Laptopum Çok Mu Isınıyor Acaba ?

Marcelo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Laptopum 2 günlük öncelikle belirteyim. Makinayı yeni açtığımda sıcaklığı 40 civarı. Google Chrome'dan 2.3 sekme açtığımda 50 oluyor. Euro Truck Similator 2 oynadığımda bir süre sonra sıcaklık 80 'e yaklaşıyor. Amd işlemcili olması biraz şüpheye düşürdü. Ölçümler Core Temp. programıyla yapılmıştır. Şimdiden Teşekkürler....

http://www.vatanbilgisayar.com/leno...-dvdrw-bt-win8/productdetails.aspx?I_ID=62768

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
2 günlük olması bir şeyi değiştirmez. Laptopların en kötü huyu ısınma ve bataryadır :) 50 olması zarar vermez ama oyunlarda mutlaka bir soğutucu takviyesi yapmalısın ama öyle 20-30 liralık soğutucular ile değil :)

Marcelo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lenovo servisini aradığımda 105 dereceye kadar sorun yok gibisinden bir cevap aldım arkadaşlar.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
bende aynı oyunu oynuyorum acer marka 3 senelık dizüstüm var ama 72 lerde kalıyor sıcaklık 20 tl lık sogutucu kullanıyorum

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
O ısılarda şimdilik bişey olmaz.
İlerde toz, termal macunun özelliğini yitirmesi o ısının artmasına sebep olacaktır.

Oyun oynarken soğutucu kullanmakta fayda vardır.
Ben 4 senedir Thermaltake fan ile kullanıyorum daha PC min reset attığını görmedim ki saatlerce Crysis oynamışlığım var.
Ancak belirtmekte isterim senede 1-2 kere söküp temizlerim laptopumu

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İntel işlemci kullananlarda 80 derece olduğunu duymuştum ama gözle görülür bi değişiklik varsa en iyisinden bir soğutucu almalısın :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar soğutuculara bu kadar para vermek anlamsız çünkü pek işe yaramıyorlar, boş bir stand koysanız ve dizüstü bilgisayarınızın alt kısmı hava alsa yeterli olur.

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
buyur buda benim sıcaklık değerlerim normal konuma iken
gd0ur.jpg
gd0uz.jpg
gd0v6.jpg

[MENTION=196292]Marcelo[/MENTION]
benimde cihazda ısınan kısımı
alt üst yaptıgımız da touch padın ust kısımlarına nazaran bir yere denk geliyor

oyunlara girdiğimde 70 derecelere ulaşıyor cpu ısısı

WhiteSilverIp5

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=282333]cngzkyz[/MENTION] ben iade etmeyi bile düşündüm vatan bilgisayara :)
ama sadece işlemcisi ısınıyor oda alt kısım onada alimunyum gövdeli sogutucu almayı planlıyorum işin açıkcası

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
@cngzkyz ben iade etmeyi bile düşündüm vatan bilgisayara :)
ama sadece işlemcisi ısınıyor oda alt kısım onada alimunyum gövdeli sogutucu almayı planlıyorum işin açıkcası

Alimunyum almandan fayda var. İşlemcilerin konumu genelde sol üst köşede olduğu için soğutucu fanlarının etkisi pek yok. Alimunyumun ısıyı yayma etkisi var ve plastik soğutuculara göre daha randımanlı.