 1 hafta önce falan temizliğini yaptım bir soğutucu alıcaz bu gidişle evde kendim bişeyler yapabilir miyim dedim çünkü soğutucuların beslendiği yer usb 5v güç ile dönüyorlar çok fazla faydası olduğuna inanmıyorum.

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Laptopun en sıkıntılı durumu bu olsa gerek. Ben harici soğutma fani kullanmama rağmen yine randiman sağlayamadım.